Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Арсенал и Барселона имат сериозна работа за вършене

0
Барселона - Жирона
Снимка: БТА / BTA

Реваншите в Шампионска лига продължават с две от най-интересните двойки. Арсенал – Порто и Барселона – Наполи ще приковат всички фенове на футбола във вторник вечер пред малките екрани – точно в 22:00 часа. Освен тези на самите стадиони, разбира се.

Големите фаворити от Лондон и Барселона ще имат много работа за вършене, ако искат да оправдаят очаквания към себе си в „турнира на богатите“. В следващите редове ще разгледаме аргументите на всеки един от четирите отбора, какви коефициенти предлагат букмейкърите и ще дадем нашите прогнози.

Арсенал – Порто

„Артилеристите“ загубиха злощастно първия мач на португалска земя след много късно допуснат гол. Сега ще гонят задължителна победа. Ако спечелят срещата с един гол в редновното време, ще последват две продължения по 15 минути. Микел Артета едва ли иска нещо подобно, предвид сгъстения цикъл на отбора. В следващия кръг от Висшата лига Арсенал домакинства на Манчестър Сити. Това ще е един от мачовете на сезона. Няма как обаче среща от Шампионска лига да бъде подценена.

Aрсенал ще е без контузеният Габриел Мартинели. Юриен Тимбър и Такахиро Томиасо са под въпрос. За „драконите“ аут са Заиду Сануси, Мехди Тареми и Иван Маркано. Най-голяма ще е липсата на иранския нападател. Нашата прогноза е победа за Арсенал с повече от един гол разлика, който ще заличи попадението на Галено от първия мач и ще прати лондончани напред в турнира.

„Със сигурност ще трябва да променим няколко неща, за да създадем много повече положения. Това е нивото на Шампионската лига. Има два мача, трябва да подобрим представянето ни в сравнение с първия мач. Единството в състава е невероятно, но това е естествено. Те наистина се разбират. Когато имат шанса да направят нещо по-добро и да измъкнат някого от непредвидени проблеми, всички са готови веднага да го направят“, сподели Артета на официалната пресконференция.

Букмейкърската къща Winbet дава коефициент 1.22 за победа на Арсенал. Равенството е оценено на 6.50, докато ставката за успех на Порто е 13.00

Прогнозата ни е победа за Арсенал с повече от един гол разлика. Това се равнява на 1.67.

Барселона – Наполи

Първата среща завърши наравно 1:1 и интригата остана за реванша на испанска земя. Възпитаниците на Шави не се намират в оптимална форма последно време, но ще трябва да се вложат максимално срещу шампиона на Италия. За Барса ще е много трудно да стопи пасива от Реал Мадрид в Ла Лига и всички сили ще бъдат хвърлени в Шампионска лига.

Наполи също е без каквито и да е шансове за нещо сериозно в своето първенство. Изравнителният гол на Виктор Осимен в първата среща обнадежди „партенопеите“, че имат шансове да елиминират разклатения си съперник. Освен всичко друго Барса ще е без трайно контузените Рафиня, Педри, Маркос Алонсо, Гави, Френки де Йонг, Феран Торес и Алехандро Балде. За Наполи единствено Йенс Каюсте няма да е на разположение.

При Барселона изглежда сигурно, че отборът ще играе в Шампионската лига и през следващия сезон. Десет кръга преди края обаче Наполи е на 7 точки от четвъртото място, а сега предстои гостуване на бъдещия шампион Интер. Със сигурност напрежението при гостите ще е много по-сериозно. 

Роналд Араухо, Шави Ернандес, Барселона
Роналд Араухо, Шави Ернандес, Барселона

Шави определи сблъсъка като „Мача на сезона“

„Дали това е най-важният ни мач за сезона? Да, чакаме го с нетърпение. От четири години не сме били на четвъртфиналите и искаме да се класираме. Наполи е отличен отбор и въпреки че в момента не са в най-доброто си състояние, те все пак са шампиони на Италия“, сподели Шави на официалната пресконференция.

„Наполи е в по-добра форма с новия треньор. Той има по-динамичен стил и футболистите се чувстват комфортно в схемата му. Очаквам да играят смело в защита и да пресират високо. За това се изисква много индивидуален талант, но отново – те са шампиони на Италия“.

Коефициентът за Барселона е 1.85 в Winbet. Равенството е оценено на 3.80, докато „двойката“ е 4.00.

Нашата прогноза е победа за каталунците.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.