50 Free Spins БЕЗ ДЕПОЗИТ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
50 Free Spins БЕЗ ДЕПОЗИТ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Кога букмейкърите отказват да изплащат суми и какви са причините?

Онлайн букмейкърите са изключително нашумели в наши дни и все повече хора прибягват до извършването на залози чрез тях. Те предоставят голямо удобство да залагаме през всякакви устройства, където и да се намираме, което ги прави толкова търсени. При онлайн букмейкърите обаче има и някои отрицателни черти, а една от тях е фактът, че има случаи, в които операторите отказват да изплатят спечелени пари от залагащия при тях. Примерите за подобни случаи не са малко, а в настоящия материал ще разгледаме всеки един от тях. Ще ви запознаем с най-честите ситуации, при които букмейкърите не изплащат печалби на своите потребители и ще ви споделим как да се справите с тях.

кога букмейкърите не изплащат пари
Съдържание:
Съдържание:TOP

Възможно ли е наистина букмейкърът да не ни изплати печалбата?

Отговорът на този въпрос може да се опише кратко и ясно – ДА. Наистина има случаи, в които онлайн букмейкърите не изплащат печалби на своите потребители. В проучванията за този материал попаднахме на много примери, които най-вече идват от Великобритания. У нас обаче ситуацията е подобна, защото същите неща могат да се случат и тук. Въпреки че операторите са лицензирани и се следят от регулаторни органи, те имат правото да не изплатят печалби при определени случаи. Вината за това може да бъде както на букмейкърите, така и на залагащите.


Топ сайтове за залози, при които да избегнем задържането на парите ни

Въпреки че ситуация на ограничаване на акаунт може да се получи при всеки един букмейкър, все пак ви съветваме да се концентрирате към сигурни и доказани оператори. При тях шансовете да имате проблеми и неразбирателства са далеч по-малко, което е във ваша полза. В България има достатъчно доказани имена в сферата на букмейкърските къщи, така че възможност за избор няма да ви липсва. Ето и кои са препоръчаните от нас букмейкъри:

Inbet
Betano
Sesame
Palms Bet
Winbet
Bet365
Още букмейкъри
Стартов бонус
100 лв.
Залози на живо
Излъчване на живо
Кешаут
Apps
Процент
100%
Врътки
1x
Минимум Депозит
10 лв.
Рейтинг
4.8
Вземи 100 лв. бонус
Оферта Нова Сметка. До 100 лв в Бонус за Залози за нови клиенти в bet365. Мин. депозит 10 лв. Бонусът за Залози е достъпен за използване след уреждането на залози на стойност на квалифициращия депозит. Важат изисквания за минимални коефициенти и изключения за залози и методи за плащане. Печалбите изключват заложената сума в Бонус за Залози. +18 | Важат срокове и условия | Кодът BBCODE може да се използва по време на регистрация, но не променя условията на бонуса. #ad | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Стартов бонус
200 лв.
Залози на живо
Излъчване на живо
Кешаут
Apps
Процент
100%
Врътки
3x
Минимум Депозит
10 лв.
Рейтинг
4.8
Вземи 200 лв. бонус
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Стартов бонус
550 лв.
Залози на живо
Излъчване на живо
Кешаут
Apps
Процент
-
Врътки
4x
Минимум Депозит
10 лв.
Рейтинг
4.9
Вземи 550 лв. бонус
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Стартов бонус
200 лв.
Залози на живо
Излъчване на живо
Кешаут
Apps
-
Процент
100%
Врътки
x6
Минимум Депозит
10 лв.
Рейтинг
4.9
Вземи 200 лв. бонус
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!


Кои са основните ситуации за неизплащане на печалби?

ситуации за блокирано плащане

Ето, че стигнахме и до същината на темата, която анализираме в този материал. Проучихме въпроса обстойно и на база нещата, които прочетохме, както и на нашия личен опит, систематизирахме основните случаи, в които букмейкър не изплаща пари на свой клиент. Ето и кои са те:

  • Залози с два или повече профила
  • Неверифицирана сметка
  • Залог на грешен коефициент
  • Грешен залог
  • Арбитражни залози
  • Лимитиране на акаунт
  • Измама с бонуси
  • Фалит на букмейкъра

Това са основните причини букмейкърите да лимитират вашите залози и да не ви изплатят печалби. В някои от тези ситуации проблемът е при самите залагащи, което прави намирането на решение доста по-лесно, понеже грешките на залагащите са поправими. В други случаи обаче проблемът е свързан със самия букмейкър и тогава нещата не зависят от вас. В тези случаи често залагащите са ощетени и са на губещата страна в цялата ситуация.

