ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Нидерландия срещу Австрия: Прогноза, последни новини и вероятни състави

0
Нидерландия срещу Австрия EURO2024
Нидерландия срещу Австрия EURO2024
Прогноза
Равен или победа за Австрия1.701.69
И двата отбора да отбележат гол в мача1.651.70

*Коефициентите подлежат на промяна

Нидерландия и Австрия се изправят един срещу друг в последния си мач от група „D“ на ЕВРО 2024 и ще се стремят да си подпечатат мястото на 1/8-финалите в турнира.

„Лалетата“ ще си осигурят класиране за елиминациите, ако избегнат поражението в Берлин, след като постигнаха победа с 2:1 с обрат над Полша на старта, последвана от нулево равенство срещу Франция.

В същото време и отборът на Ралф Рангник почти сигурно ще продължи напред, след като в последния кръг победи „Дружина полска“ с 3:1, а на старта само един злощастен авотогол им попречи да вземат точка от „петлите“.

  • Нидерландия срещу Австрия (група „ D“)
  • 19:00 ч., 25 Юни (вторник) 2024 г.
  • „Олимпиащадион“, Берлин
  • Иван Кружлиак, Словакия (главен съдия)
  • DIEMA, DIEMA SPORT 3


Нидерландия иска да спечели първото място

„Оранжевите“ имат мечта да прекъснат почти четири десетилетна суша на международната сцена, а първата стъпка за класиране във фазата на елиминациите е почти изпълнена. Момчетата на Роналд Куман са лидери в групата си с четири точки, колкото има и Франция, но „лалетата“ имат отбелязан един гол повече към момента, спрямо „петлите“.

Нидерландия ще спечели групата си, ако надвие Австрия, а Франция не успее да победи отпадналия вече Полша. Другият вариант е „оранжевите“ да завършат наравно, а „петлите“ да загубят. „Лалетата“ ще завършат на второ място, ако не бият австрийците, но завършат наравно, а французите спечелят срещу Роберт Левандовски и компания.

Нидерландия
Националният отбор по футбол на Нидерландия (Снимка: БТА)

Още по-интересно ще бъде, ако и Нидерландия, и Франция спечелят или направят равенства, защото ще се гледа головата разлика, а ако и това не помогне се прибягва до общо отбелязани попадения, след това до по-малко получени жълти картони и накрая до класирането им в Европейските квалификации. По същия начин, ако Нидерландия и Франция загубят, те ще бъдат разделени на второто и третото място по същите критерии. Любопитно е да се отбележи, че от Световното първенство през 2014-а година насам, „оранжевите“ са непобедени в мачове от груповите фази на големи турнири, като спечелиха девет от общо 11 от тях и отбелязаха гол във всеки мач, с изключение на този срещу Франция преди няколко дни.

Нидерландия отново не изглежда да има нови проблеми с контузии след мача с Франция. Нападателят на Аякс Брайън Броби се завърна на резервната скамейка след проблем в подколянното сухожилие, докато Жереми Фримпонг замени Джоуи Веерман по десния фланг и това беше единствената промяна в стартовия състав на Куман. Позиционно, срещу „петлите“, Шави Симонс, чийто гол беше отменен при спорни обстоятелства, беше преместен в ролята на „десетка“. Остава да видим дали Куман отново ще заложи на същата формация.


И Австрия чака от „засада“ за първата позиция в групата

Що се отнася до Австрия, те успяха да превъзмогнат поражението с 0:1 от Франция, като победиха с 3:1 Полша. Отборът на Ралф Рангник знае, че ще стигне до осминафиналите (б.а. – като се класира на едно от първите две места), ако победи Нидерландия. Австрийците ще спечелят групата, ако надвият „лалетата“, а Франция не успее да бие поляците. Ако Австрия завърши наравно и „петлите“ загубят, австрийците ще завършат на трето място след Франция заради резултата от директния мач.

Както се казва в старата поговорка – „Ако нещо не е счупено, не го поправяй“, а Рангник напипа печелившата формула срещу поляците, но все пак се очаква да направи няколко промени за Нидерландия. Най-вероятно Марсел Забитцер и Кристоф Баумгартнер ще останат по крилата, но Михаел Грегорич ще замени Марко Арнаутович на върха на атаката, макар че последният реализира дузпа срещу поляците.

Австрия
Националният отбор по футбол на Австрия (Снимка: БТА)

Рангник ще трябва да мисли и за защитата. Срещу Франция той заложи на Максимилиан Вьобер и Кевин Дансо като двойка централни бранители, но първият си вкара злощастния автогол, докато вторият неволно счупи носа на Килиан Мбапе. Срещу Полша пък от първата минута стартираха Гернот Траунер и Филип Линхарт, като първият отбеляза попадение, но след това беше сменен принудително. Крилото на Волфсбург Патрик Вимер също може да влезе в стартовия състав, след като беше пуснат още на почивката срещу Полша, заменяйки Флориан Грилич.


Нидерландия – Австрия един срещу друг

Двете държави са се срещали общо 20 пъти до момента в историята, като Нидерландия има десет победи, докато Австрия – шест. Четири мача пък са завършвали без победител. Головата разлика също е в полза на „лалетата“ – 38:24.

За последно двете страни се срещнаха на предишното Европейско първенство през 2021-а година и отново в груповата фаза. Тогава възпитаниците на Франк Де Бур спечелиха с 2:0 след попадения на Мемфис Депай и Дензъл Дъмфрис.


Вероятни състави:

Нидерландия (4-2-3-1): Барт Веербруген – Нейтън Аке, Върджил ван Дайк, Стефан де Врай, Дензъл Дъмфрис – Йерди Схаутен, Тижани Райндерс – Коди Гакпо, Шави Симонс, Жереми Фримпонг – Мемфис Депай

Австрия (4-2-3-1): Патрик Пенц – Филип Мвене, Филип Линхарт, Кевин Дансо, Щефан Пош – Патрик Вимер, Николас Зайвалд – Марсел Забитцер, Кондар Лаймер, Кристоф Баумгартнер – Михаел Грегорич


Къде да гледаме Нидерландия – Австрия на ЕВРО 2024?

Срещата между Нидерландия и Австрия е във вторник (25 Юни) и ще стартира в 19:00 часа българско време, като ще бъде предавана на живо по DIEMA, както и по DIEMA SPORT 3, където може да я гледате в HD качество и 4К.

Онлайн този двубой може да се наблюдава на платформата PLAY DIEMA XTRA.


Прогноза за двубоя

Нуждата от победа за Австрия е по-голяма, така че може Рангник да загърби, поне за този мач, високоинтензивния стил на игра и да заложи на един по-консервативен. Без типичен централен нападател Нидерландия пък не успява да се възползва напълно от шансовете си.

Всичко това води към равенство в двубоя, което ще устройва и двата тима в стремежа им да достигнат 1/8-финалите. Но за по-сигурно изглежда да се играе двоен шанс от X2, който се оценява на около 1.70.

Попадения се очаква да има и в двете врати, така че гол/гол със ставка от 1.65 – 1.70 изглежда като добра опция.

Още прогнози за Нидерландия – Австрия от типстъри можете да откриете в страницата за мача.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.