ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

15-годишен влезе в историята на Барса при разгром над Бетис

0
Ламин Ямал
Снимка: Twitter

Играчът на 15 години Ламин Ямал влезе в историята на Барселона при успеха над Бетис с 4:0 у дома, който позволи на каталунците да запазят преднината си на върха от 11 точки пред Реал Мадрид в Ла Лига. До края на първенството остават 6 кръга и на практика Барсе вече е шампион.

Андреас Кристенсен откри в 14-тата минута, Роберт Левандовски удвои в 36-ата, а Рафиня направи 3:0 в 39-ата. В 82-рата минута Гуидо Родригес си отбеляза автогол и така фиксира крайния резултат. От 33-тата минута гостите играха с 10 души, тъй като в рамките само на 9 минути два жълти картона получи Гонсалес и бе изгонен.

Голямото събитие обаче бе свързано появата на терена на Ямал в 83-тата минута. Той смени Гави и се превърна в най-младия играч с дебют за Барса, тъй като е само на 15 години и 290 дни. Малко, след като влезе в игра, Ямал можеше да се разпише, но вратарят изби негов удар. Секунди по-късно Ламин изведе с атрактивен пас на голова позиция Усман Дембеле, но той не успя да вкара.

Ламин Ямал е роден в Каталуня в семейството на баща от Мароко и майка от Екваториална Гвинея. През юли той ще навърши 16 години, но вече е национал на Испания при юношите до 19 години.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.