В следващите редове ще разгледаме обстойно всички изброени случаи, каква е тяхната същност, къде се крие проблемът и как можем да го преодолеем.


Залагане с повече от един акаунт

Първата ситуация, която ще разгледаме, е свързана с извършването на залог в сайта на един букмейкър с повече от един акаунт. Обикновено, един потребител може да има само един профил в сайта на даден оператор и дори да се опита да създаде втори такъв, опитът му ще бъде блокиран от системата на букмейкъра. Все пак, при някои букмейкъри може да се получи пробив или пък да се установи, че един и същ човек стои зад няколко акаунта с различни имена. В тези случаи често се правят опити за измама и букмейкърите имат правото да блокират всички акаунти, с които сте извършвали залози. По този начин, дори да сте натрупали определени печалби и да сте заявили изплащането им, това няма да се случи и парите ви ще бъдат задържани.

Виновник за проблема

Грешката тук е на залагащия, понеже в правилата и условията на всеки сериозен букмейкър ясно е упоменато, че всеки има правото да залага само от един профил. При установяване на противното, различните акаунти на залагащия се изтриват и всички залози/печалби с тях се анулират.

Решение

Тази ситуация лесно може да се разреши, ако просто не се опитвате да измамите букмейкъра и да залагате от повече потребителски профили. Ако търсите по-голяма вариативност, по-добре разгледайте букмейкъри за България в нашия сайт и си изберете друг букмейкър, където да опитате късмета си. Не ви съветваме обаче да се опитвате да печелите с повече от един акаунт при даден букмейкър.


Липса на верификация

Следващата ситуация, на която ще се спрем, е липсата на верифициран акаунт. Може би знаете, че всички сериозни онлайн букмейкъри като Palms Bet online изискват преминаване през процеса по верификация на акаунт, за да може да използвате профила си пълноценно. Верификацията е задължителен процес, за да получите правото да изтегляте средства от акаунта си. Това ще рече, че ако не го направите, няма как букмейкърът да ви изплати печалбите.

Виновник за проблема

Тук вината отново е на залагащия, понеже е негова задачата да верифицира акаунта си. Трябва да премине през този процес, за да получава изплащания на пари от сметката си.

Решение

Ситуацията може да се реши доста лесно, като трябва само да изпълните процеса по верификация (или KYC) в сайта на букмейкъра. Това става чрез представяне на необходимите документи за доказване на самоличността. Верифицирането на акаунт обикновено отнема до 48 часа, но след това няма да имате проблеми да изтегляте средства от сметката си.


Извършване на залог на грешни коефициенти

Третата ситуация, при която букмейкър може да не ви изплати сумата на залог, е свързана с грешните коефициенти. На пръв поглед ситуацията не изглежда такава, понеже вие може да забележите апетитен коефициент на конкретен пазар от даден спорт. Нищо не ви пречи да поставите залога си, а букмейкърът ви да го приеме. Ако залогът ви спечели, той трябва да се изплати по сметката ви, но има случаи, в които това няма да се случи. Най-вероятно залогът ви отново ще бъде изплатен, но коефициентът в него ще бъде коригиран и по-точно – силно занижен. В този случай може да се оплачете на букмейкъра, но едва ли нещо ще се промени, понеже операторите имат правото да правят подобни промени, когато са сгрешили даден коефициент. Губещите в случая са залагащите.

Виновник за проблема

Тук вината е изцяло на букмейкъра, защото залагащият няма как да е сигурен, че коефициентът е объркан, щом го вижда в сайта за залози.

Решение

За съжаление, в подобни случаи решението на проблема е изплащане на печалбата със занижен коефициент, което в крайна сметка не удовлетворява залагащия, който е поставил своя залог на съвсем различна ставка.


