10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Срам: България не заслужава такъв шампион!

0
Карлос Насар
Снимка: lap.bg

През изминалата седмица българският щангист Карлос Насар постигна нещо феноменално, което е все още трудно за осъзнаване – той не просто стана европейски шампион, но и постави световен рекорд до 89 килограма с невероятен двубой от 395 килограма.

Насар закономерно бе избран и за щангист номер 1 на Европа, след като се оказа, че с резултата си от 395 килограма е можел да спечели европейските титли и в горните 3 категории – до 96 кг, до 102 кг и до 109 кг. Лудост, нали?

Карлос Насар твори история, която се очаква да продължи и на Световното първенство в Рияд през есента, и на Олимпийските игри в Париж догодина. Българин, който гледа само и единствено към златото, а друг цвят на медала не го интересува.

Карлос Насар щангист на България

България има един от най-талантливите щангисти в света. И как се отнася държавата с такива спортисти? Сега ще ви кажа – не му плаща заплата в продължение на 5 месеца. Такава информация бе оповестена от bTV, и тя важи не само за Насар, но за всички национали по щанги.

Да си европейски шампион със световен рекорд, да доминираш в своя спорт и да не си взел и стотинка от заплатата, която ти се полага. В продължение на 5 месеца! Независимо каква е причината – скандали във федерацията, липса на финансиране от министерството… Нямаш право да държиш такъв спортист без заплата.

Една дума: срам – България не заслужава такъв шампион!

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Йордан Стоянов
Йордан СтояновЙордан Стоянов завършва специалност "Журналистика" към Софийски университет. Йордан разполага с дългогодишен опит в отразяването на най-интересните новини от света на спорта.
Коментирай

Няма коментари.