ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

25 години от единственото ни злато на зимна олимпиада

0
Екатерина Дафовска
Снимка: lap.bg

На днешната дата 9 февруари се навършват 25 години от първото и единствено до момента злато на зимни олимпийски игри. Големият успех постига Екатерина Дафовска на Зимните олимпийски игри в Нагано през 1998 година.

Дафовска участва общо на четири олимпиади, като има общо седем влизания в топ 10. Тя има и общо седем медала от световни и европейски първенства, като е европейска шампионка и сребърна медалистка на световно.

Дафовска има и още 11 медала от световни купи по биатлон. Тя е избирана за Спортист номер 1 на България и на Балканите, като е носителка и на два спортни Икара.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Йордан Стоянов
Йордан СтояновЙордан Стоянов завършва специалност "Журналистика" към Софийски университет. Йордан разполага с дългогодишен опит в отразяването на най-интересните новини от света на спорта.
Коментирай

Няма коментари.