Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Арда е устремен към шестицата

0
Арда
Снимка: БТА

Тимът на Арда може да се завърне в шестицата след дълго отсъствие, ако успее да надделее срещу Хебър утре.

Срещата между двата отбора от 25-ия кръг на родния елит е в неделя от 15,15 часа в Пазарджик и противопоставя съперници с коренно различни цели през този шампионат.

Воденият от Николай Киров Арда е амбициран да се класира сред най-добрите шест след редовния сезон и да завърши първенството с 5 престижни двубоя в плейофите, които ще му осигурят и по-големи приходи от телевизионни права.

Тази цел изглежда реалистична и е напълно по силите на кърджалийци, които в момента заемат седмо място с 35 пункта, с 2 по-малко от шестия ЦСКА 1948. Столичани обаче, след като се разделиха с няколко основни играчи, през пролетта се представят на по-ниско ниво, но освен с тях Арда ще се бори и с Крумовград, и с Ботев Пловдив, които са съответно само на една и две точки от отбора от Кърджали.

Арда
Арда (Снимка: БТА)

От своя страна Хебър се стреми да се спаси директно от изпадане, след като през зимната пауза положи огромни усилия да закърпи финансовото си положение и изглежда, че е успял да го направи до лятото. Пазарджиклии се намират на 13-то място с 24 точки, на 10 от първия изпадащ, но само на 3 пред отбора, който ще играе бараж за оцеляване.

Под ръководството на Любослав Пенев Хебър се показва като един стегнат и дисциплиниран тим, който може да окаже сериозна съпротива на всеки и през този полусезон в това се увериха два от силните ни клубове – Локомотив Пловдив и Левски.

Първият изгуби от Хебър на своя терен, а втория имаше късмет да стигне до успеха в Пазарджик след гол-шедьовър, след като домакините преди това изпуснаха няколко положения в равностойната среща. В предния кръг пък Хебър измъкна точка от пряк конкурент като гост, след като игра повече от 60 минути с човек по-малко срещу Пирин в Благоевград заради червения картон на Йохан Н’Зи.

Но да се върнем към Арда, който преди седмица спечели с 2:1 във Враца и това бе първата победа на Николай Киров, след като се завърна като треньор на кърджалийци.

В тази среща направиха впечатление характера, който проявиха играчите на Арда и бързата им реакция, след като домакините поведоха, както и умението на Киров да води правилно мача.

Наставникът направи успешни смени, след като неговите подопечни изоставаха с 0:1 и едната от тях – Борислав Цонев, изравни с глава.

Един от лидерите на Арда пък – Станислав Иванов, изигра най-силния си двубой напролет и изработи двете попадения за своите. Стаси първо качи топката на главата на Цонев за гола му, а в края бе фаулиран и Тонислав Йорданов донесе трите точки с безпощаден удар от бялата точка.

Арда
Арда (Снимка: БТА)

За Йорданов също е хубаво, че се отпуши през пролетния дял, макар и от дузпа, тъй като от него се очаква да се превърне във водещ реализатор.

Като цяло пък успехът над врачани ще даде още по-голяма увереност и самочувствие на Арда за гостуването на Хебър, което се очертава като изключително тежко.

Относно състава, Николай Киров едва ли ще направи големи промени в 11-те, които пусна под Врачанска планина, освен, ако не реши Борислав Цонев да излезе вместо Иван Тилев зад Тонислав Йорданов.

Интересно ще бъде също да се види дали срещу Хебър четирима от чужденците на Арда ще продължат със силните си изяви. Това са десният бек Густаво Каскардо, централният бранител Фелик Ебоа Ебоа, левият бек Принц Окезие и универсалния Джалал Хюсеинов.

Принс
Принс (Снимка: БТА)

Бразилецът Каскардо бе твърд титуляр в последните две срещи и на този етап е очевидно, че е първи избор за поста си, въпреки че Ники Киров разполага също с Милен Стоев и Деян Лозев отдясно в защита.

Камерунецът Ебоа пък направи добър дебют в мача срещу Ботев и повишава вътрешната конкуренция в сърцето на отбраната, където е и Хюсеинов, който показа, че може да се справя и като опорен полузащитник. Що се отнася до Принц, нигериецът още миналата есен загатна, че има качества, с които да се превърне в един от най-добрите чужди леви защитници у нас, а през тази пролет става още по-добър с всеки изминал мач.

И за финал – според букмейкърите Арда влиза като фаворит за предстоящия сблъсък в Пазарджик. Към този момент например Bwin приема залози за успех на кърджалийци при коефициент 2.15, равенството е оценено на 3.10, а победа за Хебър – на 3.20.

Подобни са нещата и при Betano – 2.22 за три точки на Арда, 3.15 за равен и 3.30 за успех на домакините.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.