10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Левски срещу Ботев Враца: състави, новини, статистика и прогноза

0
Левски
Левски (Официален сайт на ПФК Левски София)
Прогноза
Победа за Левски1.211.23
Над 2.5 гола в мача1.721.77

*Коефициентите подлежат на промяна

Левски посреща Ботев Враца в първия си домакински мач за новия сезон 2024/2025 в Първа лига. Срещата от втория кръг на шампионата е в петък (26 Юли) от 21:15 часа на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“. Главен съдия на сблъсъка ще бъде Кристиян Колев.

„Сините“ започнаха повече от убедително при новия си треньор Станислав Генчев след гръмка победа с 6:1 като гост на Локомотив София, докато врачани отстъпиха с 1:3 на старта от Ботев Пловдив в северозапада.


Последни новини за Левски

26-кратните шампиони ще се надяват да продължат в същия дух след вече споменатия успех над Локомотив. „Сините“ допуснаха първи попадение в началните минути, но още до почивката си решиха мача. С дебютни попадения се отчетоха новите попълнения Александър Колев, Алдаир и Мустафа Сангаре. Два гола отбеляза още Дждавад Ел Джемили, а един добави „възроденият“ Карлос Охене.

Във вторник от Левски обявиха отличната новина, че са погасили главницата по дълга си към Столична община в размер на 1 370 000 лева, което бе поредната огромна крачка към окончателното спасение и финансово стабилизиране на клуба.

Единствената въпросителна за старши треньора Станислав Генчев ще бъде свързана със защитника Келиан ван дер Каап, който във вторник пропусна втора поредна тренировка на отбора. Нидерландецът получи контузия по време на мача със столичните „железничари“ и беше заменен на полувремето. Смята се, че състоянието му не е тревожно, но не е сигурно дали ще бъде готов за мача в петък.

Ако Ван дер Каап не вземе участие, то Генчев може да заложи на Борислав Рупанов, който влезе на мястото на нидерландеца в събота. Другата опция е новото попълнение Клемент Икенна, като нигериецът по презумпция е дефанзивен халф, но може да играе и като централен бранител.

Левски
Левски (Официален сайт на ПФК Левски София)

Своето възстановяване продължава Илиян Стефанов, който остава твърдо аут, докато наказан е Асен Чандъров.

Форма на отбора

Определено настроението в отбора на Левски е приповдигнато след ударния старт и сега тимът ще иска да зарадва привържениците си в първия си домакински мач за сезона. Реално, столичани са лидери в класирането заради головата си разлика, но все пак говорим за изминал едва един двубой.

В последните си шест официални двубоя „сините“ са отбелязали 11 попадения, като са допуснали едва пет в същия период. Тимът е в серия от четири поредни победи, а последната загуба дойде в дербито от ЦСКА в края на април. Левски има само едно поражение в последните си десет домакинства в Първа лига, като то отново бе срещу „червените“, макар и символично такова, в началото на същия месец.


Последни новини за Ботев Враца

След като стартира новия сезон със загуба с 1:3 от Ботев Пловдив у дома, врачани ще се надяват на нещо положително в столицата, макар че това ще бъде много трудна задача. Добрата новина за старши треньора Тодор Янчев е, че няма притеснения с контузени или наказани играчи, така че ще може да разчита на оптимален състав.

Форма на отбора

Поражението от Ботев Пд бе първо за врачани в последните им осем официални двубоя в първенството (четири победи и три равенства), като те отбелязаха десет гола и допуснаха седем в този период.

Поглед към предишните им резултати показва, че Ботев Враца няма загуба навън от дома в последните си три двубоя (1 победа и 2 равенства), но в същото е спечелил само 1 от последните си 14 мача като гост в първенството.

Бубакар Траоре
Ботев Враца, Бубакар Траоре (Официален сайт на ПФК Ботев Враца)

Левски – Ботев Враца един срещу друг

В елита двата тима са се срещали 68 пъти, като „сините“ имат 43 победи срещу 9 за врачани, докато 16 мача са завършвали наравно. Головата разлика е сериозно в полза на Левски – 139:53.

В последните си шест официални двубоя столичани имат четири успеха, докато „зелените“ са печели веднъж – през юли 2021-а година у дома. Равенството също е едно – на „Герена“ през ноември същата година.

Левски постигна две минимални победи с по 1:0 над този съперник през миналия сезон.


Левски – Ботев Враца вероятни състави

Левски (3-5-2): Матей Маркович – Вандерсон Цунами, Келиан ван дер Каап, Кристиан Димитров – Майкон, Марин Петков, Джавад Ел Джемели, Карлос Охене, Алдаир – Александър Колев, Евертон Бала

Ботев Враца (4-2-3-1): Федерико Бариос – Мартин Ачков, Меси Биатумусока, Стефан Цонков, Дилян Георгиев – Мартин Смоленски, Давид Карденес – Бубакар Траоре, Браян Переа, Спас Георгиев – Даниел Генов


Къде да гледате Левски – Ботев Враца по ТВ?

Срещата ще бъде предавана в пряко предаване по DIEMA SPORT в HD качество в петък (26 Юли) от 21:15 часа. Онлайн мачът ще се излъчва за потребителите на платформата PLAY DIEMA XTRA срещу платен абонамент.


Прогноза за мача

Отличният старт за Левски ще трябва да продължи и пред родна публика, така че везните клонят сериозно към победа за „сините“.

Въпреки това, столичани показаха някои пробойни в защита в първия мач и това дава възможност на Ботев Враца да отбележи и някое попадение. Затова друга опция е за общо над 2.5 гола в двубоя.

Още прогнози за Левски – Ботев Враца от типстъри можете да откриете в страницата за мача.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.