ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Арсенал подчини Севиля след шоу на Габриел Жезус

0
Габриел Жезус
Снимка: Twitter, Statman Dave

Отборът на Арсенал спечели важна победа като гост над Севиля с 2:1 в среща от Група „В“ на Шампионска лига. С основна заслуга за трите точки е Габриел Жезус, който подаде за първия гол и сам реализира втория. В даденото от съдията 4-минутно добавено време на първото полувреме Жезус изведе Габриел Мартинели на чиста позиция, играчът на „топчиите“ излъга вратаря и вкара на празна врата за 1:0.

Габриел Мартинели

В 53-тата минута Жезус отбеляза страхотно второ попадение за своите. Той навлезе отляво в пеналта и с фалцов диагонален удар в далечния ъгъл направи 2:0 за Арсенал. За съжаление на Микел Артета Жезус напусна заради контузия в 81-вата минута. Силите на домакините пък стигнаха само за почетен гол, реализиран от Неманя Гудел в 58-ата минута.

В другата среща от групата Ланс и ПСВ Айндховен завършиха 1:1. Бакайоко изведе гостите напред в 54-ата минута, но 11 минути по-късно Уахи изравни. Арсенал е лидер с 6 точки, пред Ланс – 5, Севиля и ПСВ – по 2.

В Група „D“ Бенфика изгуби от Реал Сосиедад с 0:1 в Лисабон. Точен за баските бе Мендес в 63-тата минута. В първия двубой, игран по-рано, Интер спечели срещу Ред Бул (Залцбург) с 2:1.

Реал Сосиедад води със 7 точки и голова разлика 4:1, а Интер е втори, също със 7 точки, но при голово съотношение 4:2. На трето място е Залцбург с 3 пункта, а Бенфика е последен без спечелена точка.



Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.