ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

13-ата на Лудогорец идва пред Локо Пд, Солтарийски и млад съдия

0
Лудогорец, Квадво Дуа
Снимка: БТА

Лудогорец посреща Локомотив Пловдив в предпоследния мач и на двата тима за кампанията. За „зелените“ сблъсъкът ще е по-специален, тъй като те ще получат за 13-и пореден път златото. Срещата на „Хювефарма Арена“ е обагрена с цяла празнична програма и ще стартира в 18:30 часа на 22 май, сряда. Домакините са се погрижили да има различни дейности и дори концерт около двубоя, но няма да наблягаме на честванията на хегемона, а ще се съсредоточим върху футболното.

Там, където избраниците на Георги Дерменджиев и Александър Томаш ще премерят сили за общо четвърти път през сезона. Главен съдия на мача в Разград ще е Мариян Геребенчарски, който е едва на 26 години.

Двата тима досега се срещаха на два пъти в редовната фаза. В първия случай в Разград двубоят се запомни с една безумна проява на Симон Слуга и равенството 1:1. В началото на декември отново Лудогорец прие пловдивския тим, но за Купата на България. Резултатът бе смразяващ – 4:0 за играчите на Дерменджиев, които извървяха целия път до финала в турнирната надпревара. Третата среща бе вече на „Лаута“, ала и това не помогна на „смърфовете“, които инкасираха нова загуба, този път с 1:2. 

Бърнард Текпетей, Евандро Коста, Лудогорец - Локомотив Пловдив
Бърнард Текпетей Евандро Коста, Лудогорец - Локомотив Пловдив (Снимка: БТА)

Сега двата тима просто доиграват шампионата. Домакинът от Разград отдавна спечели поредната си титла на страната и не си дава особено много зор. Локо Пд пък няма как да се докопа до евроквотите и също обиграва по-младите си футболисти за следващия сезон. Тимът ще завърши на пето място в таблицата, което е и много, и малко спрямо фенските нагласи на старта на кампанията.

В лагера на Лудогорец

Празненствата в Лудогорец са вече няколко седмици поред. Единствената горчива хапка бе загубения финал за Sesame Купа на България от Ботев Пловдив. В Разград се радват на една от по-лесните си титли, след като само преди година трябваше да чакат до последния съдийския сигнал на последния кръг, за да триумфират. Сега съпротивата бе далеч по-вяла, а титлата само въпрос на време.

Много от чужденците на Лудогорец вече са на празнична вълна и мислят за своите почивки. Има и такива като Якуб Пьотровски и Квадво Дуа, които не отпускат педала на газта, защото ги чака Европейско първенство.

По-отпускарското настроение при разградчани се усети още във Варна, където Лудогорец бе унизен от Черно море с 0:4. Именно „моряците“ бяха един от съперниците през сезона, но просто не удържаха на темпото.

В последните дни няма много новини около лагера на Лудогорец. Основните вести са свързани с трансферния пазар. Там се очаква до дни да стане официално преминаването на Себастиан Вия в Разград. Звездата на Берое и бивш играч на Бока Хуниорс ще премине на „Хювефарма“ срещу много сериозна трансферна сума за родните стандарти, а и не само.

Себастиан Вия
Себастиан Вия (Снимка: chernomorepfc.bg)

Има и спекулации за изходящ трансфер, отново на позицията флангови нападател. Крилото Рик Джонатан е обект на интерес от страна на германския Унион Берлин, твърди сочената за близка до Лудогорец медия „Мач Телеграф“.

В Локомотив Пловдив

Около пловдивското Локо обичайно винаги е интересно. В момента ситуацията е такава, че Александър Томаш е принуден да мотивира играчите да играят само за своята чест. Към самия треньор има ултиматум от собственика Христо Крушарски да пуска повече рожби на школата на тима. И това се случва.

В хода на целия сезон Томаш разчиташе на известен брой чужденци, но и на завидно много собствени кадри. Ефе Али, Мартин Паскалев, Петър Андреев, Тодор Павлов, Кристиан Томов са само част от юношите на „черно-белите“, записали немалко мачове през кампанията.

Локомотив Пловдив
Локомотив Пловдив (Снимка: БТА)

Именно на тях ще се разчита още повече през следващия сезон, както и на останалите български футболисти в тима като Калоян Костов, Мартин Петков, Христо Иванов, Кристиян Пешов, Ангел Лясков и други.

В Пловдив, а и София продължава да се тиражира с името на Александър Томаш. Смята се, че специалистът може да поеме столичния гранд в ЦСКА, превръщайки се в първото треньорско назначение на новия собственик на „червените“. До лятото всичко това ще са само спекулации, а Томаш ще се постарае да завърши сезона с Локомотив Пловдив по най-добрия начин.

АЛександър Томаш
Александър Томаш (Снимка: БТА)

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.