50 Free Spins БЕЗ ДЕПОЗИТ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
50 Free Spins БЕЗ ДЕПОЗИТ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Аржентинска компания с интерес към Пирин

0
Пирин Благоевград
LAP.bg

Инвеститор от чужбина има интерес към елитния Пирин Благоевград. Става дума за аржентинска компания, която е осъществила първоначален контакт с представители на „орлетата“, съобщава „Тема Спорт“. Нейни хора дори са се срещнали с кмета на града Илко Русев.

Всеки кандидат, който иска да придобие акциите на благоевградчани, трябва да представи, а и да защити бизнесплан пред Общинския съвет, както преди време стори и бившият вече собственик Пол Белогур. Бизнесменът обаче предаде акциите безвъзмездно на Общината малко след старта на пролетния полусезон в efbet Лига. Оттам пък обявиха, че нямат необходимите средства, за да издържат клуба.

Бяха инициирани няколко срещи с местни биснесмени, които да помогнат поне временно финансово на Пирин, за да приключи без проблеми първенството. Най-важната крачка към получаването на лиценз за следващия сезон бе направена с изчистването на дълговете към НАП. Те бяха в размер на около 250 хиляди лева, но благоевградчани успяха да ги погасят.

Беше избрано и ново ръководство в клуба. Общинският съвет в Благоевград одобри кандидатурата на Кирил Стойков-Зози за изпълнителен директор на Пирин, който заедно със Станко Йовчев (б.р. – бивш футболист на ЦСКА) бяха избрани и за членове на съвета на директорите. Стойков сменя Велислав Елезов. Йовчев пък застава на мястото на подали оставка Благой Грозданов. Управител на дружеството пък продължава да бъде Атанас Дафинов.

Промените, предприети по настояване на кмета Илко Стоянов, трябва да бъдат официализирани днес в Агенцията по вписванията.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.