ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

22 години по-късно: България с четирима бойци в ¼-финали на СП

0
Рами Киуан бокс
Ivan S. Ivanov / LAP.bg

Българският бокс се завърна с гръм и трясък! За първи път от 22 години насам четирима наши национали се класираха за четвъртфиналите на Световното първенство.

Страната ни има реален шанс за четири медала в Ташкент, като ръкавиците ни трябва да вземат само по още една победа за гарантирано отличие. На тази фаза днес ще боксират Ергюнал Себахтин (48 кг), Хавиер Ибаниес (57 кг), Радослав Росенов (60 кг) и Рами Киуан (75 кг).

На шампионата в Белфаст (Северна Ирландия) през 2001 година медали завоюваха Димитър Щилянов (сребро) и Александър Владимиров (бронз), а Борис Георгиев и Кубрат Пулев се наредиха на пето място.

Ергюнал Себахтин бокс

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.