Betano Вземи бонуса

Антепост залози или защо да изберем дългосрочните събития?

В днешно време залагането на спортни събития е доста бърза процедура. Голяма заслуга затова имат онлайн букмейкърите. Без значение дали залагате на някое събитие в предстоящите дни или пък избирате залози на живо, при всички случаи в скоро време ще научите изхода от вашия залог. Този тип залози е и най-използван. Това обаче не означава, че е единствен. В света на залаганията има и един друг тип залози, наречени “антепост”. С други думи, това са дългосрочни залози, при които залагате за дадено събитие да се случи, но крайният изход например е след няколко месеца. Ще ви разкрием повече информация за този тип залагане и какви са основните му плюсове и минуси.

Антепост залози
Съдържание:
Съдържание:TOP

Откъде произлизат антепост залозите?

Терминът антепост (на някои места в английския се среща и като ante post) произлиза от латинския език. “Ante” означава “преди”, а “post” се превежда като “след”. Един вид терминът обяснява същността на залога – залагате преди дадено събитие и очаквате печалба след края му. Реално всички залози могат да бъдат обяснени по този начин, но самият термин антепост залози се използва за дългосрочни събития. При тях вниманието е насочено към предсказване и прогноза на събития, които ще се случат след доста по-дълго време от обикновените залози.

В началото антепост залозите са били използвани главно при конните надбягвания и гонките с хрътки. Впоследствие обаче онлайн букмейкърите започват да интегрират подобен тип залози и в други спортове. Сред тях са футбола, баскетбола, тениса и редица други. Най-просто казано, всеки спорт или събитие, което предлага възможност да бъде заложено в дългосрочен план, може да се намери в сайта на даден букмейкър.


Видове дългосрочни събития, на които може да залагаме?

Избора, който ни дават водещите онлайн букмейкъри, е доста обширен, като можем да избираме от най-различни спортове и събития. Дългосрочните залози предлагат възможност да заложите на победителя в конкретно състезание, турнир и шампионат. Например, ако сте фенове на тениса, ще може да заложите антепост залог на някой от турнирите, като в случая вие избирате кой според вас ще спечели надпреварата. Ако пък вземем футбола, то може да прогнозирате кой отбор ще спечели конкретно първенство. Това са прости примери за вида на антепост залозите.

Въпреки че споменаваме само победителите в конкретни шампионати, то онлайн букмейкърите въведоха и други типове дългосрочни събития. Може да се залага на голмайстор в конкретно първенство, на отбор, който ще изпадне от някоя лига. Антепост залозите са характерни най-вече за водещите първенства и турнири от различните спортове. Нека не забравяме, че конните надбягвания и хрътките също влизат сред възможностите за антепост залози.

Доста интересен тип дългосрочни събития, които се намират във водещите спортни сайтове за залози, са залозите на политика. Онлайн букмейкърите предоставят възможността да изберете вашия фаворит при конкретни избори или други събития от света на политиката. Този тип залози също са доста интересни и определено може да се възползвате от тях, ако политическият свят е сред вашите добре познавани области.

Като финал на тази точка ще отбележим някои от спортовете и събитията към тях, на които може да поставяте антепост залози:

 • Футбол
  • Победител в шампионат или турнир
  • Голмайстор
  • Да спечели групата си в конкретен шампионат
  • Голмайстор на отбор или първенство
  • Уволнение на мениджър в конкретна лига
  • Да завърши в топ 4
 • Тенис
  • Да спечели турнир
 • Хокей на лед
  • Да спечели шампионат
  • Да спечели конференция
  • Победител в плейофи
 • Баскетбол
  • Победител в шампионат
  • Кой ще бъде MVP
  • Победител в плейофите
 • Конни надбягвания и гонки
  • Победител в състезание
  • Да спечели няколко, определени от букмейкъра, състезания
 • Формула 1
  • Победител за сезон
  • Победител в конкретно състезание
  • Победител при конструкторите за сезона

Това са само част от спортовете и антепост събитията, на които може да се залага. Онлайн букмейкърите имат най-различни възможности за дългосрочни събития, от които ви препоръчваме да се възползвате. Антепост залозите са доста интересни и определено могат да ви донесат доста ползи.


