ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Словакия срещу Украйна: Прогноза, състави и статистика

0
Словакия срещу Украйна Евро 2024
Словакия срещу Украйна Евро 2024

Отборите на Словакия и Украйна излизат един срещу друг във втория си мач на Европейското първенство, който може да се окаже решаващ за тяхното крайно класиране в Група „Е“.


  • Словакия срещу Полша (Група E)
  • 16:00 ч., 21 Юни (петък) 2024 г.
  • Арена Дюселдорф, Дюселдорф
  • Майкъл Оливър, Англия (главен съдия)
  • БНТ, БНТ 3

Словакия иска да пише история

Отборът на Словакия поднесе първата изненада на финалите, след като на старта надделя срещу фаворита в групата Белгия с 1:0.

Това постави словаците в благоприятна позиция и елементарните сметки показват, че при втора победа със сигурност ще се класират за директните елиминации.

Същото обаче може да се случи и ако не загубят, но тогава ще трябва да не претърпят поражение и в последния си двубой с Румъния или да са сред четирите най-добри отбори, които са завършили на трето място.

Именно излизане от групата е и целта, която треньорът Франческо Калцона постави на своите играчи. Специалистът изрази задоволство от страхотната победа над белгийците, но предупреди, че неговите момчета трябва да имат манталитета да продължат да играят като равен с равен с големите отбори и задължително да вкарат голове в следващите си двубои, за да продължат напред при третото си поредно участие и трето изобщо в Първенства на стария континент.

Досега най-големия успех на Словакия е достигане до осминафинал през 2016 година, но ако футболистите на отбора запазят това себераздаване, хъс и характер, съчетани и с футболни умения, които демонстирираха срещу Кевин де Бройне и компания, е твърде възможно да напишат нова страница в историята си.

Словакия
Словакия (Снимка: БТА)


Украйна може да спре пропадането

Украйна се сгромоляса в първия си двубой и не толкова загубата от Румъния, колкото цифровото й изражение, показват, че нещо не е наред в тима. Това пролича и от угрижените физиономии край терена на двете големи легенди на Украйна – шефа на футбола в страната Андрий Шевченко и наставника Серхий Ребров.

Последният изрази безпокойство, че подопечните му не са създали положения за гол срещу румънците и отчете, че са допуснали грешки, които трябва да поправят. Ребров поиска футболистите му да покажат максимума от своите възможности, за да се противопоставят успешно на следващите си съперници и да спечелят точки.

А предвид това, че Украйна разполага с изпълнители, които играят за силни европейски клубове, може да се предположи, че ще има коренно различно лице във втория си мач.

Все пак в тази селекция са имена като Андрий Лунин от Реал Мадрид, Михайло Мудрик (Челси), Роман Яремчук (Валенсия), Виктор Циганков и Артьом Довбик от хита в последното испанско първенство Жирона, Олександър Зинченко (Арсенал) и най-добрите играчи на водещите украински отбори.

Говорейки обаче за Лунин, той не бе на висота срещу Румъния и провали своите, тъй като носи вина за първите два гола. Така че ще бъде любопитно да видим дали ще заслужи отново доверието на Ребров или ще остане на пейката за сметка на някой измежду Георгий Бушчан (Динамо Киев) и Анатолий Трубин (Бенфика).

На последното си Европейско преди три години украинците записаха и най-големия си успех, след като играха на четвъртфинал, но с подобна игра едва ли ще повторят този подвиг и по-скоро за тях би било постижение, ако излязат от групата си в своето четвърто поредно участие на финали.

Андрий Шевченко
Андрий Шевченко (Снимка: БТА)

Словакия – Украйна един срещу друг

Словакия и Украйна са се срещали 8 пъти помежду си, като украинците имат 3 победи. Два пъти е печелил отборът на Словакия, а три пъти срещите са завършвали наравно. Головата разлика е 10:9 в полза на словаците.

Последната среща между двата съперника е преди около 6 години – на 18 ноември 2018-а. Тогава словаците побеждават с 4:1 у дома в сблъсък от Лига на нациите.

Като титуляри за домакините излизат Мартин Дубравка, Петер Пекарик, Милан Шкриняр и Юрай Куцка, а в стартовия състав на гостите попадат Микола Матвиенко, Олександър Зинченко, Руслан Малиновски, Виктор Циганков и Юхим Конопля.

Въпросните девет играчи се очаква да излязат на терена и в петък.


Вероятни състави

Словакия (4-3-3): Мартин Дубравка – Петер Пекарик, Денис Вавро, Милан Шкриняр, Давид Ханцко – Юрай Куцка, Станислав Лоботка, Ондрей Дуда – Иван Щранц, Роберт Боженик, Лукаш Хараслин

Украйна (4-2-3-1): Андрий Лунин – Юхим Конопля, Илиа Забарний, Микола Матвиенко, Олександър Зинченко – Володомир Бражко, Руслан Малиновски – Виктор Циганков, Георгий Судаков, Михайло Мудрик – Артьом Довбик


Къде да гледаме Словакия – Украйна от ЕВРО 2024?

Двубоят Словакия – Украйна ще бъде излъчван директно по БНТ 1 и БНТ 3 с HD качество. Може също да го наблюдавате и в онлайн сайтовете на БНТ безплатно.


Прогноза за мача

Сблъсъкът между Словакия и Украйна е непредсказуем и ако се съобразим с големия залог, може да се предполага, че съперниците ще играят на сигурно и ще са предпазливи, което пък е предпоставка за малко голове.

Все пак смятам, че Украйна ще спечели с 1:0, но не изключвам да се стигне и до равенството, например 1:1.

Според водещите букмейкъри тимът на Ребров е фаворит и те приемат залози за негова победа при ставки между 2.07 и 2.15.

Още прогнози за Словакия – Украйна от типстъри можете да откриете в страницата за мача.

Прогноза
Победа за Украйна2.102.15
Под 2.5 гола в мача1.721.73

*Коефициентите подлежат на промяна

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.