Какво е Bet Builder и Как се играе и използва?

След като интернет пространството свали всички граници в индустрията за спортни прогнози, букмейкърите започнаха да предлагат най-различни видове залози. Почитателите на спортни залози отдавна търсят златната формула, в която да повишават своя шанс за печалба и да създават уникални залози. В последното десетилетие ще забележим, че именно предложения като бет билдър – популярен още като създаване на залог, се използват все по-активно. Редица онлайн букмейкъри също видяха потенциала на този вид залози. В следващите редове ще се опитаме да разгледаме основните брандове, които предлагат тази функция в своето портфолио и ще предоставим повече информация за този вид залози.

какво е bet builder
Съдържание:
Съдържание:TOP

Какво представлява bet builder?

Bet Builder или функцията „Създай залог“ позволява комбинирането на няколко селекции от едно и също спортно събитие в един залог. За направения избор системата на букмейкъра ви дава общ коефициент, на който може да заложите.

създай залог за футбол

След като заредим една букмейкърска платформа, логично е да забележим и разнообразните видове залози. Те наистина включват различни опции, особено ако гледаме популярни спортни дисциплини като футбол, баскетбол и волейбол. Разнообразието от пазари в това отношение е наистина добро, но нека не забравяме, че често един клиент иска още по-голяма свобода. Точно по тази причина се въвежда и опцията за създаване на залог. Идеята е, че един клиент комбинира свои собствени прогнози за дадена среща като се позволява комбинация от няколко селекции. В повечето случаи един клиент може да избере микропазари, които да включват събитие в дадена среща, например кой ще бъде голмайстор, колко ще са раздадените картони и много други. Минималният брой селекции обикновено е 2, докато максималният се различава в отделните сайтове. При някои е до 6 селекции, при други са позволени комбинациите на 7 или дори повече маркети.

Със създаването на такъв залог, клиентът получава индивидуални коефициенти. Има случаи, в които самият оператор може да приеме и още по-смели прогнози за събитие, което дори не е посочено. Разбира се, при такива прогнози е редно клиентът да се обърне директно към букмейкъра за повече подробности. Често подобни видове залози се активират единствено и само чрез запитване в платформата. Поради спецификата на залога е напълно нормално само регистрирани потребители да искат индивидуални залози.


Как работи bet builder опцията?

Функцията за създаване на залог Bet builder работи като позволява на залагащия да комбинира няколко селекции от един мач в залог. Според стандартните правила на сайтовете за залагания онлайн, потребителите не могат да изберат повече от една селекция от дадено събитие в множествен залог на един и същи фиш. Бет Билдър функционалността успява да реши този проблем, тъй като дава възможност на играчите да изберат 2 или повече селекции от един мач и да ги комбинират в един общ залог.

Нека илюстрираме твърдението за работата на опцията за създаване на залога по следния начин, с пример:

Имаме футболна среща между отборите на Астън Вила и Уотфорд. Нека приемем, че ни интересуват пазарите за победа на Астън Вила, над 2,5 гола в мача, над 10 корнера в мача и над 3,5 картона в срещата. Ако искаме да заложим на някоя от 4-те опции, ще трябва да ги изберем поотделно, защото това са стандартните правила на букмейкърите без Bet Builder за мача. С други думи, ще трябва да направим 4 отделни залога. Именно опцията „Създай залог“ прескача това правило и ни позволява да комбинираме и четирите маркета в един общ залог, като срещу това операторът ни предоставя и общ коефициент. Разбира се, за да спечелим залога си, трябва всички избрани селекции (в случая и 4-те) да бъдат правилно познати.

Как изглежда сайт без Bet Builder?

залог без bet builder


Когато имаме сайт за залози, при който липсва функцията за създаване на залог, тогава няма как да комбинираме желаните селекции от едно събитие в един общ залог.

На снимката може да видите как изглеждат селекциите в един от онлайн букмейкърите за България без Бет Билдър.

След като и 4-те селекции са добавени към фиша, системата автоматично маркира в червено 3 от тях, като по този начин показва, че няма как да заложим на всички тях наведнъж. С други думи – няма как да ги комбинираме в един общ залог.

В този случай ще трябва да се лишим от няколко опции и да оставим само една в талона си. Другите може да заложим поотделно, в други фишове.

Така обаче няма да можем да се възползваме от общия им коефициент.

По-добрият вариант обаче е да се насочим към сайт за залози, който предлага Bet Builder.

Как изглежда сайт за залози с Bet Builder?


И така, нека видим какво означава да разполагаме с Bet Builder функцията в предпочитания от нас сайт за залози.

Селектирани са същите 4 пазара за избрания от нас футболен двубой, както и в предишния пример.

Всички те попадат в електронния талон и системата ни дава общ коефициент за тях.

Така можем да се възползваме от предложения коефициент и да извлечем максимума от нашата прогноза.

Ако решим да заложим на избраната среща, трябва всички селекции да се окажат успешни. Ако дори една от тях се окаже неуспешна, нашият Bet Builder залог ще се окаже губещ.

bet builder селекции

Някои сайтове за залози онлайн предлагат комбиниране на създаден залог с други селекции от сайтовете им, но пък при други букмейкъри конструираните залози се предлагат единствено като опция за сингъл залог.


Как се използва бет билдър?

