10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Испания – Англия: Прогнози, състави и коефициент

0
Испания срещу Англия ЕВРО 2024 ФИНАЛ
Испания срещу Англия ЕВРО 2024 ФИНАЛ
Прогноза
Победа за Испания2.502.58
Над 2.5 гола2.522.64

*Коефициентите подлежат на промяна

Отборите на Испания и Англия излизат един срещу друг във финалния мач на Европейското първенство по футбол в Германия, и най-рано около полунощ в неделя или в първите минути на понеделник футболните фенове ще разберат кой ще триумфира в 17-ото Първенство на Стария континент.


  • Испания срещу Англия (финал)
  • 22:00 ч., 14 Юли (неделя) 2024 г.
  • Олимпиащадион, Берлин
  • Франсоа Льотексие, Франция (главен съдия)
  • БНТ, БНТ 3, Нова ТВ, Диема Спорт 3


Испания гони рекорден трофей

По мнение на специалистите и неутралните привърженици на Царя на спортовете, Испания е отборът, който играе най-добре в тази надпревара и закономерно взе най-много победи до този момент.

Играчите на Луис де ла Фуенте спечелиха всичките си шест срещи, като само в една – тази срещу Германия на четвъртфинала, им се наложи да играят продължения.

Иберийците разполагат с обигран и балансиран състав, и съумяват да налагат стила си срещу всеки, като показват завидно умение във владението и разиграването на топката.

Разбира се, за да го постигат, те имат и необходимите изпълнители, като един от тях блести ярко и вече пренаписа историята. Това е Ламин Ямал, който в събота ще навърши едва 17 години.

След гола-шедьовър при успеха над Франция на полуфинала, дясното крило на Барселона стана най-младия голмайстор на финали и сега има всички шансове да се превърне едновременно в най-младия играч, ставал европейски шампион, и фаворит за „Златната топка“.

Другите му съотборници също ще са пределно мотивирани да направят нещо невиждано, като изведат Испания до рекордна четвърта титла. Към днешната дата испанците и германците са на върха с по три първи места.

националният отбор на Испания празнува класирането си за финала на Евро 2024
Испания (Снимка: БТА)


Англия – Сега или никога

Тимът на Англия се добра с танталови мъки до финалната битка. Момчетата на Гарет Саутгейт излязоха трудно от групата, а на осминафиналите имаха невероятен късмет срещу Словакия.

Британците губеха с 0:1 почти до края на добавеното време, когато Джуд Белингам изравни с фамозно изпълнение и прати двубоя в продължения, в които Хари Кейн уби интригата.

Критиките към Англия за слабия футбол бяха справедливи, но в последвалите срещи с Швейцария и Нидерландия се забеляза относително стабилизиране в продукциите на футболистите на Саутгейт и макар отборът да не влиза като фаворит във финала, разполага с достатъчно спортно-технически аргументи и отборна класа да го спечели и да вдигне първата си европейска титла.

играчите на Англия празнуват класирането за финала на Евро 2024
Англия (Снимка: БТА)

Испания – Англия един срещу друг

Отборите на Испания и Англия са се срещали 27 пъти помежду си. Англия има 13 победи, Испания – 10, а 4 мача са завършили наравно. Головата разлика е 45:32 в полза на Англия.

Последната среща между двата съперника е отпреди близо 6 години и е от Лига на нациите. На 8 септември 2018-а Англия губи с 1:2 на „Уембли“, въпреки че Маркъс Рашфорд извежда домакините напред в 13-ата минута.

Две минути по-късно обаче Саул Нигес изравнява, а в 32-рата минута Родриго фиксира пълния обрат.


Вероятни състави

Испания (4-2-3-1): Унай Симон – Даниел Карвахал, Начо Фернандес, Аймерик Лапорт, Марк Кукурея – Родриго, Фабиан Руис – Ламин Ямал, Дани Олмо, Нико Уилямс – Алваро Мората

Англия (3-4-2-1): Джордан Пикфорд – Кайл Уокър, Джон Стоунс, Марк Гехи – Букайо Сака, Коби Мейну, Деклан Райс, Киърън Трипиър – Джуд Белингам, Фил Фоудън – Хари Кейн


Къде да гледаме Испания – Англия от ЕВРО 2024?

Двубоят между Испания и Англия ще бъде предаван по БНТ, БНТ 3, Нова Тв и Диема Спорт 3. Мачът може да наблюдавате и в платформата на PLAY DIEMA XTRA, която обаче е платена.


Прогноза за мача

Макар че Испания влиза като условен фаворит в битката за златото, финалът изглежда непредсказуем. Въпреки това смятам, че колкото и да е трудно футболистите на Луис де ла Фуенте ще покорят за рекорден път европейски връх след победа в редовното време.

Моята препорка е също да заложите и на повече от 2.5 вкарани гола в редовните 90 минути, като ставките за този пазар варират между 2.47 и 2.52.

Водещите букмейкъри пък предлагат интересна опция, върху която си струва да се замислите – Ламин Ямал да вкара гол или да направи асистенция, а Испания да спечели. Коефициентът за този залог е между 3.63 и 3.68.

Още прогнози за Испания – Англия от типстъри можете да откриете в страницата за мача.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.