Betano Вземи бонуса

Локомотив Пловдив има нужната класа за шестицата

0
Димитър Илиев
Снимки: Сайт на Локомотив Пловдив

Отборът на Локомотив Пловдив видимо укрепна през зимната пауза и привлече качествени попълнения, които не само ще повишат вътрешната конкуренция, но ще вдигнат и игровото ниво. Александър Томаш реагира адекватно след напускането на един от любимците на публиката и най-добър играч на отбора през есента Бирсент Карагарен и Райън Видунга, и със сигурност Локо разполага с играчи, които да ги заместят пълноценно и публиката да не съжалява за тяхното напускане.

А и сега не е както преди години, когато един играч носеше отбора на гърба си. Сега футболът се разви много и едва ли не достигна своето съвършенство в защитен, индивидуален и колективен план, като голямата тактика и индивидуалните изяви, всичко това в днешно време е анализирано и програмирано, и позволява на треньорите да вземат съответни мерки.


В съвременния футбол над всичко са отборът, отборната игра и колективните действия. Разбира се, обаче за смислените продукции и позитивни резултати на един отбор допринасят и играчи с ярко изразена класа, какъвто в Локо безспорно е вездесъщият Димитър Илиев. Неповторима обединителна фигура. Но „черно-белите“ имат и други лидери и можещи изпълнители, които работят безупречно за успехите и доброто бъдеще на тима. Това са вратарите Динко Хоркаш и Илко Пиргов, като и полевите играчи Матеус да Силва, Милош Петрович, Йосип Томашевич, Петър Витанов, Евандро, да не изреждам още.

Към тях е редно да прибавим и рожбите на клуба Мартин Паскалев и Тодор Павлов, които през първия полусезон тръгнаха с големи крачки към големия футбол, и жадните да се докажат с емблематичната „черно-бяло фланелка“ Бабакар Дион, Ивайло Димитров и Георги Каракашев.

Новите пък също имат необходимите качества, за да допринят за триумфи на Локо. Ерик Сорга и Педриньо могат да направят атаката атомна, а силни алтернативи в защита, средата на терена и нападение са още Джовани Трупе, Христо Иванов и Денислав Александров. Да не забравяме също, че до дни се очакват и още двама нови чужденци.

Това изобилие от стойностни играчи показва, че Локомотив има нужната класа, за да влезе не само в шестицата, но и да запише колкото се може по-високо класиране в нея.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.