Разплащания в Сайтове за залози

Играта в онлайн букмейкърите и сайтовете за игри нямаше да бъде налична без извършването на разплащания. Именно чрез методите за депозит на средства залагащите имат шанса да захранят баланса по сметката си и да извършват реални залози. По същия начин, използвайки някой от поддържаните методи за теглене, потребителите могат да заявят изплащане на натрупания баланс по сметката.

Има най-различни аспекти на разплащанията с онлайн букмейкърите. В нашето ръководство може да прочетете повече по въпросите с онлайн плащанията в сайтовете за залози, избирайки някоя от наличните теми.

Какво ще откриете в тази страница?
Какво ще откриете в тази страница?TOP

Разплащания в онлайн букмейкърите

Сайтовете за онлайн залози предлагат възможност на клиентите си да правят депозити и тегления по своите сметки. По този начин те имат шанса да управляват паричния баланс по сметката си и да извършват реални залози.

С напредващото развитие на онлайн букмейкърите се развиха и системите за разплащане. Те стават все по-сигурни и защитени, тъй като основна цел на букмейкърите е да осигурят криптирана среда за извършване на онлайн плащания. Освен в този аспект, компаниите внедриха и все по-разнообразни начини за извършване на плащания, които дават възможност на играчи от всякакъв тип да намерят удобен метод за транзакция.

Има два вида разплащания, които може да правите в сайтовете за залози:

 • Депозит
 • Теглене

Най-просто казано, депозитите се извършват, за да внесете пари по своя бетинг акаунт, докато тегленето се заявява, когато желаете да изтеглите определена сума пари от сметката си в букмейкъра.

Как да направим депозит в сайт за залози?

Извършването на депозит в онлайн букмейкър става чрез заявка за внасяне на сума по сметката ви в сайта. Ето и базовите стъпки, които може да използвате за депозит в сайт за залози:

 1. Влезте в своя акаунт в сайта на букмейкъра.
 2. Изберете бутона за депозит или влезте в секцията за разплащания на акаунта ви.
 3. Селектирайте някой от наличните методи за депозит на средства и попълнете прилежащата му информация.
 4. Въведете сума на депозит и потвърдете транзакцията.

Обикновено депозитите се извършват веднага, така че само след няколко секунди ще разполагате с паричния баланс по сметката си за игра.

Как да заявим теглене в онлайн букмейкър?

Изплащането на печалби в онлайн букмейкърите се извършва след верификация на акаунта и наличие на достатъчен баланс за теглене. Ето и как да го направите:

 1. Отворете своята сметка като се логнете в нея.
 2. Влезте в раздела с разплащания на акаунта си и там изберете опциите за Теглене.
 3. Селектирайте метод за изплащане и въведете всички нужни данни към него.
 4. Попълнете сумата, която желаете да изтеглите, и потвърдете транзакцията.

Стандартна практика е всяко теглене да се извършва чрез метода, който сте използвали за депозит в сайта. Ако този метод не поддържа изплащания, тогава може да селектирате друг.


Кои са най-удобните методи за разплащания?

Най-удобните методи за депозит и теглене в сайтовете за залози зависят изцяло от предпочитанията на играча. В България залагащите най-често използват разплащания с банкови карти, електронни портфейли и EasyPay.

Нека видим и следващия списък с най-предпочитаните методи за разплащания от български играчи:

 • Дебитни/Кредитни карти – предпочитан метод от мнозина, тъй като предоставя удобен начин за депозит и теглене от разстояние.
 • Apple Pay – само за Mac и iOS устройства, ApplePay позволява депозити с вече верифицирани карти, добавени в този дигитален портфейл.
 • Easy Pay – поддържа разплащания в кеш, което се предпочита от множество залагащи.
 • ePay.bg – електронният портфейл предлага удобна среда за депозит и теглене.
 • Skrill – популярен метод за разплащания с онлайн букмейкърите не само у нас, но и по целия свят.
 • Neteller – този електронен портфейл също се предпочита от мнозина и се поддържа в много сайтове за залози.
 • Cashterminal – удобен метод за депозит в кеш, но не се поддържат изплащания.
 • SMS депозит – все по-популярна опция за депозит на средства, използвайки сметката на мобилния оператор, към който се начислява сумата.
 • PayPal – един от най-популярните начини за разплащания в световен мащаб, който обаче не се поддържа от много букмейкъри за България.
 • Банков трансфер – приема депозити и тегления, които може да се извършват по-бавно спрямо останалите опции, но пък са с високо ниво на защита.
 • Bitcoin – криптираните разплащания с bitcoin се приемат от малък брой сайтове за залози, но пък някои играчи ги предпочитат.
 • Криптовалути – не са често срещана опция за депозит и теглене, след като се поддържат от малко на брой букмейкъри и казина онлайн.

Как да изберем правилния платежен метод за нас?

Изборът на правилния метод за разплащане за всеки играч трябва да стане като се вземат предвид факторите за налични такси, лимити на превода и време за изпълнението му. Това са едни от основните неща при избора на опция за депозит/теглене в сайтовете на онлайн букмейкърите.

Добре е да проучите характеристиките на всеки метод, към който проявявате интерес. Тук е мястото да споменем, че в нашите обстойни ревюта за букмейкъри в България посвещаваме специална секция за наличните методи за разплащания в сайтовете. Там има информация за лимитите, времето на изпълнение и евентуални такси.

В следващите редове сме описали повече детайли около факторите, на които трябва да обърнете внимание при избора на разплащателен метод.

