Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Арда получава шанс да влезе в шестицата

0
Чинонсо Офор
Снимка: Сайт на Арда

Отборът на Арда ще влезе в шестицата най-малко за два дни, ако спечели гостуването си на Етър във Велико Търново. Срещата от 27-ия кръг на елитното ни първенство е утре (вторник) от 17 часа на стадион „Ивайло“.

В момента подопечните на Николай Киров са седми, само на една точка от шестия ЦСКА 1948, който в четвъртък ще приеме Ботев Враца в Бистрица.

Важно е обаче да се отбележи, че през тази пролет кърджалийци продължават да търсят себе си и още не са разгърнали големия си потенциал, което се вижда и от неубедителните им резултати.

Отборът записа три загуби – у дома от Локомотив Пловдив с 1:2, срещу Левски в София – 0:4 и Хебър в Пазарджик – 0:1, постигна само една победа срещу Ботев с 2:1 във Враца и завърши два пъти наравно на свой терен – 0:0 с Пирин и 1:1 с Крумовград.

Арда
Арда (Снимка: БТА)

За Арда обаче все пак има и две добри новини. Първата е, че въпреки спечелените само 5 от 18 възможни точки тази година, кърджалийци запазват реалните си шансове да завършат шести или на седмото място, което дава право на участие в бараж за Европа.

Втората пък е страхотният дебют на Чинонсо Офор, който излезе титуляр срещу Крумовград, без да е участвал в нито една зимна контрола и без Николай Киров да има представа за играта му.

Това обаче не попречи на тарана да открие рано резултата след изключително труден удар с глава, а малко след това да подаде топката от аутлинията на Иван Коконов, който обаче от добра позиция не успя да улучи вратата.

Впоследствие Офор, който на 27 май ще навърши 24 години, продължи да отиграва топката правилно и със самочувствие и даде повод на спцеиалистите да се запитат дали навиците, които е изградил в американската Mейджър Лийг Сокър ще му помогнат да се утвърди в българското първенство или родната ни действителност ще му се отрази негативно.

При всички случаи обаче с доброто си представяне в първия си мач Чинонсо изпраща добри сигнали и загатва, че може да е достоен заместник на напусналия през зимата Преслав Боруков и сериозен конкурент на Тонислав Йорданов за място на върха на атаката.

Тонислав Йорданов
Тонислав Йорданов (Снимка: БТА)

А в зависимост от изявите на Офор като цяло през едногодишния му наем в Арда, ще стане ясно дали той може да се превърне в трансферна находка за клуба и дали ще убеди ръководството да активира клаузата за откупуване на правата му от Монреал.

Предвид показаното от Чинонсо преди дни има основания да се смята, че той ще получи доверието на Ники Киров и срещу Етър под Царевец. Същото обаче не може да се твърди за Иван Тилев и Иван Коконов, които не се възползваха пълноценно от предоставената им възможност в последната среща и изглежда напълно вероятно да отстъпят местата си в основния състав на изтърпелите наказанията си Джалал Хюсеинов и Ел Мами Тетах.

В защита пък наставникът на Арда може да направи една промяна в зависимост от това дали Окезие Принц е възстановен от травмата. Ако той е готов за игра и се завърне като титуляр, Христо Митев ще остане резерва.

Иначе предвид това, че Пламен Крачунов ще изтърпява санкция за още един двубой Ебоа Ебоа и Милен Стоев отново ще започна в сърцето на отбраната, а Деян Лозев ще е десен бек, тъй като според последните информации Густаво Каскардо не е напълно възстановен.

Джалал Хюсеинов
Джалал Хюсеинов (Снимка: БТА)

Относно Етър, той с право е считан за първия изпадащ, след като изостава на 15 точки от отбора, който ще играе бараж и колкото и да сме ставали свидетели на чудеса във футбола, едва ли играчите на Светослав Петров ще успеят да заличат такъв пасив при девет оставащи мача.

В Арда обаче трябва да се пределно концентрирани и да не допуснат подценяване на съперника, който е в серия от пет загуби поред, тъй като макар съдбата на „болярите“ да е предопределена техните играчи няма да развеят бялото знаме, най-малко защото имат солиден стимул за върхови изяви.

Те са наясно, че ако показват най-доброто от себе си в срещите до края на сезона, ще имат голям шанс да бъдат забелязани от скаути и мениджъри, които работят за елитни и чужди клубове, и така могат да реализират летни трансфери, които да им позволят да избегнат участие в мачове във втория ешелон.

Хазартните ни оператори определят тима на Арда за фаворит за предстоящата среща срещу Етър и Winbet например приема залози за негова победа при коефициент 1.93. Ставката за равенство е 3.60, а за три точки на домакините – 4.75.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.