ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Арсенал размаза Ланс, Интер върна три гола на Бенфика

0
Арсенал
Снимка: БТА

Арсенал си осигури на 100% първото място в група В на Шампионска лига, след като разби с 6:0 френския вицешампион Ланс. С този успех „топчиите“ вече имат 12 точки срещу 8 на втория ПСВ Айндховен. „Жълто-червените“ от Франция са трети с 5 пункта, а последен е Севиля (2).

Лондончани на практика приключиха своя съперник още през първите 45 минути, когато поведоха с пет чисти гола аванс.

В 13-ата минута Кай Хавертц откри за Арсенал, отбелязвайки във втори пореден мач. Осем минути по-късно Габриел Жезус направи 2:0, а 120 секунди трябваха, за да дойде третият гол. Той бе дело на Букайо Сака. В 27-ата минута и друг Габриел – Мартинели, отбеляза за 4:0.

В края на полувремето Мартин Йодегор оползотвори подаване на японеца Токехиро Томиясу, правейки резултата 5:0.

Четири минути преди края на редовното време Жоржиньо с дузпа оформи крайното 6:0.

В другия мач от тази група ПСВ победи Севиля с 3:2.

Интер

Добрите познайници Бенфика и Интер завъртяха зрелищно 3:3. През първата част лисабонските „орли“ поведоха с 3:0 с три гола на Жоао Марио. Халфът, който е бивш играч на Интер, вкара в петата, тринадесетата и тридесет и четвъртата минути и изглеждаше, че португалският гранд е решил двубоя. От гледна точка на “нерадзурите“ мачът е със значение единствено в борбата за първо-второ място.

Вторите 45 минути на „Луж“ минаха изцяло под диктовката на италианския гранд. Марко Арнаутович намали в 51-ата минута, а седем по-късно Давид Фратези съкрати аванса на Бенфика на само гол. В 72-ата минута Алексис Санчес вкара от дузпа за 3:3.

Други резултати:

Байерн Мюнхен – Копенхаген 0:0

Реал Сосиедад – РБ Залцбург 0:0

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.