Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Арсенал подгонва отново върха, Манчестър Сити търси реванш

0
Манчестър Сити
Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед (Снимка: БТА)

Междинният 31-и кръг в английската Висша лига продължава в сряда с нови три интригуващи сблъсъка. Мачовете днес се очертава да ни предоставят битки между отбори от челото и такива, които се борят за европейските клубни турнири или за своето спасение в елита.

В действие ще видим шампиона Манчестър Сити, подгласника му Арсенал, вълнуващите Астън Вила и Брайтън, както още Брентфорд и новака Лутън Таун.

Нека разберем какво да очакваме от втората доза двубои през работната седмица!

Брентфорд – Брайтън & Хоув Албиън, 21:30 часа

„Пчеличките“ са замесени сериозно в битката за оцеляване този сезон, а сегашната форма на отбора е доказателството за това. От началото на 2024-а година лондончани имат едва две победи в първенството, като са в серия от седем поредни двубоя без успех. Момчетата на Томас Франк откраднаха ценна точка дълбоко в добавеното време срещу Манчестър Юнайтед през уикенда, но остават близо до опасната зона, която е само на пет точки зад тях.

Брайтън пък е доста по-напред в класирането и заема деветото място, като изостава с само с три пункта от седмата позиция, която дава право на участие в Лигата на конференциите. В неделя „чайките“ допуснаха обрат като гост на лидера Ливърпул, но сега възпитаниците на Роберто Де Дзерби ще излязат на поправителен във второто си поредно гостуване в рамките на няколко дни.

В Брентфорд няма да може да разчитат в тази среща на доста ключови футболисти, които лекуват различни травми. Става дума за Джошуа Дасилва, Бен Мий, Рико Хенри, Аарън Хики и Кевин Шаде, докато под въпрос ще бъдат Кристиан Ньоргард и Итън Пинок.

При гостите от южния бряг също има някои кадрови проблеми, които са свързани с отсъствията на Били Гилмор, Соли Марч, Джеймс Милнър, Кайро Митома и Джак Хиншълууд, Шанс за някакво участие в двубоя обаче има Жоао Педро.

Това се очертава да бъде доста оспорван двубой и коефициентите за победа на букмейкъра Betano го потвърждават. Този за домакините от Брентфорд е 2.50, докато този за Брайтън е 2.65. Равенството пък се оценява на 3.70.

Арсенал – Лутън Таун, 21:30 часа

Доскорошният лидер Арсенал ще се опита да окаже натиск върху Ливърпул в челото на таблицата на Висшата лига, когато приемат Лутън Таун в сряда вечер. „Артилеристите“ направиха стратегическо нулево равенство с действащия шампион Манчестър Сити през уикенда, резултат, който обаче ги свали от първото място за сметка на отбора на Юрген Клоп. Въпреки това, те ще се стремят да се върнат към победите в средата на седмицата, когато се изправят срещу 18-ия Лутън.

„Шапкарите“ са изправени пред второ пътуване до северен Лондон за четири дни, след като допуснаха късен обрат от Тотнъм през уикенда. По-рано през декември отборът на Роб Едуардс претърпя подобна съдба при загубата с 3:4 от Арсенал на „Кенилуърт Роуд“. Новаците може да се измъкнат от зоната на изпадащите, ако спечелят точка или повече на „Емиратс“, в зависимост от останалите резултати.

Микел Артета ще бъде доволен от опциите, които в момента има на разположение, като единственото лятното попълнение Юриен Тимбър в момента е извън терена, след като получи тежка контузия още в първия ден от сезона. Играчи като Габриел Жезус, Томас Партей и Фабио Виейра вече са на разположение, като Арсенал няма да има извинения, ако изпусне победата на Лутън, който има огромни кадрови проблеми.

Цели 13 играчи може да отсъстват за „шапкарите“ може да пропуснат сблъсъка с „топчиите“, което прави шанса им да си тръгнат с положителен резултат още по-труден. Капитанът Том Локиър все още не е на разположение, след като колабира през декември, докато Амари’и Бел, Дан Потс, Габриел Ошо, Мадс Андерсен са аут с контузии. Рийс Бърк е под въпрос, след като наскоро получи контузия в петата, както и Алфи Даути, който беше заменен принудително срещу Тотнъм през уикенда.

Марвелос Накамба също ще липсва, което важи и за Алберт Самиби Локонга, въпреки че той така или иначе нямаше да може да се изправи срещу своя клуба, който все още държи правата му. Чиедози Огбене е извън терена заради проблем с бедрото, а Джейкъб Браун също все още е аут, след като претърпя операция през февруари. Таит Чонг също бе сменен срещу „шпорите“ заради проблем, но все пак има шанс да се появи в игра тази вечер. Не трябва да изпускаме, че и Елайджа Адабейро също няма да е на разположение заради травма в бедрото.

