ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Нидерландия срещу Франция: Прогноза, състави и превю

0
Нидерландия срещу Франция ЕВРО 2024
Нидерландия срещу Франция ЕВРО 2024

Нидерландия и Франция предлагат един от дългоочакваните мачове в груповата фаза на ЕВРО 2024. Сблъсък между два световни колоса във футбола. Все пак залогът няма да е прекалено висок, защото след победите на старта и двата отбора са с огромни шансове да продължат напред в турнира.

„Летящите холандци“ сломиха Полша с 2:1 след късен гол, а пък „петлите“ биха с 1:0 Австрия, като австрийците си отбелязаха автогол.

Предстоящият мач обаче ще е сверяване на часовника за нидерландци и французи срещу друг от фаворитите за титлата. Голямата новина е отсъствието на Килиан Мбапе, който счупи носа си и се очаква да се завърне в игра за следващите двубои.


  • Нидерландия срещу Франция (Група C)
  • 21:00 ч., 21 Юни (петък) 2024 г.
  • “Ред Бул Арена“, Лайпциг
  • Антъни Тейлър, Англия (главен съдия)
  • DIEMA, DIEMA SPORT 3

Еуфория в оранжево

В Ниската земя са въодушевени от успешния старт. Макар и да се затрудниха с отбелязването на победния гол, „лалетата“ играха много добре и създадоха редица положения пред вратата на съперника. Сега срещу себе си имат финалиста от Световното първенство в Катар и един от двата най-големи фаворита на ЕВРО 2024 (с Англия).

Под въпрос все още е Брайън Броби, но Роналд Куман разполага с достатъчно качество напред и без нападателя на Аякс. „Оранжевите“ се намират в серия от четири поредни победи на Европейско първенство в групова фаза. Освен това са със само една загуба от последните си девет мача във всички турнири.

„Трябва да сме функционални като отбор, за да попречим на Франция да отбележи гол. Килиан е играч от световна класа, който може да промени нещата, но дори и без него французите са много опасни в атака. Имаме добра защита и очаквам с нетърпение мача. Трябва да сме сигурни, че сме напълно подготвени“, коментира предстоящия сблъсък сърцето на „оранжевата“ отбрана – Върджил ван Дайк.

Нидерландия
Нидерландия (Снимка: БТА)

Няма Мбапе, няма купон!

Суперзвездата е със счупен нос след мача срещу Австрия. Очаква се да се завърне за директните елиминации, като ще играе със специално изработена маска за лице. Всички в страната следят със затаен дъх какво се случва с новото попълнение на Реал Мадрид.

„Това беше сериозен удар. Медицинският щаб направи всичко необходимо, за да намали щетите възможно най-много след направените прегледи. Въпреки че няма да се оперира още сега, той ще трябва да го направи по-нататък. Тази сутрин той беше малко по-добре, така че ще видим какво е състоянието му. Ще следим неговия прогрес внимателно всеки ден“, обяви селекционерът Дидие Дешан в сряда.

Все пак „петлите“ разполагат с много класа и без Мбапе. В негово отсъствие младият Брадли Баркола ще получи шанс за изява. Двамата до скоро бяха съотборници в Пари Сен Жермен, където Баркола също ще влиза в обувките на именития нападател.


Вероятни състави

Нидерландия (3-5-2): Марк Флекен – Лутшарел Гертруида, Върджил Ван Дайк, Нейтън Аке – Джой Веерман, Тиджани Райндерс, Дензъл Дъмфрис, Джерди Шутен, Мики ван де Вен – Мемфис Депай, Коди Гакпо.

Франция (4-2-3-1): Майк Менян – Жул Кунде, Уилям Салиба, Дайо Упамекано, Тео Ернандес – Н’Голо Канте, Едуард Камавинга – Усман Дембеле, Антоан Гризман, Брадли Баркола – Маркус Тюрам

Франция
Франция (Снимка: БТА)

Къде да гледаме Нидерландия – Франция от ЕВРО 2024?

Супермачът е в петък от 22:00 часа българско време и ще бъде предаван по Diema и Diema Sport 3. По платения канал качеството на картината ще във формати HD и 4K.

Онлайн пък ще бъде наличен на платформата PLAY DIEMA XTRA. Тя също е с платен абонамент.


Прогноза

Очакванията са за голово зрелище. Двата отбора би трябвало с лекота да преминат линията за над 2.5 попадения в мача на 1.97. Не е ясно, защо този пазар е толкова подценен.

Алтернативата му е гол/гол за 1.75. Предвид по-ниската ставка е препоръчително първото предложение. Още прогнози за Нидерландия – Франция от типстъри можете да откриете в страницата за мача.

Прогноза
Над 2.5 гола в мача1.982.00
Гол/Гол1.811.71

*Коефициентите подлежат на промяна

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.