ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Армеец: ЦСКА разчита на играчи, които не са за ЦСКА

0
Фернандо Каранга
Снимка: БТА

Отборът на ЦСКА изпраща сезон, който ще иска бързо да забрави, но ЦСКА все пак има още за какво да играе през това първенство.

Армейците ще искат да се класират директно за Европа и за да се случи, трябва първо да спечелят срещу Черно море утре (четвъртък) на Националния стадион „Васил Левски“, а след това да надделеят и срещу Локомотив в последния кръг в Пловдив.

ЦСКА
ЦСКА (Снимка: БТА)

Защо ЦСКА не вдигна титлата, по силите на „червените“ ли е да вземат тези 6 точки от предстоящите им два двубоя и какво трябва да се направи, за да успява ЦСКА през следващото първенство и сезони, за да се върне там, където му е мястото – на върха?

Отговори на трите въпроса Nostrabet потърси от един човек с голямо армейско сърце – Ангел Червенков. Като футболист той е ставал шампион с ЦСКА и е играл с един от най-големите му футболисти, сред които Христо Стоичков и Георги Димитров-Джеки, а години по-късно е бил и помощник-треньор на тима.

Червенков винаги казва това, което мисли за ЦСКА, дори истината да е неудобна за някои, които са свързани с клуба в момента, и именно, защото това е мъжко и почтено, смятаме, че би било интересно да чуем неговото мнение.

Предлагаме ви това, което заяви Ангел Червенков пред Nostrabet:

„Това е загубен сезон и нулева година за ЦСКА, щом не е спечелил трофей. От друга страна футболистите трябва да играят за честта и достойнството си, както и за своите фенове, и да се стремят да вземат максиума от оставащите две срещи.

Срещу Черно море очаквам доста интересен и интригуващ двубой, тъй като варненци показват завидно постоянство и класа през целия сезон и категорично не се дават току-така лесно. Да не забравяме също, че през есента на „Армията“ Черно море изигра силен мач, който завърши наравно, но гостите можеха и да победят.

Според мен ние виждаме един отбор на ЦСКА, който не е на върха на възможностите си, а и отделно има кадрови проблеми, които оказват влияние. Искам да видя обаче амбицията на всеки един от ЦСКА да се раздава на терена в последните два мача, тъй като в този клуб не се търпи посредственост.

Мисля също, че на няколко играчи армейската фланелка им тежи и не разбирам поради каква причина са в ЦСКА. Тези няколко човека аз ги наричам мои „любимци“. Например Енес Махмутович, който е средна класа, както и Тибо Вион, който е някакво недоразумение в дефанзивен план. Вион подава за голове от статични положения, но ефективността му граничи с минусите. Шакич също не оправда доверието и е издънка, да не говорим пък за Туфегджич. Той е провал, не играе, но си взема парите.

ЦСКА
ЦСКА (Снимка: БТА)

Що се отнася до треньора на ЦСКА за в бъдеще, определено трябва да е българин. Защото ние разполагаме с добри, доказани и качествени специалисти, които са подценявани от много ръководители. Какво направи ЦСКА със Саша Илич, с онзи сърбин със смененото име, с Алън Пардю? С Илич може и да сме били най-близо до първото място, но нямахме изграден стил на игра, нямахме и игрови почерк.

Има доста способни българи, които да се справят. Стамен Белчев например е един добре подготвен треньор, нищо че не е бил в системата на ЦСКА като футболист. Ами Александър Станков. Това е човек с много опит, ерудиран, потомствен цесекар и с доста успехи в чужбина. Можещ, знаещ и фигура, която подхожда на ЦСКА. Защо се отказахме толкова лесно и от нашата легенда Пламен Марков, който е изключително подготвен във всяко едно отношение?

Някои ще кажат, че след успеха над врага, Белчев няма други победи, но това се дължи на наследството, което той получи. Той наследи един отбор, който не играе правилно, тъй като използва схема без крила. Един странен футбол, който не в генетиката на ЦСКА. Защото ЦСКА винаги е имал бързи и остри крила и е атакувал по фланговете. За един месец Белчев как да промени нещата. Стамен разполага с малко качество, а и на капитана Юрген Матей не може да разчита. А ние, треньорите, зависим от качествата на футболистите, тъй като на терена играят те. Ние можем да ги подготвим тактически, технически и психологически, но в мачовете сме зависими от техните изяви.

Стамен Белчев
Стамен Белчев (Снимка: БТА)

Хубаво ще бъде, ако се изгради стратегия в близките години за развитието на ЦСКА. Да не се разчита на някакви недоказани чужденци, които не знаят каква марка е ЦСКА в Европа, и да се залага на млади българи. Ако се налага, да се обявят две или три нулеви години, за да се подготвят те и тогава да се търси шампионска титла. Имаме достатъчно талантливи момчета, които чакат да им се обърне внимание. Това са кадри на ЦСКА и други перспективни българи, които са и силни характери, искат да израстват и знаят какво означава ЦСКА.

Иначе през това първенство най-силния играч на ЦСКА бяха феновете. Футболистите не бяха на традиционното високо ниво на привържениците ни и са им огромни длъжници. Ако не бяха нашите фенове, нямаше да ги има и тези победи с Илич и чуждия треньор със смененото име, тъй като феновете даваха подкрепа, сили и енергия на тима.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.