ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Румъния – Нидерландия: Прогноза, състави и коефициент

0
Румъния срещу Нидерландия EURO 2024
Румъния срещу Нидерландия EURO 2024
Прогноза
Победа за Нидерландия1.471.48
Над 2.5 гола2.022.07

*Коефициентите подлежат на промяна

Отборите на Румъния и Нидерландия излизат един срещу друг във вторник в предпоследния осминафинален двубой от Европейското първенство в Германия. Победителят в сблъсъка ще срещне на четвъртфинала Австрия или Турция.

  • Румъния срещу Нидерландия (Осминафинал)
  • 19:00 ч., 2 Юли (вторник) 2024 г.
  • Алианц Арена, Мюнхен
  • Феликс Зауер, Германия (главен съдия)
  • БНТ, БНТ 3

Румъния може да изравни най-доброто си постижение

При шестото си участие на финали, воденият от Едуард Йорданеску румънски тим има възможност да изравни най-доброто си класиране, ако успее да преодолее „оранжевите“. Досега северните ни съседи са играли един път на четвъртфинал – през 2000 година, когато губят от Италия с 0:2.

Румънците стартираха по германските терени с класика срещу Украйна, но после изгубиха от Белгия. В последния си двубой обаче те взеха скъпоценна точка срещу Словакия, която им позволи да продължат напред като първи отбор в Група „Е“.

До този момент Румъния има и своя лидер в лицето на Разван Марин, който със силните си изяви със сигурност вече е повишил цената си от 2.7 милиона евро.

Освен че е полезен и в двете фази, полузащитникът вкара и две важни попадения. С първото от тях покачи резултата срещу Украйна на 2:0 и на практика уби интригата в срещата, а с второто, което бе от дузпа, възстанови паритета срещу словаците и класира своите за директните елиминации.

Демонстрираното от Марин е добра новина и за ръководството на Емполи, който плати на Каляри 5 милиона евро за правата му, и при така стичащите се обстоятелства, ако реши да го продаде, най-вероятно ще си избие инвестицията.

Разван Марин
Разван Марин (Снимка: БТА)


Нидерландия иска да покаже привлекателното си лице

Тимът на Нидералнадия мина през трудности във всеки един от трите си мача в Група „D“ и въпреки че постигна първата си цел и излезе от групата като един от четирите най-добри трети тима, не убеди с играта си.

Подопечните на Роналд Куман изостанаха в резултата още на старта срещу Полша и трябваше да положат огромни усилия, за да стигнат до пълен обрат.

Впоследствие постигнаха стратегическо реми срещу Франция, с което на практика се класираха, но накрая загубиха от Австрия и в този двубой ясно се видя, че при „оранжевите“ нещата не са както трябва и в много моменти отборът изглежда предвидим на зеления правоъгълник.

Куман залага на едно ядро от доказани играчи, които обаче направиха твърде малко, за да защитят футболния авторитет и традиции на страната си, и ако не покажат привлекателното си лице и срещу Румъния, ще продължат да страдат.

Нидерландците са ставали един път европейски шампиони и четири пъти са завършвали на трето място и след като очакванията към тях винаги са големи, не могат да си позволят посредственост.

Стефан де Врай
Стефан де Врай (Снимка: БТА)

Румъния – Нидерландия един срещу друг

Румъния и Нидерландия са се срещали 14 пъти помежду си. Нидерландците имат тотален превес в баланса, след като 10 пъти са излизали победители.

Румънците са с един успех, който е постигнат преди около 17 години, а 3 срещи са завършвали наравно. Головата разлика е 29:3 в полза на Нидерландия.

Последният мач между двата съперника е приятелски и се играе на 14 ноември 2017 година, когато Нидерландия печели с 3:0 като гост.


Вероятни състави

Румъния (4-1-4-1): Флорин Ница – Андрей Рациу, Раду Драгушин, Андрей Бурка, Никушор Банку – Мариус Марин – Янис Хаджи, Разван Марин, Николае Станчу, Флоринел Коман – Денис Драгуш

Нидерландия (4-3-3): Барт Вербруген – Лутсхарел Геертруда, Стефан де Врай, Върджил Ван Дайк, Нейтън Аке – Джоуи Веерман, Йерди Схаутен, Тижани Райндерс – Дониел Мален, Мемфис Депай, Коди Гакпо


Къде да гледаме Румъния – Нидерландия от ЕВРО 2024?

Двубоят между Румъния и Нидерландия ще бъде излъчен по БНТ 1 и БНТ 3 с HD качество. Срещата може да бъде наблюдавана също и в онлайн сайтовете на БНТ безплатно в HD качество.


Прогноза за мача

Въпреки че не убедителен в групата си, тимът на Нидерландия влиза като фаворит в сблъсъка и негова победа ще е в рамките на очакваното.

Водещите букмейкъри също дават голямо предимство на момчетата на Роналд Куман и приемат залози за техен успех в редовното време при коефициенти между 1.45 и 1.51.

Интересна изглежда и ставката да бъдат вкарани повече от 2.5 гола в редовните 90 минути. Тя варира между 2.02 и 2.07.

В страницата с прогнози за Румъния – Нидерландия може да намерите още предвиждания за мача.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.