Време за транзакция

При избора на платежен метод обърнете внимание колко време отнема преводът. Обикновено, депозитите се извършват мигновено, но при теглене от сметка е нужно повече време. Някои опции като банковите карти например се нуждаят от 3 до 5 работни дни, за да се финализира тегленето. При електронните портфейли обаче времето до 24 часа може да бъде достатъчно.

Такса на превода

Букмейкърите споделят информация за евентуални такси, които може да наложат за извършения превод. При депозит, такива не се срещат, но при заявка на теглене може да заплатите определена такса. Имайте предвид, че някои сайтове сами налагат такса за тегленето, отделно от евентуалната такса, която може да ви наложи самият провайдър, чиято платформа за плащане използвате. В повечето случаи букмейкърите не таксуват преводите, като по този начин единствената възможност за такса остава да бъде наложена от платежната система.

Защита и сигурност

При изпълнение на всякакъв вид преводи в букмейкърския сайт, трябва да сте сигурни, че използвате криптирана връзка за достъп до сайта. По този начин букмейкърите осигуряват защита на транзакциите и всичката конфиденциална информация, която се споделя.

Минимален и максимален лимит

Когато извършвате депозит или заявите изплащане от сметката си, системата на букмейкъра ще ви покаже минимален и максимален лимит за транзакция. Нужно е да се съобразите с тях при превода, като имате предвид, че при някои сайтове е наличен месечен лимит за изплащане.

Ограничения за бонуса

Ако сте почитателите на бонусите в сайтовете за онлайн залагания, обърнете внимание на ограничените методи за депозит в правилата и условията. Това означава, че при използването на някои методи за разплащане няма да получите бонус. Най-често потърпевши тук са опциите за депозит със Скрил и Neteller. Някои букмейкъри не дават бонус при депозит чрез тях. Подобна е и ситуацията с крипто плащанията в някои сайтове.


Лимити на депозит и теглене

При разплащанията в онлайн сайтовете за залози и игри са налични определени лимити за транзакциите. Когато става дума за депозит, букмейкърите определят минимална сума, която може да се внесе в сметката на играча. Обикновено, тя е еднаква за всички опции за депозит. Ако обаче говорим за максимален депозит, тогава вероятността за различни лимити е голяма. Някои методи поддържат по-ниски суми на максимален депозит, докато при други те са по-високи.

При кеш разплащанията може да срещнете по-ниски лимити за максимален депозит, докато при банковите карти например, както и при банковия трансфер, лимитите са високи.

Когато говорим за изплащане на средства от сметката, отново налице са предварително зададени лимити. При минималната сума най-често няма разлики между отделните методи, но при максималната сума – има. Освен, че има вероятност за максимален лимит на транзакцията, някои сайтове за залози налагат и лимити на изтеглената сума за определен период от време – най-често месец.


Как да се разплащаме през мобилно устройство?

Букмейкърите поддържат същите методи за депозит и теглене през мобилно устройство, каквито са достъпни и през десктоп. Сайтовете за залози предлагат мобилни услуги от рода на приложение за залози и мобилна версия. Обикновено, няма съществени разлики в тяхната функционалност, като в това число влизат и методите за депозит и теглене.

Мобилните телефони също осигуряват надеждна връзка при извършване на разплащателни транзакции. При тях важат същите условия за лимити и такси на преводите, каквито са стандартно зададени в платформата на оператора.

При разплащания през мобилно устройство може да обърнете внимание на опцията за депозит чрез SMS. При него сумата на самия депозит се начислява към месечната такса на мобилни ви оператор. По този начин може да депозирате в букмейкърски сайт без да напускате удобството на мобилното си устройство. Все пак, този метод за плащане не поддържа високи суми на транзакция, а също така не предлага опция за изплащане.


FAQ

Кой е най-безопасният метод за разплащане в онлайн букмейкърите?

Всички методи за разплащане в сайтовете за залози са безопасни, тъй като се изпълняват през криптирана и сигурна връзка.

Кой е най-добрият метод за депозит в сайтовете за залози?

Най-добрият метод за депозит в онлайн букмейкърите зависи от предпочитанията на всеки залагащ, като в момента за България най-предпочитани са банковите карти и EasyPay.

Коя опция за теглене да изберем в букмейкърски сайт?

Изборът на метод за изплащане на сума зависи от предпочитанията и възможностите на залагащия, като най-често използвани са банковите карти.

Приемат ли букмейкърите плащания в криптовалути?

Да, някои сайтове за залози онлайн предлагат депозити и тегления с bitcoin и други криптовалути.

Коя е най-бързата опция за разплащане в сайтовете за залагания?

Най-бързите методи за разплащане в сайтовете за залози включват криптовалутите и дигиталните портфейли.

Каква е сумата на минималния депозит в букмейкърите?

Сумата на минимален депозит в сайтовете за онлайн залози варира от един до друг бранд или метод, но най-често е 10 лева за България.

Колко е минималното теглене в онлайн букмейкърите?

Минималната сума за изплащане в сайтовете за залози може да варира между отделните букмейкъри и методи за извършване на транзакции, но за България обикновено е в порядъка на 20 – 30 лева.

Автор
Кристиян Кюлюнков
Кристиян КюлюнковКристиян Кюлюнков е специализиран в анализите на различни букмейкъри. Има опит в залаганията и следи отблизо офертите на различните компании. В Нострабет се занимава с писане, оформяне и публикуване на експертни ревюта, както и работа по прогнозите и спортните новини.