Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Рони О’Съливан с осма титла от Шампионата на Обединеното кралство

0
рони о'съливан снукър
twitter.com/ronnieo147

Най-великият снукър играч за всички времена – Рони О’Съливан, завоюва своята осма титла от Шампионата на Обединеното кралство. „Ракетата“, който печели първия си ранкинг финал именно на този турнир през 1993 г., победи китаеца Динг Дзюнхуей с 10:7 фрейма във финалния мач, който бе с максимална продължителност 19 части и се проведе в Йорк, Англия.

В следобедната сесия „Ракетата“ спечели първите три фрейма с брейкове от 71, 71 и 91, но в четвъртия фрейм Динг на свой ред демонстрира класа от най-високо естество и записа брейк от 89 и намали изоставането си. Веднага след кратката пауза 47-годишният британец, който става на 48 във вторник, отново поведе с 4 фрейма, но 36-годишният азиатец направи на свой ред мощна серия и така първата сесия завърши при равенство 4:4.

Вечерната сесия започна чудесно за Рони, който записа брейк от 84 и не даде нито една точка. Динг отговори на предизвикателството и изравни за 5:5, след което последваха нови два последователни фрейма за О’Съливан и 7:5.

Фаталаната 13-а частотиде на сметката на Динг, който не изпусна инерцията и взе 14-я фрейм със смазваща доминация – 104:4 и втория сенчъри брейк в мача (104). И тук всичко приключи за китаеца, тъй като последваха нови три поредни фрейма за Рони, с които той приключи мача. Британецът също записа втория си сенчъри брейк в последния 17-и фрейм, когато наниза 129 поредни точки.

Общо 63 сенчъри брейка бяха записани на Шампионата на Обединеното кралство, като 6 от тях бяха за крайния победител, а 10 бяха дело на Динг Дзюнхуей.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.