Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

40-годишното приятелство няма да резултира в директорски пост

0
Николай Михайлов
Снимка: LAP.bg

Помните ли прословутата фраза на Наско Сираков на конгреса на БФС през 2021 година? Тогава и сега мажоритарен собственик на Левски, Сираков заяви, че няма как да пренебрегне едно 40-годишно приятелство. Голмайстор номер 1 на „сините“ бе запитан кой ще подкрепи от двамата основни претенденти за шефския пост във Футболния съюз – Борислав Михайлов или Димитър Бербатов. Е, отговорът бе особено ясен и подкрепен с фактология на 4 десетилетия вярна дружба. И тогава, и днес, и занапред ще има огромна маса левскари, които ще припомнят думите на Сираков, защото не одобряват статуквото по най-горните етажи на футбола.

Тези дни отново се присетих за фразата на Сираков. Но далеч не заради БФС. Заради Борислав Михайлов, задочно…Синът на вече бившия президент на БФС – Николай, се самопредложи за спортен директор на Левски. Някогашният вратар на Твенте бе гост в подкаста „Код Спорт“. Пред водещите ветеранът обяви, че има достатъчно контакти и знания, за да заеме подобна отговорна позиция. На 35 години е ясно, че за Николай не остава още много под рамката. Самият той също не го крие по никакъв начин и му прави чест. Допреди седмици в медиите се разпространяваше информация, че това е последният му сезон в Левски и футбола изобщо. Може да се окаже и вярно. Следователно Михайлов да опитва да си постели на „Герена“ и за след лятото.

Лошо няма. Навсякъде по света бивши играчи, дори не с легендарен статут, заемат някакви постове в любимите си клубове – директори, съветници, консултанти, треньори, скаути, посланици и каквото още ви стигне до ума. Михайлов не е легендарна, но е символична фигура за Левски през новия век и рано или късно ще работи на „Герена“ под някаква форма. Какво, къде, кога и как – не е ясно. Ясно е само, че това няма да е при Сираков, няма да е и това лято. Няма да е и като спортен директор, както иска Николай Михайлов. На обширната си пресконференция за финансовото състояние на Левски, Сираков заяви, че позиция спортен директор в клуба няма да се разкрие в обозримо бъдеще. „На този етап никога не сме обсъждали създаването на длъжност спортен директор. Аз още преди четири години казах, че нямаме нужда от спортен директор. Сега още повече, когато аз, Боримиров и Христо Йовов сме в управата на клуба. Нямаме и финансовата възможност да откриваме такава длъжност“, разясни мажоритарният собственик Наско Сираков.

Наско Сираков
Наско Сираков (Снимка: БТА)

Ако думите на Сираков се окажат истина, това значи само едно. Николай Михайлов ще трябва да търси начин да поднови контракта си с Левски, да си търси нов отбор или да се ориентира към друго поприще. За бившия национал едва ли е особен проблем, че няма да работи в Левски. Определено личи желанието му това да се случи, но не би следвало да е фикс идея. По линия на своя баща Борислав, къде случайно, къде не, заведението на НФБ Бояна е именно на Николай Михайлов. Законен бизнес, на добра локация и то във време, в което актуалните собственици на сградата усилено чистят имиджа ѝ. Наскоро и на Михайлов му се роди дете от дългогодишната му половинка Николета Лозанова. Би могъл да отделя и повече време за семейството си. Какво по-хубаво може да иска човек?

Без повече догадки за бъдещето на Николай Михайлов, така или иначе то скоро ще бъде ясно. 35-годишният вратар си е извоювал правото сам да отреди съдбата си и дали тя ще е обвързана с футбола изобщо. 40-годишното приятелство (вече 43*) между баща му и Наско Сираков обаче няма да му донесе желания директорски пост. А ние като общество никога няма да разберем дали има вечни приятелства или само вечни интереси.

Борислав Михайлов
Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.