ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Португалия срещу Чехия: Превю, вероятни състави, прогноза

0
Португалия vs Чехия Евро 2024
Португалия vs Чехия Евро 2024

Португалия и Чехия затварят първия кръг от груповата фаза на Европейското първенство. Двата тима ще се срещнат в мач от група F, където се помещават още тимовете на Турция и Грузия.

Групата изглежда доста равностойна и леко хлъзгава за португалците, които иначе са смятани за фаворит. Безспорно и има защо – „мореплавателите“ имат един от най-бляскавите отбори на шампионата.


  • Португалия срещу Чехия (Група F)
  • 22:00 часа, 18 юни (вторник) 2024 г.
  • “Ред Бул Арена“, Лайпциг
  • БНТ, БНТ 3

Португалия тръгва за последно 10 с Роналдо

Кристиано Роналдо повежда страната си вероятно за наистина последен път на голям форум. Очакваше се Мондиалът в Катар да е финалният сегмент на КР7 за Португалия, но суперзвездата продължава да държи ниво дори на 39 години. Сега от Роналдо ще се очаква да качи страната си на европейския трон, където тя се беше настанила през 2016-а година.

Съставът на Роберто Мартинес изобилства от качество. Около Роналдо в предни позиции има футболисти като Рафаел Леао, Бернардо Силва, Бруно Фернандеш, Жоао Феликс и Гонсало Рамош.

И ако Роналдо е лидерът в предни позиции, в дефанзивната част на тима също има ветеран. Пепе, със своите 41 години, е най-възрастният полеви футболист на шампионата. Той ще си партнира с Рубен Диаш в центъра на ариергарда.

Европейското първенство ще е шесто както за Роналдо, така и за Пепе, което е впечатляващо само по себе си.

Португалия
Португалия (Снимка: БТА)

Чехия не знае що е страх

По традиция Чехия не изпуска европейски първенства. Преди три години страната от Централна Европа остави приятни впечатления, като може да се похвали и с едно значимо индивидуално постижение. Голът на Патрик Шик бе избран за №1 на Евро 2020. Именно нападателят на Байер Леверкузен е и най-голямата звезда на бойките чехи. В състава има още няколко познати имена като Антонин Барак, Томаш Соучек и Адам Хложек, но тимът е без изявена звезда.

Такива за чехите в миналото бяха Павел Недвед и Милан Барош например. Сега предвожданите от Иван Хашек чехи ще опитат да се преборят за още едно достойно участие на еврофорум.

Излизане от групите далеч не изглежда невъзможно за винаги опасния чешки тим. Тактическата грамотност и неудобната схема с петима защитници са отлична предпоставка за добри резултати в група F срещу Португалия, Грузия и Турция.

Чехия
Чехия (Снимка: БТА)

Един срещу друг

След разделянето на Чехословакия няма много изиграни мачове между Португалия и Чехия. Едва пет сблъсъка от 1992-ра година насам, когато Чехия и Словакия стават самостоятелни държави.

Чешката национална гарнитура е загубила 4 от 5-те си мача срещу Португалия. „Мореплавателите“ не са спечелили само първия сблъсък между двете страни – през 1996-а (1:0 за Чехия). Оттогава – четири поредни успеха за португалците.

Последният мач е от септември 2022-ра година в Прага – тогава иберийската страна удари чехите с 4:0 в собствената им столица.


Вероятни състави:

Португалия (4-3-3): Диого Коста – Жоао Кансело, Пепе, Рубен Диаш, Нуно Мендеш – Бруно Фернандеш, Витиня, Жоао Палиня – Бернардо Силва, Кристиано Роналдо, Рафаел Леао

Чехия (3-5-2): Жиндрих Станек – Томаш Холеш, Робин Хранач, Ладислав Крейчи – Владимир Цоуфал, Антонин Барак, Томаш Соучек, Лукаш Провод, Давид Юрашек – Ян Кухта, Патрик Шик


Къде да гледаме Португалия – Чехия на UEFA EURO 2024?

Срещата Португалия – Чехия ще може да бъде наблюдавана в ефира на групата на националните телевизии. И по-точно БНТ и БНТ 3. Във втория изброен канал мачът ще се излъчва в HD качества.

Традиционно, на Nostrabet може да следите телевизионната програма за първенството, както и анализи и прогнози за всички мачове!


Прогноза за мача

Португалците изглеждат фаворит на около 1.50 коефициент в повечето букмейкъри. Равенството е 4.25, а победа за Чехия – над 6. Някъде обаче трябва да стане изненада и защо да не е точно в този мач?!

Двойният шанс Х2 е на ставка 2.57 и може би заслужава шанс.

Ако не смятате, че това е възможно и чехите нямат сили, може да пробвате пазара гол/гол – 1.88. Засега има доста попадения в шампионата, а дори грандове като Германия и Италия инкасираха голове в мрежите си.

Ще ви дадем и още една трета опция – Чехия с над 0.5 гола – 1.65 коефициент.

А още прогнози за Португалия – Чехия може да разгледате в нашата платформа.

Прогноза
X2 (Чехия или равен)2.622.67
Гол/гол1.882.02

*Коефициентите подлежат на промяна

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.