10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Фабриката за маркови трансфери на Джери Перейра в Левски

0
Джери Перейра
Снимка: sportal.bg

Бразилският агент Джери Перейра е една от най-ценните фигури, които гравитират около стадион „Георги Аспарухов“ през последните години. Импресариото напълни клубната каса с милиони евро, които спомогнаха столичният гранд да излезе от трапа, в който беше попаднал. Перейра доведе в 110-годишния отбор предимно свободни агенти и играчи, за които беше платена минимална трансферна сума. А след това уреди преминаването им в чужбина за милиони.

В следващите редове ще разгледаме топ ударите на Джери Перейра до момента, кои свои клиенти доведе през настоящия трансферен прозорец и още.

„Синьо“ сърце

Първият бразилец играл в България помага на Левски за нови попълнения вече години наред. Съдейства за привличането на Жоаозиньо, Зе Соарес и Жеан Карлос. Водил е у нас свои сънародници, сред които част от големите звезди на Лудогорец, а от 2021-а година работи в тясна връзка със „сините“.

Може да се похвали с марковите сделки за Уелтън, Хосе Кордоба, Ноа Сонко Сундберг, Дарлан, Роналдо, Рикардиньо и още. Агентът има отлични контакти с футболни отбори от долните нива на бразилския футбол. Мнозина първоначално са гледали скептично към водените от него играчи, които впоследствие се превръщат в звезди у нас.

Рикардиньо
Левски, Рикардиньо (Снимка: БТА)

Джери винаги е изтъквал, че много футболисти от местните Серия Б и Ц имат качества и за елита. Ако не бъдат „открити“ и продадени в Европа, то след време перспективните кадри се озовават във водещите бразилски отбори. 

Част от едно негово интервю за „Дарик“ пък топли всички привърженици на „сините“:

„Аз не съм изкарал един лев от тези трансфери (б.р. на Цунами и Уелтън), защото сега трябва да се помогне на клуба. Преди години Наско Сираков и Мъри Стоилов са ми помагали, когато клубът беше по-силен, а аз съм благодарен човек. Сега трябва да се помогне на Левски и той пак да стане силен“.

Купени за 300 хиляди евро – продадени за 10 милиона

Бразилецът договори продажбите на Уелтън в японския Гамба Осака, Роналдо в руския Ростов, Дарлан в китайския Ухан Три Таунс, Сундберг в Лудогорец и Кордоба в английския Норич. Наскоро самият импресарио изтъкна, че за тези петима играчи Левски е платил 300 хиляди евро, а след това ги е продал за 10 милиона от същата валута. Все пак чистата печалба на „вековниците“ не възлиза на 9,7 милиона заради допълнителни споразумения с бивши техни клубове, комисионна на посредници и тн.

Подобни сделки са надминали нивото на Първа лига и единствено Лудогорец може да се похвали с такива суми от изходящи трансфери. 

Майкон
Майкон (Снимка: facebook.com/levskiofficial)

Джери доведе футболисти и това лято

Агентът работи по преминаването на последните попълнения Клемент Икенна и Мустафа Сангаре, а преди това на сънародника му Майкон, както и португалеца Алдаир Невеш в началото на лятото. Според платформата „Transfermarkt“ е платена сума единствено на четвъртодивизионния бразилски Нова Игуасу – 250 хиляди евро за правата на левия бек.

На практика Перейра е помогнал много за почти цялата селекция на Левски. Сега се чака единствено да бъде привлечен централен защитник. Мажоритарният собственик Наско Сираков коментира, че се избира внимателно и до края на месеца селекцията ще бъде затворена именно с трансфер на бранител.

„Направихме добра селекция, която при всички положения не е завършена. Ще ни трябва със сигурност още един централен защитник, но имаме времето, за да бъдем внимателни и да намерим човек, който да вдигне конкуренцията в тази част на отбора“, коментира Вълка пред „Мач Телеграф“ в средата на седмицата.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.