10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Атакуващият тризъбец на ЦСКА изглежда респектиращо

0
ЦСКА
Радост в ЦСКА след гол във вратата на Локо Сф (Снимка: cska.bg)

ЦСКА очаквано се завърна на победния път, а освен трите точки срещу Локомотив София (3:0) важна бе и играта. „Армейците“ показаха атакуващ футбол и пропуснаха да направят разгрома на съперника тежък. Александър Томаш за кратко време успя да преобрази тотално столичния гранд. До преди паузата за национални отбори спокойно можехме да наречем ЦСКА един от най-слабите тимове в елита.

Десет загуби в последните дванадесет мача, тринадесет поредни официални двубоя с допуснат гол… подобна статистика приляга на клуб, който се бори за оцеляването си. А „червените“ приличаха на такъв, заемайки 15-о място. Без да има нито един отбор с по-малък точков актив.

Срещу Локо играчите в бели гостуващи екипи започнаха настървено от първата минута и „изядоха“ съперника. Спортната им злоба бе подхранвана от завърналият се триумфално Сектор Г. Сега всички с ЦСКА в сърцето се надяват това да е само началото на респектираща победна серия.

ЦСКА, Матиас Фаетон
ЦСКА, Матиас Фаетон (Снимка: CSKA.bg)

Томаш избистри атаката

Нападението бе водено от новия таран Годуин Коялипу, който вече показва нагледно защо е бил водещ реализатор на белгийската втора дивизия. Африканецът до момента се нравеше основно с играта си във въздуха. Коялипу е много силен при единоборствата и завършва майсторски с глава. Томаш и екипът му обаче работят с него и останалите нападатели допълнително след всяка тренировка. Остава се след заниманията да бъдат изпълнявани удари до припадък. Системата за развитие на нападатели помогна много на новия треньор на ЦСКА и в предишните му отбори. 

Срещу Локо София Годуин вкара страхотен гол за 3:0, който е достоен да попадне в редица класации. Острието на „червените“ дава сериозна заявка и за голмайсторския приз в Първа лига, макар да е рано за подобна прогноза. Ако обаче повтори 16-е си попадения от миналия сезон, със сигурност ще е основен фаворит. Годуин беше подхранван с отлични топки от крилата Матиас Фаетон и Джейсън Локило. А те са на двата полюса – първият разочарова с представянето си миналия сезон, когато бяха платени за него над 1,6 милиона евро. От Фаетон се очаква много повече, тъй като в националния отбор на Гваделупе бележи редовно, а в ЦСКА така и не му се получава. Е, вчера се разписа.

Локило пък е ново попълнение и все още не знаем какво да очакваме. Въпросното трио остави без аргументи защитата на „железничарите“, която иначе е сред здравите в елита, макар и ниските възможности на Локомотив. Тези трима нападатели, флангови и централен, могат да създадат много главоболия на всеки един съперник през сезона.

Георги Чорбаджийски
ЦСКА, Георги Чорбаджийски (Снимка: Официален сайт на ПФК ЦСКА)

Каква е алтернативата?

Добрата новина за ЦСКА е, че няма да разчита единствено на тях. За разлика от пролетта, когато Фернандо Каранга беше без алтернатива и при честите си наказания и контузии оствяше „армейците“ без „девекта“. Сега в редиците на Александър Томаш личи името на още един централен нападател – Аарон Исека. За белгиеца бяха дадени 1,2 милиона евро и очевидно скаутите са видяли нещо удивително. Исека ще си конкурира с Коялипу за върха на атаката. Своят шанс за изява пък ще чакат Марк-Емилио Папазов и Йоан Борносузов, които играят в дубъла.

По крилата ЦСКА разполага още със Зюмюр Бютучи, който е супер класа. Повече факти за косовара можете да откриете тук. От него се очаква да е твърд титуляр, но трябва първо да върне формата си, защото не е играл от април. Тобиас Хайнц би могъл отново да оперира по фланга, а за сега от втория отбор дебне перспективният Иван Тасев. Атакуващият полузащитник Илиан Илиев-младши също се представя на ниво и по крилото, като важи още за Георги Чорбаджийски. Илиан Антонов се пребори с коварна болест и скоро ще е готов на 100%. Разнообразието е голямо.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.