Inbet Inbet Inbet Inbet

Лудогорец най-после доказа, че има амбиции за Шампионска лига

0
Лудогорец
LAP.bg

Близо един месец отне на Лудогорец, за да покаже и на практика, че има амбиции да се бори за влизане в групите на Шампионска лига.

С шампионския край на миналия сезон всички в Разград започнаха да тръбят, че през новия сезон голямата им цел е стигане на груповата фаза.Както казва Апостолът на свободата обаче – „дела трябват, а не думи“. А в Лудогорец преобладаваха думите, особено на фона на бездействието на трансферния пазар.

Лудогорец продаде голмайстора си Игор Тиаго още на 12 юни. Ръководството на клуба обаче не даде никакви знаци, че ще му се търси заместник. И изглеждаше, че смятат да разчитат само на Матиас Тисера.

Матиас Тисера

Все пак „делата“ в Разград дойдоха преди няколко дни, когато Лудогорец обяви трансфера на нападателя Квадво Дуа – рекордна входяща сделка за България. И това бе първото доказателство, че в Лудогорец наистина имат амбиции за Шампионска лига.

Второто доказателство дойде няколко часа по-късно с изнесената лекция срещу Балкани на „Хювефарма Арена“. Лудогорец заличи пасива си от два гола от първия мач и разгроми съперника с 4:0.

Не бива да се забравя обаче, че Балкани не е мерило за Лудогорец, тъй като далеч не разполага с толкова класен състав. „Зелените“ тепърва ще трябва да доказват, че имат потенциал за групите на Шампионска лига. И е още рано да се говори за „затваряне на усти“ на критиците.

Амбициите са доказани и на практика – остава Лудогорец да превърне тези амбиции в резултати.

Квадво Дуа


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Йордан Стоянов
Йордан СтояновЙордан Стоянов завършва специалност "Журналистика" към Софийски университет. Йордан разполага с дългогодишен опит в отразяването на най-интересните новини от света на спорта.
Коментирай

Няма коментари.