Манчестър Сити вдигна Суперкупата след дузпи

0
Ерлинг Холанд
Снимка: UEFA

Европейският шампион Манчестър Сити спечели за първи път Суперкупата на Европа. Играчите на Джосеп Гуардиола вдигнаха трофея, след като победиха носителя на Лига Европа Севиля с 6:5 след дузпи в Пирея. Редовното време завърши 1:1, а при поседвалите удари от бялата точка решаващ се оказа пропуска на Неманя Гудел, който уцели напречната греда. Преди това петимата изпълнители на Сити, както и четиримата от Севиля бяха точни.

Видео вижте ТУК

Резултатът откри Юсеф Ел Несири след страхотен удар с глава в 25-ата минута, след който топката отскочи от лявата странична греда и влезе в мрежата. В началото на второто полувреме севилци пропуснаха да убият интригата, след като техни нападатели изтърваха два пъти от чисти позиции. Трябва обаче да се отбележи, че и вратарят на Сити Едерсон имаше великолепни намеси.

В 63-ата минута Коул Палмър изравни след чудесен удар с глава, с който прехвърли вратаря Боно. Последваха пропуски и на двата тима, и така се стигна до дузпите.

При дузпите:

Ерлинг Холанд – 1:0, Лукас Окампос – 1:1, Хулиан Алварес – 2:1, Хуанлу Санчес – 2:2, Матео Ковачич – 3:2, Иван Ракитич – 3:3, Джак Грийлиш – 4:3, Гонсало Монтиел – 4:4, Кайл Уокър – 5:4, Неманя Гудел – греда


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.