Един напълно здрав отбор на Лутън можеше да причини сериозни проблема на Арсенал в средата на седмицата, но големият брой контузии сочи натам, че това трябва да бъде лесна победа за Арсенал. На „шапкарите“ ще им е трудно да преодолеят най-добрата защита в дивизията, докато само Бърнли и Шефилд Юнайтед са допуснали повече голове от тях във Висшата лига. Арсенал наистина има трудно пътуване до Брайтън в неделя и Артета може да използва тази възможност днес да направи няколко промени в състава.

Няма спор, че Арсенал влиза като фаворит в срещата и букмейкърът Betano му е определил коефицент за победа от 1.11 срещу 20.00 за Лутън. „Хиксът“ пък се оценява на 9.75. Като знаем как „артилеристите“ бележат попадения в почти всеки един двубой, няма да е изненада да видим и над 2.5 гола тази вечер, а коефициентът за тази опция е 1.25.

Манчестър Сити – Астън Вила, 22:15 часа

Още един интересен мач привлича вниманието в сряда вечер, когато Манчестър Сити посреща Астън Вила. „Гражданите4, които преследват безпрецедентна четвърта поредна титла в Лигата, се оказва в ролята на догонващ към върха, след като бяха удържани от Арсенал на „Етихад“ през уикенда. Отборът на Хосеп Гуардиола успя да контролира голяма част от двубоя, но не успя да пробие страхотната защита на „топчиите“.

В резултат на това Сити изостава с три точки от лидера Ливърпул, като до края на сезона остават девет двубоя. Един от най-трудните мачове, останали в графика им, е именно в средата на седмицата, когато борещият се за Шампионската лига Астън Вила пристига на „Етихад“. Отборът на Унай Емери надигра напълно „гражданите“ в първия мач помежду им през сезона, когато победи само с 1:0. Сега обаче се очаква съвсем различен двубой, като се има предвид формата им у дома, въпреки че тяхната серия от голове беше прекъсната от Арсенал.

Пеп Гуардиола потвърди, че за тази среща участие няма да могат да вземат вратарят Едерсон, Кайл Уокър и Нейтън Аке. Последният получи контузия по време на дербито в неделя. Джон Стоунс има шанс да се завърне, с едва ли ще стартира от първата минута. Джак Грийлиш може обаче да попадне в стартовия състав, след като се появи от пейката срещу Арсенал.

Емери пък няма да може да разчита на Оли Уоткинс, който избегна сериозна контузия на подколянното сухожилие, но все пак няма да бъде на разположение за мача в сряда. По този начин може да видим от редките шансове за изява Джон Дюран. Дългият списък с отсъстващи за бормингамци включва още Емилиано Буендиа, Тайрон Мингс, Бубакар Камара, Джейкъб Рамзи и Мати Кеш. Капитанът Джон Макгин пък ще изтърпи последния мач от наказанието си да не играе в три срещи.

Победата на Вила в първия двубой срещу Сити беше изключително впечатляващ и бирмингамци нямат много причини да се страхуват да играят отново така и на „Етихад“, който показва, че е уязвим. Момчетата на Гуардиола може да се поддадат на проницателността и качеството на Вила, които обаче ще са без водещия си голмайстор, което е голям удар. Трябва да очакваме Емери да бъде по-предпазлив, подобно на Артета, но е трудно да си представим, че Сити ще направи два поредни мача без да отбележи гол. Гуардиола със сигурност ще измисли как да помогне на отбора си да преодолее коравия Вила.

Букмейкърът Betano дава сериозно предимство за победа на Манчестър Сити с коефициент от 1.27, докато този за Астън Вила е 9.75. Ставката за равенство е оценена на 6.30. Тук също се очакват попадения, така че съвсем спокойно да се заложи на над 2.5 гола с коефициент от 1.42.

Програма за и резултати от мачовете от 31-ия кръг на английската Висша лига:

Вторник, 2 април:

Нюкасъл Юнайтед – Евертън 1:1

Нотингам Форест – Фулъм 3:1

Бърнли – Уулвърхемптън Уондърърс 1:1

Борнемут – Кристъл Палас 1:0

Уест Хем Юнайтед – Тотнъм Хотспър 1:1

Сряда, 3 април:

21:30 часа | Брентфорд – Брайтън & Хоув Албиън

21:30 часа | Арсенал – Лутън Таун

22:15 часа | Манчестър Сити – Астън Вила

Четвъртък, 4 април:

21:30 часа | Ливърпул – Шефилд Юнайтед

22:15 часа | Челси – Манчестър Юнайтед

Очаквайте в четвъртък превюта за останалите мачове от кръга във Висшата лига!

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.