ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Агония, контузия, лудост: Брадли де Нойер и ЦСКА се разделят

0
Брадли де Нойер
Снимка: LAP.bg

ЦСКА и Брадли де Нойер ще се разделят след само няколко дни. Агонията между двете страни ще приключи след почти двугодишно сътрудничество, от което никой не извлече сериозни позитиви. Информацията е от няколко независими и достоверни източници. Няма и никакви основания за продължаване на престоя на Брадли в България. Нито нидерландецът желае да остава в София, нито ЦСКА иска да разчита на него на левия фланг на отбраната.

Началото

А всичко започна обещаващо. Брадли де Нойер дойде на „Българска армия“ през лятото на 2022-ра година. 26-годишният сега играч трябваше да замени своя съименник Брадли Мазику, оставил добра диря в ариергарда на „червените“. Разликите в качествата и профилите на двамата са осезаеми, но заигравката с имената бе особено интересна.

За да е пълна върволицата от събития, спряганият за ЦСКА по онова време – Давид Кики, се оказа заместник на Де Нойер в румънския Фарул Констанца. Ако трябва да обобщим: Де Нойер изпревари за ЦСКА заместника си в бившия си клуб. Кики и до днес играе за черноморския клуб, а предшественикът Мазику – в швейцарския Сервет Женева.

Визитката на Брадли – Де Нойер, не Мазику, бе подплатена с още един интересен факт. Той е братовчед на бившия футболист на Левски – Жереми де Нойер.

ЦСКА Брадли де Нойер Густаво Бусато
ЦСКА Брадли де Нойер Густаво Бусато

Но извън тези любопитни факти Брадли дойде при „червените“ от София като най-асистиращият бранител в Румъния. През сезон 2021/22 Де Нойер бе направил цели шест голови подавания. А на сметката си имаше и един реализиран гол във вратата на Ботошани.

Едва месец, след като се присъедини към ЦСКА, Де Нойер взриви „червена“ България. Левият бек вкара феноменален гол във вратата на ЦСКА 1948 за победата с 2:1 на „Армията“. Успехът за „армейците“ над проекта от Бистрица дойде след обрат в 90-ата минута и то в изключително напрегнат двубой, в който имаше нетежки ексцесии по трибуните.

Представянето на Де Нойер продължи да е добро до края на есента, а дори и в началото на календарната 2023-а година. Взаимодействието на Брадли с централния нападател Дюкенс Назон и норвежците Тобиас Хайнц & Джонатан Линдсет, бе пословично и доста сработено. Но не задълго.

Трансформацията

Точно когато картите за ЦСКА се нареждаха и тимът се бореше със зъби и нокти за титлата, Де Нойер показа нрава си. Вече над година се носят митове и легенди за нощните подвизи на левия бек. Слуховете се простират от нарушаване на режима до взимане на забранени и от законодателството субстанции. Не просто от Антидопингова комисия, БФС, БОК…Всеки сам може да направи сметка и преоценка за морала на Де Нойер.

От основен футболист в кандидат-шампион, нидерландецът се превърна в черна овца. Олицетворение на метаморфозата в Де Нойер се превърне Вечното дерби между ЦСКА и Левски на 17 април 2023-а. Тогава в 90-ата минута на мача „лалето“ направи безумна дузпа, която за щастие на „червените“, Ивелин Попов изпусна за крайното 0:0. От уста на уста се предава слухът, че предната нощ Де Нойер е осъмнал в столично заведение, видимо почерпен…

ЦСКА Джонатан Линдсет и Брадли де Нойер
ЦСКА Джонатан Линдсет и Брадли де Нойер

Миналогодишният шампионат завърши с тежката контузия на Де Нойер в Пазарджик. Нидерландецът се заседяваше често на пейката след злополучното за него дерби с Левски. Срещу Черно море и на неутралния „Георги Бенковски“, Брадли де Нойер скъса коленни връзки изключително нелепо – в дупка от терена. ЦСКА застана зад него, както би трябвало да прави всеки нормален клуб. Де Нойер обаче отново злоупотреби с доверието на „червеното“ ръководство.

Изцепките му не спряха дори във възстановителния процес, удължен „изкуствено“ от самия него. С режим като този на Де Нойер, включващ чести среднощни запои и дълги сесии хазартно предприемачество, не е учудващо, че рехабилитацията бе продължителна.

Развръзката

Завръщането на футболиста се състоя преди едва няколко седмици. Де Нойер се появи в игра в пет мача на ЦСКА, трупайки около 140 минути. Те ще се окажат и последните му при „червените“. Вероятно самият Брадли вече е уведомен, ако си е вдигнал телефона…Преди няколко дни долетя вест, че нидерландецът е изчезнал за цели два дни. Не идва на тренировки в Панчарево, не се обажда на никого, не е в дома си – потънал вдън земя.

Историята на Де Нойер и ЦСКА ще приключи много тягостно и абсолютно по вина на футболиста. Етиката на нидерландеца не подхожда на никой работник в целия пазар на труда. Смело можем да прогнозираме и къде ще го отведе нравът му, въпреки че ще звучи апокалиптично и жестоко. Дано поне някоя филмова платформа като Netflix го документира, така че Де Нойер да получи някакви облаги…

Георги Петков Брадли де Нойер
Георги Петков Брадли де Нойер

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.