Използването на тази опция за правене на залог не се различава особено от всяка друга, но все пак има посочена спецификация. Някои онлайн букмейкъри я наричат с друго име, имат различни правила за конструиране на залога или пък поставят различни ограничения за броя на избраните селекции. Създаването на залог може да се случи по следния начин, освен ако условията и инструкциите на дадения букмейкър не посочват друго:

стпки за създай залог - добавяне към фиш
 1. Избираме дадена среща, за която bet builder е наличен.
 2. В списъка със селекции търсим опцията „Bet Builder” или „Създай залог“.
 3. Разглеждаме наличните маркети, които са поставени в този списък.
 4. Избираме селекциите за създаване на залог.
 5. Стремим се да не надвишаваме максималния брой селекции, заложени от букмейкъра.
 6. При маркиране на желаните селекции завършваме създаването на залога с бутона „Създай залог“.
 7. За успешен създаден залог се смята този, в който всички маркирани прогнози се изпълнят.
 8. Вашият залог ще бъде наличен в електронния фиш, в секцията „Моите залози“.

Това е примерен начин за създаване на залог и до голяма степен може да бъде използван при всеки един букмейкър. Стъпките и наименованията може да се различават, но при повечето букмейкъри са идентични с леки разлики относно наименованията. Има сайтове за залози, където наименованията могат да се различават, но принципът за създаване на залог остава същия.

Най-често може да срещнете опцията за създаване на залог с някое от следните наименования:

 • Bet Builder
 • Създай залог
 • Bet Constructor

Спортни дисциплини за създаване на залог

Различните букмейкърски платформи имат и различна политика относно създаването на залози. Често, не всички спортни дисциплини могат да се възползват от тази опция, но обикновено bet builder е насочен към популярни спортове като тенис, футбол и баскетбол. Все по-често откриваме, че някои букмейкъри предлагат тази услуга и за електронни спортове. Същите набират висока скорост при търсенето на различни видове прогнози. Спортните почитатели могат да разгледат условията за създаване залог в самата секция с оферти на всеки един бранд, където се посочват и точно за кои спортове се предлага тази опция.

Опцията за създаване на залог може да се предлага за популярните спортове, но това не значи, че е налична за всички събития. Най-често тя е налична за водещите първенства и турнири. Разбира се, букмейкърите я интегрират за все повече събития, но все още не е активна за всички. Няма да е проблем да комбинирате селекции и да създавате залози на мачове от българската Първа лига или пък от Висшата лига на Англия, но при някои други, по-непопулярни шампионати, няма да имате тази възможност.


Налични пазари при създаване на залог

Най-често в селекцията за създаване на залози попадат предложения като:

 • Победител
 • Резултат на полувреме/краен резултат
 • Брой корнери
 • Брой голове/точки
 • Брой жълти картони
 • Голове за отбор
 • Голмайстор
 • Точен резултат

Самите селекции са съобразени със съответната дисциплина. Важно е да се отбележи, че в някои отношения въпросните селекции може да се различават или да не са налични изцяло. Все пак това е преценка на самия оператор. В повечето случаи бет билдър опцията предлага сериозно разнообразие и възможност за комбиниране.


Плюсове и минуси при създаването на залог

Както всяка една опция при спортните онлайн залагания, и Bet Builder функцията има предимства и недостатъци. Създай залог определено може да е от полза на залагащите, но все пак има някои минуси, които е добре да отчетем. В крайна сметка обаче, плюсовете преобладават:

 • Bet Builder Плюсове:
 • Възможност за създаване на залог с комбинация на няколко селекции от един мач;
 • Постигане на по-висок коефициент;
 • Опция за комбиниране на създаден залог с други мачове.
 • Bet Builder Минуси:
 • Растящ риск за залога с увеличения брой на селекциите;
 • Лимит на максималния брой на селекции.

Заключение

Създаването на залог в различните букмейкърски платформи може да даде редица възможности на почитателите и да предостави опции, които автоматично повишават коефициентите. Използването на bet builder не дава никаква гаранция за сигурни печалби. Все пак можем да видим различни истории на спортни фенове, които правят почти невъзможни комбинации именно с bet builder. Разбира се, не е препоръчително да се копират спортни прогнози, особено от недоказани типстъри. При създаването на залог, а и при всеки друг залог, е препоръчително залагащият да направи своя анализ. С повече информация и желание за забавление, всеки клиент може да прави успешни прогнози. Експертите препоръчват да се маркира и разумен брой селекции, за да може да се запази добър шанс за клиента.


Често задавани въпроси

Кой букмейкър разполага с най-добрия бет билдър?

Няма еднозначен отговор на този въпрос, защото всеки оператор има различно покритие и пазари. Разгледайте горната таблица за повече информация.

Какви са разликите между акумулатор и създаден залог?

Акумулаторът или множествен залог, може да събере няколко срещи в един залог. При създаването на залог, клиентът има свободата да маркира няколко селекции от една-единствена среща.

Има ли Bet Builder за залози на живо?

Рядко ще срещнете опция Създай залог за събития на живо, поради динамичното протичане на срещитеи и честата смяна на коефициентите.

Какви пазари се прилагат в bet builder?

Обикновено не се различават от основните маркети, които можем да открием за една среща. При по-популярни дербита можем да маркираме голмайстор, играч на мача, брой корнери и други.

Мога ли да използвам бет билдър за електронни спортове?

Все повече брандове добавят eSports опции за „Създай залог“ в своите платформи онлайн.

Мога ли да добавя създадени залози към моя акумулиращ залог?

Подобни комбинации се разрешават от някои букмейкъри, но това също така повишава и риска. Не всеки букмейкър има подобна опция и затова е препоръчително да се видят основните правила при бет билдър.

Автор
Кристиян Кюлюнков
Кристиян КюлюнковКристиян Кюлюнков е специализиран в анализите на различни букмейкъри. Има опит в залаганията и следи отблизо офертите на различните компании. В Нострабет се занимава с писане, оформяне и публикуване на експертни ревюта, както и работа по прогнозите и спортните новини.