10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Скука по време на международната пауза? Помислете пак!

0
Франция
Португалия - Франция, радостта на "петлите" след класирането за полуфиналите на ЕВРО 2024 (Снимка: БТА)

Новият футболен сезон 2024/2025 може да започна току-що, но вече трябва да оставим любимите си клубове и да насочим погледи към международната пауза. В Европа звездите ще трябва да играят в Лигата на нациите, докато в останалия свят продължават квалификациите за Световното първенство през 2026-а година.

Много често феновете остават разочаровани от мачовете по време на международната почивка, но точно тя сега ни дава достатъчно възможности да оценим подобаващо началото на сезона и да се насладим на доста страхотни съперничества.

Разбира се, тук няма да включим мачовете на българския национален отбор, защото е пределно ясно, че всеки българин ще хвърли поне едно око на „лъвовете“, които играят в четвъртък с Беларус в Унгария и след това в неделя срещу Северна Ирландия на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив.

Настанете се удобно, вземете пуканки и се отпуснете, защото ще покажем пет мача, които трябва да гледате по време на международната пауза!

Франция срещу Италия (6 септември, петък)

Нито Франция (загуби на ½-финалите, но игра много слабо през целия турнир), нито Италия (бе детрониран още на 1/8-финалите) направиха особено вдъхновяващи неща на Европейското първенство по-рано това лято, така че Лигата на нациите предлага шанс и на двете страни да поправят някои грешки.

Жул Кунде и Рандал Коло Муани
Испания - Франция, Жул Кунде и Рандал Коло Муани (Снимка: БТА)

Мачът на „Парк де Пренс“ във френската столица ще бъде в петък, така че ако наистина ви липсват клубните мачове, този сблъсък е идеален за Вас, защото ще видите някои от любимите си звезди в действие.

Италия не е побеждавала Франция от 2008-а година, но с многото контузени в състава на Дидие Дешан европейският шампион отпреди три години вижда своите шансове да измъкне победа на старта.

Италия
Италия (Снимка: БТА)

Англия срещу Република Ирландия (7 септември, събота)

Англия ще се изправи срещу Република Ирландия на 7 септември – среща, която носи вълнение по няколко причини.

Това ще бъде първият ни шанс да станем свидетели на новия, макар и временен, селекционер на „Трите лъва“ Лий Карсли в действие, след като беше назначен на мястото на напусналия Гарет Саутгейт след загубата от Испания във финала на ЕВРО 2024.

Фил Фодън, Коул Палмър и Оли Уоткинс напуснаха лагера на отбора поради травми, а заради контузия аут е и Джуд Белингам, но пък Карсли даде първи повиквания на Нони Мадуеке, Тино Ливраменто, Анхел Гомес и Морган Гибс-Уайт. В състава пък се завръщат познати имена като Хари Магуайър и Джак Грийлиш, които пропуснаха Европейското първенство. Място в тима, обаче, отново нямаше за Маркъс Рашфорд.

Този мач ще ни даде първоначална представа за това как може да изглежда Англия, ако Карсли бъде посочен като постоянен заместник на Саутгейт, и следователно какво да очакваме от „Трите лъва“ на Световното първенство през 2026-а година.

Белгия срещу Франция (9 септември, понеделник)

Белгия нямаше късмет и загуби злощастно с 0:1 от Франция на ЕВРО 2024 на 1/8-финалите заради автогол. Сега „червените дяволи“ ще търсят реванш, когато пътуват до „Групама Стейдиъм“ в Лион.

Ромелу Лукаку и Тибо Куртоа не бяха повикани за предстоящите двубои, което предизвика дискусии за бъдещето на белгийския отбор. В тима, обаче, остава капитанът Кевин Де Бройне.

Белгия
Белгия (Снимка: БТА)

Ако не друго, този сблъсък обещава забавление и абсолютно си заслужава гледането.

Нидерландия срещу Германия (10 септември, вторник)

Полуфиналистът от Европейското първенство Нидерландия ще се изправи срещу домакина на първенството Германия в Лигата на нациите през септември – мач, който непременно ще донесе вълнение.

За феновете на Висшата лига този двубой също носи допълнителна тежест, тъй като толкова много играчи от местното първенство бяха избрани да представляват двете страни.

Нидерландия
Нидерландия - Турция, съставът на "лалетата" (Снимка: БТА)

Привържениците на Манчестър Юнайтед могат да очакват с нетърпение новите попълнения Матайс де Лихт и Джошуа Зиркзее в действие, след като имаха много малко възможности да ги наблюдават в Лигата досега.

При Германия започва нова ера, след като Мануел Нойер, Томас Мюлер, Илкай Гюндоган и Тони Кроос вече обявиха оттеглянето си от Бундестима. В състава интересно не отпадна защитникът на Реал Мадрид Антонио Рюдигер. А и Германия има нов капитан в лицето на Йозуа Кимих.

Ако търсите решение за вторник вечер, този страхотен мач може да е отговора.

Колумбия срещу Аржентина (10 септември, вторник)

Ако сте харесали финала на Копа Америка, сега имате шанса да го гледате отново, когато шампионът Аржентина се изправя срещу Колумбия в квалификациите за Световното първенство през 2026-а година.

Това ще бъде напрегнат сблъсък между двете страни, след като „гаучосите“ измъкна победата в 112-ата минута благодарение на гол на Лаутаро Мартинес, който запази трофея от Копа Америка за своята родина.

Анхел Ди Мария, Лионел Меси и Николас Отаменди
Аржентина - Колумбия, Анхел Ди Мария, Лионел Меси и Николас Отаменди (Снимка: БТА)

Тимът на Лионел Скалони беше напуснат от легендата Анхел Ди Мария, а капитанът Лионел Меси не е играл от контузията си във финала именно на Копа Америка на 14 юли. Той получи травма на десния глезен и започна тренировки едва миналата седмица.

Колумбия пък са единственият отбор без загуба до момента в квалификациите и ще направят всичко по силите си да продължат с отличното си представяне и срещу Аржентина.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.