Поставяне на грешен залог

В този проблем има и леко комична история, но все пак е част от случаите, в които букмейкър ще откаже да ви изплати пари за залога. Да речем, че сте си набелязали дадена футболна среща и желаете да поставите залог за домакина. В бързината обаче грешите и поставяте своите пари за победа на госта. Ако след края на мача победата е за домакина и вие потърсите своята печалба от букмейкъра, ще установите, че сте объркали залога си. Ситуацията е доста рядко срещана, но все пак я има и сме длъжни да я отбележим. Ако искате да ви бъде изплатен залог, който реално не сте направили, ще бъде нормално да получите отказ от страна на букмейкъра.

Виновник за проблема

Тук вината е на залагащия, понеже той е сбъркал при поставянето на залога си и няма как да обвиним букмейкъра при такава ситуация.

Решение

Съветваме ви да внимавате при избора си на маркети за залози и да проверявате своите селекции. Така ще избегнете подобни проблеми с поставянето на грешни залози. В допълнение ще посочим, че дори да го направите, може да се възползвате от опцията за промяна на залог, която букмейкърът Bet365 Bulgaria предлага на всички свои клиенти. Все пак най-важното е да внимавате при потвърждаването на селекциите.


Извършване на арбитражни залози

Поставянето на арбитражни залози също не се толерира от страна на повечето букмейкъри и може да бъде причина за неизплащането на печалба. Арбитражните залози представляват такива залози, които се правят при два или повече букмейкъра с цел да се гарантира печалба, възползвайки се от коефициентите за едно и също събитие при различните оператори. Букмейкърите установяват подобни залози, след като направите няколко поредни печалби и в тези случаи със сигурност ще ограничат изплащането на парите от акаунта ви. Все пак обаче има и сайтове за залози като Pinnacle, които не гледат на арбитражните залози с лошо око и дори ги приемат. Ако ще извършвате подобен тип залози, по-добре намерете букмейкъри, с които няма да нямате проблеми за поставянето им.

Виновник за проблема

Тук вината може да се припише на залагащия, понеже той трябва да бъде наясно със забраната за извършване на арбитражни залози в сайта на конкретния букмейкър. Операторите ясно упоменават в своите условия, ако забраняват арбитражните залози.

Решение

С този проблем може да се справите, ако намерите няколко букмейкъра, които да приемат арбитражни залози и да търсите интересни опции сред наличните маркети, които те предлагат.


Лимитиране на акаунт

Още един проблем за блокиране на парите по сметката ви може да се окаже лимитирането на вашия профил в сайта на букмейкъра. Това може да се дължи на различни ситуации. Например, ако залагате и печелите доста, някои букмейкъри ще ограничат вашия акаунт. В такива случаи най-вече се налага ограничение на максималната сума на залога. Ако залагате и печелите с използването на дадена функция като например кеш аут, букмейкърът може да ограничи достъп до нея от акаунта ви и тя да не е налична за какъвто и да е залог. Знаем и за случаи, при които се лимитира времето за поставяне на залог, като в този случай вашите залози се обработват не за 5-10 секунди, а повече от 30 секунди и дори близо минута. Това е проблем при залозите на живо, където бързината е важен фактор.

Виновник за проблема

Тук вината е изцяло на букмейкърите, които не обичат печеливши играчи и лимитират акаунтите им, като по този начин ограничават и изплащането на печалбите.

Решение

Идея за справянето с този проблем е прибягването до разнообразни залози, които дори да ви носят и загуби. Ако имате печеливша стратегия за залог, съветваме ви да я използвате в повече от един букмейкър, но в същото време да разнообразявате залозите си и в историята на акаунта ви да има и загуби. Така ще бъде по-трудно на букмейкърите да засекат вашата стратегия.


Злоупотреба с бонуси и техните правила

Знаете, че онлайн букмейкърите предлагат и определени бонуси за своите клиенти. Най-често се предоставят такива при регистрация, но съществуват и промоции за вече регистрирани потребители. Обикновено, за всички тези бонуси и оферти от букмейкърите съществуват конкретни правила и условия, които трябва да бъдат спазени. Ако обаче решите да ги нарушите, тогава средствата ви ще бъдат блокирани и няма да получите изплащане. Пример за такъв случай е опитът да се възползвате от един и същ бонус повече от веднъж. Друг случай е да използвате бонус сумата за извършване на залози, с които да си гарантирате определена печалба. Това се засича от операторите и веднага се поставя лимитиране на акаунта ви и изплащането на парични средства.

