ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Германия срещу Дания: Последни новини, анализ и прогноза

0
Германия vs Дания Евро 2024
Германия vs Дания Евро 2024
Прогноза
Равенство3.904.18
Двата отбора да отбележат2.002.09

*Коефициентите подлежат на промяна

Германия и Дания се сблъскват челно в интригуващ осминафинал от Европейското първенство. Победителят ще играе четвъртфинал срещу един измежду Испания и Грузия. Така се очертава мега сблъсък още в тази фаза. Очакванията са да видим германци срещу испанци. Двата отбора играят страхотен футбол от началото на шампионата и засенчиха основните фаворити.

Домакините започнаха с ударното 5:1 срещу Шотландия и 2:0 над Унгария, за да завършат групата си с равенство срещу Швейцария (1:1). Дания обаче няма да се даде лесно. „Червения динамит“ доказа, че е много коварен съперник и направи три ремита – 1:1 в мачовете с Англия и Словения, както и 0:0 срещу Сърбия.


  • Германия срещу Дания (осминафинал)
  • 22:00 ч., 29 Юни (събота) 2024 г.
  • “Сигнал Идуна Парк“, Дортмунд
  • БНТ 1, БНТ 3
  • Майкъл Оливър (главен съдия)

Две големи въпросителни за Германия

В страната еуфорията се засилва с всеки изминал ден. Феновете още помнят катастрофата на Мондиала в Катар преди две години, но сега „бундестима“ изглежда по коренно различен начин. Голямата въпросителна в последните часове е състоянието на централния защитник Антонио Рюдигер. Бранителят на Реал Мадрид до последно ще е под въпрос заради мускулно разтежение на дясното бедро. Той не взе участие в днешната тренировка на базата в Херцогенаурах.

Алтернативите му са Нико Шлотербек и Валдемар Антон. Спортният директор на Бундестима Руди Фьолер коментира неговото състояние, както и дилемата за поста централен нападател – Никлас Фюлкруг или Кай Хаверц:

„В крайна сметка Тони ще реши заедно с треньора и медицинския отдел. В момента е твърде рано да се каже нещо окончателно. Кай Хаверц е изключителен футболист, въпреки че все още не е отбелязал гол, освен дузпата. Той е много важен за отбора с начина, по който държи топката напред и по който я търси. Неговите съотборници също забелязват това.“

Любопитна новина пък бе споделена в последните часове. Всички играчи на Германия ще дарят голям процент от своите преми на бездомни хора. По информация на „Билд“ те са взели по 50 000 евро за първото място в групата, като бонусите ще растат. Възможно е да стигнат до 400 хиляди евро на човек, ако германците станат европейски шампиони.

Никлас Фюлкруг
Швейцария - Германия, Никлас Фюлкруг (Снимка: БТА)

Дания може да изненада домакините

Датският отбор не загуби нито един от мачовете си, но все пак бе далеч от убедителен. Националният селекционер Каспер Хюлманд очаква страхотен сблъсък и увереност от своите:

„Срещу Германия ще бъде супер мач. Ако не вярваме в нашите възможности, по-добре направо да се прибираме“.

На миналото Европейско първенство датчаните стигнаха полуфинал и сега са готови за нова порция героизъм. Тогава Хари Кейн спря похода им с гол в продълженията след 1:1 в редовното време. Големи надежди се възлагат на Йонас Винд, който играе в Бундеслигата и се чувства в свои води на това първенство. 

Отборът е губил само веднъж, когато Винд е отбелязвал или давал асистенция – 12 победи, 1 равенство, 1 загуба. Лоша новина е наказанието на Мортен Хюлманд. Той вкара един от двата гола на „червения динамит“ в първенството. Халфът на Спортинг КП си изкара втори жълт картон и е аут от осминафинала.

Двата отбора вече са играли финал на Европейско и победител е именно Дания, но за това след малко.


Един срещу друг

Предимството е на страната на Германия с 15 победи, 5 равенства и 8 загуби. Головата разлика е 55:38 в полза на „бундестима“.

Съперниците са се срещали четири пъти на Европейски и Световни първенства. Най-важен е мачът им във финала на ЕВРО 1992, когато Дания печели с 2:0 и триумфира с титлата. Датчаните имат и победа в груповата фаза на Световното първенство през 1986-а (2:0), а Германия взима срещите в групите на ЕВРО 1988 (2:0) и ЕВРО 2012 (2:1).

В най-скоро време имат две контроли, завършили 1:1.

Дания
Дания (Снимка: БТА)

Вероятни състави

Германия (4-2-3-1): Мануел Нойер – Максимилиан Мителщедт, Антонио Рюдигер, Йонатан Та, Йошуа Кимих – Роберт Андрих, Тони Кроос – Флориан Виртц, Илкай Гюндоган, Джамал Мусиала – Кай Хаверц

Дания (3-4-1-2): Каспер Шмайхел – Йоаким Андерсен, Яник Вестергаард, Андреас Кристенсен – Александър Ба, Томас Дилейни, Пиер-Емил Хьойберг, Йоаким Мееле – Кристиан Ериксен – Йонас Винд, Расмус Хьойлунд


Къде да гледаме Германия – Дания от ЕВРО 2024?

Осминафиналният сблъсък ще бъде излъчван на живо в ефира на националната телевизия БНТ, както и по БНТ 3 с HD качество.

Можете да го наблюдавате онлайн в сайтовете на БНТ безплатно, ако сте на територията на България.


Прогноза

Очаквам Дания да даде сериозен отпор на съперника и е много вероятно двата отбора да не се победят в редовното време. Моята прогноза е за равенство.

Дори и при такъв сценарий ще има размяна на голове. Алтернативната ми селекция е гол/гол, като по-предпазливите могат да пробват само нея. В страницата с прогнози за Германия – Дания може да намерите още предвиждания за мача.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.