Кога се правят дългосрочните залози?

Дотук няколко пъти стана дума, че антепост залозите се извършват преди началото на конкретен турнир, шампионат или състезание. Дългосрочните залози обаче позволяват и да поставите своите предвиждания по друго време, например по средата на сезона в някое футболно първенство. Тази опция се предлага без ограничения от Bwin България, като единствено може да има разлика в коефициентите. Не е задължително дългосрочните залози да бъдат правени преди старта на конкретния шампионат.

Има обаче нещо важно в тази връзка. Когато залогът ви е преди старта на събитието, тогава шансът да поставите залог на по-висок коефициент е значително по-голям. Ако например заложите по средата на сезона, изходът от събитието вече може да е доста близо до истината. В такъв случай едва ли букмейкърите ще ви дадат висок коефициент. Важното в случая е да запомните, че не е задължително да поставите своя залог точно преди старта на състезанието или първенството.


Кеш аут на дългосрочни залози

Откакто се появи в онлайн букмейкърите, кеш аут функцията е изключителен инструмент за предварително спиране на залозите. Той може да се използва и при антепост залаганията. Разбира се, онлайн букмейкърите може да не го предлагат на абсолютно всички дългосрочни залози, но пък има сайтове, в които е посочено дали за залога си ще може да ползвате Cash Out или не. Чрез кеш аут опцията ще може да затворите своя залог доста преди да е настъпил края му. По този начин няма да е нужно да чакате до края на конкретното събитие и ще приберете печалбата доста по-скоро.

Като пример можем да дадем титлата на английския Лестър в английската Висша лига през 2016 г. Тогава, ако в началото на сезона бяхте заложили, че “лисиците” ще вдигнат трофея, то впоследствие щяхте да имате възможността да затворите залога си доста по-рано. По този начин отново щяхте да спечелите определена сума, въпреки че в случая и достигането на залога до самия му край щеше да ви донесе печалба. Поне с кеш аут функцията можете да си спестите излишно притеснение при антепост залози.


Ключът към успеха с антепост залозите

Има една важна характеристика, която трябва да придобиете, за да правите успешни дългосрочни залози. Това качество се нарича търпение. При антепост залозите трябва да сте търпеливи и да изчакате своя момент. Имайте предвид, че всички емоционално и прибързано взети решения са грешни спрямо анализираните и обосновани предвиждания за дългосрочни събития. Когато сте отделили време да анализирате даден антепост залог и той не започне добре в началото, не се отчайвайте. Дайте си време и дайте време на залога ви да придобие успешен вид. Все пак сайтове като Bet365 спортни залози предлагат опцията за дългосрочен залог през целия сезон в конкретното първенство или турнир. След като сте отделили толкова много време за анализ, не пропилявайте шанса си с прибързани решения. Имайте търпение.


Предимства и недостатъци на антепост залозите

След като вече ви запознахме с доста характеристики на дългосрочните залози, нека видим и кои са основните им плюсове и минуси. Те също ще ви разкрият различни качества на антепост залозите и ще ви помогнат да прецените дали те са подходящи за вас.