Виновник за проблема

Тук вината е на залагащия, понеже в правилата на промоциите ясно е указано какво може да се прави по време на усвояването на бонуса и какво не. Добре е да се запознавате с тези правила и да ги спазвате.

Решение

Ако искате да не попаднете в тази ситуация, добре е да следвате указаните правила на бонусите и да не се опитвате да измамите букмейкъра. Тук става въпрос не само за начални спортни бонуси, но и такива за казино, каквито например се предлагат със специални бонус кодове от Winbet, с които да ги активирате. Спазвайки правилата на офертите, няма опасност да ви бъде блокирано плащане.


Фалиране на букмейкъра

Последният вариант, при който букмейкъри спират сметки и не изплащат печалби, е достигането до фалит на оператора. В подобни моменти повечето оператори предлагат на клиентите си достъп до сметките им и изтегляне на сумите в тях, но има и случаи, когато подобни суми са задържани и букмейкърът не дава никакъв достъп до тях, като се аргументира с настъпилия фалит. Това определено е доста неприятна ситуация.

Виновник за проблема

Няма спор, че вината в тази ситуация е на букмейкърите, които са длъжни да изплатят сумите по сметките на потребителите си, а не да ги задържат, дори при настъпил фалит.

Решение

Съветът ни е да избирате единствено сигурни и доказани букмейкъри, които имат история в бранша и през годините са се доказали като достатъчно стабилни да устоят на различни кризи. Водещите брандове едва ли ще допуснат потребителите им да загубят достъп до своите сметки, дори ако фалират или спрат работа в определен регион.


Как да оспорваме ситуациите и какви са шансовете ни да успеем?

оспорване на блокирано плащане

В някои от ситуациите, за които ви разказахме, има начини да излезете успешно и да приберете спечелените пари. В други случаи обаче това няма да е възможно, понеже букмейкърите имат правото да ограничат акаунта ви, позовавайки се на приложените правила и условия, които трябва да приемете при създаването на своята сметка. Все пак, ако стигнете до ситуация, в която вие сте прави и желаете да потърсите правосъдие, може да се обърнете към комисията по хазарта в България, чиято задача е да регулира и контролира работата на букмейкърите в страната. Съществуват и независими организации като IBAS, към които също може да насочите поглед, ако имате проблем с букмейкъра и изплащането на честно спечелени пари.

Надяваме се да не попадате в подобни ситуации, понеже търсенето на справедливост често се проточва и отнема изключително много време. В повечето случаи печеливши излизат букмейкърите, понеже излагат нужните аргументи в тяхна защита. Опровергаването им често би ви отнело доста време, нерви и пари, което едва ли ще си заслужава. Просто се придържайте към правилата и условията, с които се съгласявате и залагайте разумно, така че да не стигате до подобни ситуации.


Заключително мнение

Онлайн букмейкърите предлагат наистина много добри възможности за залози и игра в Интернет. Наред с всички опции са налични и различни функции по сайтовете, от които потребителите могат да се възползват. За съжаление обаче има и ситуации, в които се стига до подобни проблеми с неизплащането на печалби. Решаването им понякога е лесно, но понякога може да отнеме доста време и в крайна сметка да не се стигне до пълно решение във ваша полза. Пожелаваме ви да не стигате до подобни ситуации, а в допълнение ще ви напомним да избирате само проверени и доказани онлайн сайтове за залози, с които вероятността за подобни проблеми е значително занижена. Екипът на Nostrabet ви желае успешни залози и безпроблемно изтегляне на печалбите.

Автор
Кристиян Кюлюнков
Кристиян КюлюнковКристиян Кюлюнков е специализиран в анализите на различни букмейкъри. Има опит в залаганията и следи отблизо офертите на различните компании. В Нострабет се занимава с писане, оформяне и публикуване на експертни ревюта, както и работа по прогнозите и спортните новини.