ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Полша – Нидерландия: Превю, състави и прогноза

0
Полша vs Нидерландия Евро 2024
Полша vs Нидерландия Евро 2024

Неделната програма на Европейското първенство по футбол в Германия започва с интригуващ сблъсък между Полша и Нидерландия. Двата отбора се паднаха в тежка група, където са още финалистът от Мондиал 2022 Франция и коравия отбор на Австрия.

Любопитен факт е, че в Нидерландия работят много поляци и в деня на мача там ще има сборни пунктове, от където двете фенски маси общо да наблюдават. Футболът е най-великата игра и отново ще обедини хора от различни раси, пол, религии, социални прослойки и прочие.


  • Полша срещу Нидерландия (Група D)
  • 16:00 ч., 16 Юни (неделя) 2024 г.
  • Фолкспаркщадион, Хамбург
  • Артур Соареш Диаш (главен съдия)
  • БНТ, БНТ 3

Полската сила без своя железен юмрук

Безспорният лидер на отбора в последните години – Роберт Левандовски, ще пропусне битката с нидерландците заради контузия. В негово отсъствие останалите ще се надяват на положителен старт, който би могъл да подхрани надеждите за второ излизане от групова фаза. До момента Полша го е правила само веднъж в своите четири участия на европейски финали. Селекционерът Михал Пробиеж се утвърди на поста с осем поредни мача без загуба от пристигането си миналия септември.

Славяните имаха нужда от успех след дузпи над Уелс, за да хванат последния билет за шампионата в Германия. В отсъствието на Лева, други ветерани като Войчех Счесни и Камил Гросицки трябва да вдъхнат увереност на своите съотборници. В отбора личи името на Якуб Пьотровски – звездата на българския Лудогорец.

Полша е на 28-о място в ранглистата на ФИФА.

Полша
Полша (Снимка: БТА)

Летящите холандци са окрилени от новата генерация

Според суперкомпютъра, Нидерландия е шестият отбор по вероятност да спечели ЕВРО 2024. В Ниската земя още пазят топли спомени от изданието през 1988, когато Марко ван Бастен вдигна купата и направи цялата нация горда. Това е единствената титла на „лалетата“.

В момента тече смяна на генерациите и тепърва много ще се разчита на младите суперталанти. Отборът е предвождан от 30-годишния Мемфис Депай, който е на 5 попадения от рекорда на Робин ван Перси (50) във вечната голмайсторска ранглиста на националния отбор. Контузиите не подминаха и „оранжевите“, като извън сметките на Роналд Куман в последния момент останаха Френки де Йонг и Тюн Копмайнерс.

Нидерландия е на 7-о място в ранглистата на ФИФА.


Вероятни състави:

Полша (3-5-2): Войчех Шчесни – Ян Беднарек, Павел Давидович, Якуб Кивиор – Якуб Модер, Себастиан Шимански, Каспер Урбански, Никола Залевски, Пьотр Желински – Кжищоф Пьонтек, Карол Свидерски.

Нидерландия (3-5-2): Марк Флекен – Лутшарел Гертруида, Върджил Ван Дайк, Нейтън Аке – Джой Веерман, Тиджани Райндерс, Дензъл Дъмфрис, Джерди Шутен, Мики ван де Вен – Мемфис Депай, Коди Гакпо.


Полша – Нидерландия един срещу друг

„Лалетата“ имат предимство в сблъсъците между двата отбора с 9 победи. В 3 от случаите поляците печелят, а пък 7 двубоя завършват наравно. Тенденцията е налице и в последните пет срещи, като Полша стига само до едно равенство и губи останалите четири мача.

Общата голова разлика е 28:19 за Нидерландия.

Нидерландия
Нидерландия (Снимка: БТА)

Къде да гледаме първия мач от група D на ЕВРО 2024?

Срещата може да се наблюдава на живо в събота от 16:00 часа по БНТ и БНТ 3. В интернет пространството ще бъде налична в сайта на БНТ безплатно в HD качество.

Припомняме, че в България ЕВРО 2024 ще се излъчва в каналите на два медийни гиганта. С нас на Nostrabet можете да поверявате преди всеки мач коя от програмите ще го предава на живо, редом с всичко по-интересно преди мачовете от голямото събитие на лятото.


Прогноза за Полша – Нидерландия

В отсъствието на Роберт Левандовски ще е много трудно за поляците да дадат отпор на именития си съперник. Нидерландия често тръгва ударно на подобни шампионати и дава заявка още от самото им начало. Това не веднъж е изигравало лоша шега заради неправилното разпределение на силите, но тази нация е скарана с правенето на сметки и винаги се бори на 100%.

Във водещите букмейкърски къщи победата за Нидерландия е оценявана на 1.60-1.70. Това е моята твърда прогноза.

Добър избор е и успех още на полувремето за 2.30. Може да имате едно наум при игра за над 2.5 гола, защото в отсъствието на Левандовски ще е трудно за поляците пред противниковата врата. Нищо чудно и мачът да завърши 0:2.

В страницата с прогнози за Полша – Нидерландия може да намерите още предложения от типстъри.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.