Betano Вземи бонуса

Да се изплюеш в лицето на играта, която те направи велик

0
Карим Бензема
Twitter

Карим Бензема официално напусна Реал Мадрид. Най-добрият футболист в света, поне ако зачитаме последната класация на „Франс Футбол“ за Златната топка, реши да си тръгне от „Сантяго Бернабеу“ след 14 години в клуба.

Бензема имаше възможността да поднови контракта си с Реал за поне още една година, като договорът го очакваше на масата още от миналата година. Той обаче избра парите – и ще продължи кариерата си в Ал Итихад.

Да, правилно прочетохте – Ал Итихад. Отбор, за който малцина футболни фенове въобще са чували. Парите на Ал Итихад обаче спечелиха Бензема – той ще прибира по над 100 милиона евро на сезон и не се забави да приеме офертата.

Карим Бензема

Какво обаче означава подобен трансфер за футболната игра? Защо най-добрият футболист в света избира парите пред играта, която го направи велик? И този въпрос не е само към Бензема – той е и към Кристиано Роналдо, и към Лионел Меси.

Защото и Бензема, и Роналдо, и Меси се продадоха – и това е голата истина. Те се продадоха за някой друг милион в повече. Продадоха себе си, продадоха и играта, която ги направи това, което са днес.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Йордан Стоянов
Йордан СтояновЙордан Стоянов завършва специалност "Журналистика" към Софийски университет. Йордан разполага с дългогодишен опит в отразяването на най-интересните новини от света на спорта.
Коментирай

Няма коментари.