 • Предимства
 • Високи коефициенти При антепост залозите коефициентите за конкретен състезател, отбор или играч да спечели дадено събитие почти винаги са по-големи в сравнение със ставките за един мач. Разбира се, има лиги и други спортни събития, при които един отбор е изявен фаворит и получава сравнително нисък коефициент за спечелване, но все пак, ако направите нужното проучване и имате знанията за конкретен шампионат, може да извлечете доста добра полза. Ако се върнем на горния пример, то коефициентът Лестър да спечели Премиър Лийг през сезон 2015/2016 бе 5000. Букмейкърите се “опариха” от този коефициент и обикновено започнаха да избягват тези ставки, но все пак те са достатъчно високи.
 • Старт от една и съща позиция с букмейкъра Когато правите дългосрочен залог преди да е започнало събитието, например конкретно футболно първенство, тогава вие сте на една линия с букмейкъра. Разликата е, че онлайн операторите трябва да направят първата крачка и да поставят коефициентите на база определен анализ. В същото време вашият анализ може да посочи друг фаворит и по този начин вие да се поздравите с успешен залог на висока ставка.
 • Имате време При анализа на дългосрочен залог имате доста повече време да се подготвите за самия залог. Дори след като направите залога, не сте притиснати от времето. Вашият залог си стои активен и вие очаквате изхода от него. По същото време вие може да правите и други залози или пък да анализирате случващото се с вашия залог, преценявайки следващите ви ходове.
 • Недостатъци
 • По-трудно прогнозиранеОпределено е по-сложно да предвидите едно антепост събитие, отколкото един мач. Доста по-трудно е да се каже кой ще спечели титлата в Шампионска лига преди началото на турнири, отколкото да предположите някоя от срещите. Антепост залозите са доста непредсказуеми, но и затова се предлагат с високи коефициенти. А и когато залагате дългосрочно, дори нещата да тръгнат добре в началото, впоследствие може да има определени фактори, които да попречат на успешния ви залог.
 • Трудно “затваряне на залога”, ако не тръгне добре Ако вашият антепост залог не стартира добре в началото, то кеш аут сумата, която букмейкърите ще ви предлагат, обикновено ще е доста ниска и по този начин няма да може да спасите поне сумата на залога си. Въпреки това може да изчакате и ако в един момент нещата придобият по-добър за вас характер, тогава можете да използвате cash out за подходяща сума.

Нашият основен съвет

Дългосрочните залози не са никак лесни за познаване. Определено трябва да имате и късмет, за да познаете кой ще спечели Световното първенство още преди то да е започнало. Не смятаме, че антепост залозите са подходящи за едноличен начин на прогнозиране и поставяне на залози, освен ако не става дума за такива от типа на състезанията. В крайна сметка те протичат доста по-бързо от едно футболно първенство. При тениса също нещата се развиват на по-бързи обороти.

Според нас може да използвате дългосрочните залози като алтернативен начин за прогнозиране. Когато направите подобен залог, той остава активен по сметката ви и се урежда чак след края на конкретното събитие. Дотогава вие може да сте натрупали печалби от другите си залози или пък да сте в трудно положение. В такъв случай евентуална печалба от антепост залог би ви дошла много добре. Според нас това е най-добрият начин, по който да се използват антепост залозите. Добрият залагащ използва всички възможности, които му дават онлайн букмейкърите, като се надява да спечели от различни типове залози.


Финални думи

В тази статия се опитахме да ви запознаем с различните характерни черти на антепост залозите и смятаме, че успяхме да го направим. Този тип залози обикновено са непонятни за мнозина, които иначе се имат за сериозни залагащи. Добре е да познавате антепост възможностите за залози и да се възползвате от тях. Все пак това е начин, чрез който можете да си спечелите определена сума и то на високи коефициенти. Да, дългосрочните събития са трудни за предвиждане, но с отделено време за анализ и преглед на определени факти нещата могат да ви се сторят по-лесни. Не забравяйте, че най-важно е да бъдете търпеливи. От там нататък остава да разкриете своя шанс с антепост залозите и да го използвате.

Автор
Кристиян Кюлюнков
Кристиян КюлюнковКристиян Кюлюнков е специализиран в анализите на различни букмейкъри. Има опит в залаганията и следи отблизо офертите на различните компании. В Нострабет се занимава с писане, оформяне и публикуване на експертни ревюта, както и работа по прогнозите и спортните новини.