Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Арда може да се доближи на две точки до седмия

0
Арда
Снимка: БТА

Отборът на Арда играе днес първия си мач от плейофите във втората четворка на елитното ни първенство.

Подопечните на Николай Киров гостуват на ЦСКА 1948 от 17.45 часа в Бистрица и ако спечелят, ще се доближат само на две точки до седмия Ботев Пловдив, който в момента заема мястото, даващо право на участие в бараж за Лига на конференциите.

Арда
Арда (Снимка: БТА)

„Канарчетата“, които изгубиха преди дни от Славия с 0:1 пред своите фенове, имат 44 пункта, осмия ЦСКА е с 43, а Арда заема деветата позиция с 39 точки, с 3 повече от „белите“.

До този момент обаче Арда играе много трудно срещу ЦСКА 1948 и записа две загуби в двата си мача този сезон, без да отбележи гол. Кърджалийци отстъпиха с 0:3 на своя терен и с 0:1 като гости, а още по-неприятно е, че са в серия от шест поредни загуби от този съперник.

За последен път Арда взе точка от „бистришките тигри“ преди 2 години, завършвайки 0:0 в Кърджали, а последната победа, която е и втора от 11 мача с ЦСКА 1948, бе постигната на 1 ноември 2021 година с 3:2 в Бистрица.

Тогава след автогол на Лазар Марин и попадение на Алекс Петков Арда поведе с 2:0, но след почивката домакините изравниха, а четири минути преди края Спас Делев се разписа и донесе успеха на гостите.

Но да се върнем към тази пролет, през която играчите на Арда са огромни длъжници на привърженици , особено полузащитниците и нападателите.

Николай Киров
Николай Киров (Снимка: БТА)

Кърджалийци записаха едва две победи в 10 мача през втория дял – по една на чужд терен и у дома, а треньорската смяна и завръщането на Николай Киров досега не дава желания ефект.

В предстоящите шест битки от плейофите обаче Арда получава идеална възможност да покаже, че струва като отбор и че може да побеждава, и ако успее да го направи ще се бори докрай за седмото място.

Въпросните срещи се явяват и тест за няколко играчи, за които спортно-техническия щаб още се колебае дали да останат и за следващия сезон, и в зависимост от техните изяви ще бъде взето и крайното решение.

Не на последно място до края на сезона Станислав Иванов и още два-трима, които са спрягани за трансфери, могат да повишат цените си, при положение че се представят на високо ниво и покажат постоянство, и така да помогнат с по-големи приходи на клуба.

Тези шест двубоя е възможно да да предопределят и бъдещето на играещия под наем за тима Чинонсо Офор, който измести Тонислав Йорданов и се превърна в първа опция за върха на атаката. Ако Офор продължава да впечатлява, нищо чудно Арда влезе в преговори с Монреал за откупуване на неговите права още през лятото, въпреки че според уговорката нигериецът трябва да остане на „Арена Арда“ като преотстъпен до края на настоящата календарна година.

Чинонсо Офор
Чинонсо Офор (Снимка: БТА)

Иначе относно състава за днешния двубой в него едва ли ще има големи изненади и единствената дилема пред Киров е дали да гласува доверие като опорен халф на Илия Юруков и Джалал Хюсеинов.

Другите десет титуляри най-вероятно ще са Анатолий Господинов, Деян Лозев, Милен Стоев, Пламен Крачунов, Принц Окезие, Лъчезар Котев, Станислав Иванов, Борислав Цонев, Ел Мами Тетах и Чинонсо Офор.

Настоящата пролет не е успешна и за днешния противник на Арда, който почти през целия сезон бе в шестицата, но накрая изгуби мястото си в нея след серия от неудачи.

В десетте си мача през тази година ЦСКА 1948 спечели само една победа и е видимо, че неговата класа падна чувствително след напускането на няколко възлови изпълнители през зимата.

Въпреки това „червените“ си остават сериозен отбор, в който има добри играчи, а завърналия се като старши треньор Валентин Илиев е с високи амбиции и се очаква ЦСКА 1948 заедно с „жълто-черните“ от Пловдив и Арда ще направят битката за седмото място оспорвана и непредсказуема.

За предстоящата среща ЦСКА 1948 – Арда букмейкърите дават предимство на столичани.

WINBET приема залози за техен успех при ставка 2.35 и оценява равенството и трите точки за кърджалийци съответно на 3.35 и 3.55.

Подобни са и коефициентите на Betano – 2.25 за победа на ЦСКА 1948, 3.15 за равен и 3. 25 за успех на Арда.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.