ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Арда може да даде отпор на Лудогорец

0
Арда
Снимка: БТА

Тимът на Арда гостува тази вечер от 20 часа на Лудогорец в последната среща от 29-ия кръг на efbet Лига с амбицията да даде сериозен отпор на най-силния у нас.

Кърджалийци ще бъдат психически разкрепостени, тъй като не влизат в двубоя като фаворит, но от друга страна няма какво да губят и на добър терен срещу шампиона имат възможност да покажат, че струват като отбор.

Лъчезар Котев
Лъчезар Котев (Снимка: БТА)

През есента Арда бе сред нашите клубове, които взеха точки на Лудогорец, като онова 0:0 в Кърджали доведе до треньорска смяна при „орлите“, но като гости на „Хювефарма Арена“ обаче кърджалийци до този момент нямат победа. В петте мача те са записали равен и четири загуби.

Тази среща обаче, както и оставащите други шест до края сезона ще са от изключително значение за няколко важни играчи на Арда, тъй като са следени от емисари на чужди клубове и това предполага, че ще са пределно мотивирани да дават максимума от себе си, с което могат да помагат и на отбора за позитивни резултати.

Това са Борислав Цонев, Станислав Иванов и Джалал Хюсеинов. Популярният германски уебсайт Transfermarkt оценява в момента Цонев на 1,5 милион евро, Иванов – на 1 милион евро, а Джалал – на 500 хиляди евро.

Не е трудно обаче да се предположи, че ако тримата успеят до поддържат постоянно добро игрово ниво, те ще успеят да повишат цените си до лятото.

Боби Цонев е много полезен при изграждането на атаките, а Станислав бе замесен и в двете пролетни победи на Арда, като при тази във Враца изработи двете попадения, а при успеха над Славия вкара второто.

Хюсеинов пък, който имаше стабилни изяви в сърцето на отбраната, под ръководството на Николай Киров се превърна и в солидна опция за дефанзивен полузащитник и се справя и с тези функции.

Николай Киров
Николай Киров (Снимка: БТА)

В състава има и още двама конвертируеми играчи, но при тях ситуацията е деликатна. Това са двамата централни нападатели Чинонсо Офор, който е оценен на 600 000 евро и Тонислав Йорданов – на 500 000.

Офор обаче е под наем в Арда, а Йорданов пък в момента се очертва като негова резерва и ако нещата се се променят, би трябвало да бъде повече доволен, ако цената му не падне в следващия малко повече от месец.

Ако се върнем обаче на предстоящия сблъсък, ще бъде интересно в него да видим доколко Борис Тютюков може да даде заявка да се превърне в основен играч за Арад. Защото след гола му срещу Славия той най-вероятно ще получи треньорското доверие и срещу Лудогорец, и вече от него ще зависи дали ще го оправдае.

Иначе другите десет в състава се очаква да бъдат Анатолий Господинов, Деян Лозев, Пламен Крачунов, Милен Стоев, Христо Митев, Джалал Хюсеинов, Станислав Иванов, Борислав Цонев, Лъчезар Котев и Чинонсо Офор.

Арда
Арда (Снимка: БТА)

В Лудогорец Георги Дерменджиев няма кадрови проблеми, но предвид това, че не е любител на големите ротации, се очаква да разчита на играчите, които най-често използваше при 11-те победи в последните 11 мача на шампионите.

Възможно е все пак сред титулярите да се завърнат Клод Гонсалвеш и Квадво Дуа за сметка на Тодор Неделев и Руан Секо, а другите девет ще бъдат Серджио Падт, Георги Терзиев, Оливие Вердон, Диниш Алмейда, Франсиско Сон, Педро Нареси, Якуб Пьотровски, Бърнард Текпетей и Рик Джонатан.

Освен че имат най-дългата и равностойна пейка, разградските орли се намират и в много добро моментно състояние, което личи и от техните резултати, и вървят уверено към 13-а рекордна титла поред.

Именно срещу такива съперници обаче можеш да изградиш футболен имидж, ако се представиш на високо ниво, така че футболистите на Арда няма да имат нужда от допълнителна мотивация.

Освен всичко друго този мач, както и следващата у дома срещу ЦСКА, ще даде възможност на кърджалийци да постигнат първа победа срещу водещ клуб през този сезон.

Досега Арда записа четири равенства срещу най-добрите, след като завърши в своя дом 3:3 с Черно море, 0:0 с Лудогорец и 0:0 с Левски, а в София направи 0:0 и с ЦСКА.

Иначе за сблъсъка Лудогорец – Арда не е изненадващо, че букмейкърите дават предимство на домакините. Efbet приема залози за успех на разградчани при ставка 1.27, коефициентът за равен е 5.75, а за победа на Арда – 11.25.

Winbet предлага 1.25 за три точки на шампиона, 6.25 за равен и 13.00 за победа на гостите.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.