ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Феновете на Берое се разцепиха на две след скандала

0
Берое
Снимка: БТА

Обстановката в Берое е взривоопасна само три седмици преди старта на новото футболно първенство. Преди дни родители на таланти на заралии изразиха недоволството си от управлението на клуба от страна на неговия собственик, след като нахлуха на терена заедно с фенове и прекъснаха контролата с Етър.

Повод за техния гняв бе случващото се в школата, където треньори напускат, а отделно подрастващите останаха без лекар и администратор.

Хосе Луис Ачиари
Хосе Луис Ачиари (Снимка: БТА)

Създалото се напрежение доведе и до отлагане на следващия спаринг на беройци, който трябваше да е днес срещу Спартак Плевен, което едва ли се е харесало на треньора Хосе Луис Ачиари.

Защото по време на предсезонната подготовка всяка една проверка е важна, за да се отработват различни тактически варианти, докато се избере оптималния за шампионатните срещи, а и новите попълнения да се сработват с играчите от настоящия състав и да се адаптират към стила на игра на отбора.

В крайна сметка вторник може да се окаже Видовден за Берое, тъй като тогава в 18 часа на стадиона предстои среща между Ернан Банато и родителите на перспективните беройски деца и юноши, след която би трябвало да стане ясно каква ще е посоката на развитие на школата и клуба.

Тези турбулентни процеси в един от славните български клубове закономерно доведоха и до вълна от разпалени коментари на привържениците на Берое в социалните мрежи.

Едни от тях сe тревожат, че Берое рискува да се разпадне, а други смятат, че в момента липсва алтернатива за издръжката на заралии и очакват нещата да се оправят далеч преди първия официален двубой за сезона.

Берое
Берое (Снимка: БТА)

Има и такива, които критикуват родителите за техните крайни действия, и напомнят, че само допреди две години и половина, когато клубът разполагаше с достатъчно пари, не се работеше правилно в школата и тя не произвеждаше футболисти за представителния тим.

Феновете на Берое през годините винаги са били най-голямото богатство на клуба и затова Nostrabet ви предлага техни мнения по горещата тема в мрежата без редакторска намеса:

„Как ще спасим Берое на 02.07.2024? Не стига да изгоним Банато. Много пари трябват“.

„Защо няма да имаме отбор и какво може да направим? Каква е алтернативата?“

„Аз си мисля, че всичко ще се оправи в последния момент“.

„Та сега имаме ли Берое?“

„Мафиотска държава“.

„Заминаваме в зоните, това е ясно“.

Ернан Банато
Ернан Банато (Снимка: БТА)

„Как ще стане това спасяване и каква е алтернативата, може би да се появи финансов благодетел в последния момент“.

„Когато в продължение на години Берое се къпеше във финансов комфорт и се харчеха пари за какви ли не глупости, включително безразсъдни разходи, несвързани с футбола, не бе създаден и подготвен нито един състезател за мъжкия отбор. Да се държиш по този начин е връх на нахалството и безумието. Къде бяхте, бе, мами и фенове, когато акциите бяха на тезгяха? Защо не ги откупихте и не проведохте ваша печеливша политика с клуба? Футболът е бизнес и който плаща, той поръчва музиката. Като не ви харесва, инвестирайте в нов проект под името „Берое – 2024“ и ръководете отбора по ваш вкус и образец. А между впрочем майки атакували. Чудесно, но защо не ги видяхме на стадиона същите тези майки, когато на терена „бродираше“ гения Себастиан Вия, който защитаваше зеления цвят?“

„Който плаща, той поръчва музиката. Който не го знае, да му стане ясна тази народна поговорка и да не мрънка“.

„Тези дето реват, дали един лев са дали за отбора. Виж, на масата винаги са сядали да ядат. Какво целят тези, които сеят злоба и напрежение?“

„Крайно време е поръчителите на тези сеири да се назоват с истинските си имена“.

„Сигурно искат да почнат да издържат отбора“.

„Забравихте какво се случи след Кеби и след оня брадатия Банев“.

„Ами може да се съберат адвокатите на Банато от групата и да му съберат пари да си плаща масрафа“.

„Беройци, готови ли сте да помогнем на любимия Берое или само на думи сме номер едно“.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.