ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Франция – Белгия: Последни новини, състави и прогноза

0
Франция vs Белгия ЕВРО 2024
Франция vs Белгия ЕВРО 2024
Прогноза
Гол/Гол1.982.14
Двоен шанс Х21.911.85

*Коефициентите подлежат на промяна

Един от най-вълнуващните осминафинали на ЕВРО 2024 е между Франция и Белгия. Двата отбора разполагат с много качествени футболисти и последните години неизменно са сред фаворитите на всички първенства. Сега един от тях ще трябва да се сбогува с шампионата още в тази ранна фаза.

До момента французи и белгийци определено са длъжници на феновете си, след като отбелязаха само по два гола в груповата фаза и играта им бе далеч от познатото ниво.

Тепърва обаче започва същинската част от надпреварата.

  • Франция срещу Белгия (осминафинал)
  • 19:00 ч., 1 юли (понеделник) 2024 г.
  • „Есприт Арена“, Дюселдорф
  • Глен Найберг, Швеция (главен съдия)
  • DIEMA, DIEMA SPORT 3


Франция трябва да се събуди

Най-интересното от „петлите“ на турнира до сега е свързано с тяхната суперзвезда Килиан Мбапе. Не става въпрос обаче за възхитителни отигравания, а ситуацията със счупването на носа му. Заради фрактурата новото попълнение на Реал Мадрид пропусна втория мач от групите, а до края на първенството ще играе със специална маска. Мбапе все пак откри головата си сметка, като бе точен от дузпа срещу Полша (1:1).

Във френската преса се появи информация, че Оливие Жиру е бил критикуван от селекционера Дидие Дешан за незадоволителното представяне. Ветеранът създаде твърде малко пред съперниковата врата и напълно логично все още няма попадение.

Защитникът Дайо Упамекано потуши напрежението преди елиминациите: „Мисля, че по време на първите три мача от групите създадохме много положения. Силни сме в атака. Няма от какво да се притесняваме“.

Франция
Франция (Снимка: БТА)

Сега е моментът на Белгия

Отборът е много качествен, но за големите лидери това е последно Европейско първенство. Или поне в зенита на силите им. В страната са много недоволни от показаното до момента. След равенството с Украйна (0:0) играчите бяха освиркани, когато отидоха да поздравят феновете.

Ветеранът Тома Мюние, който се включи по-късно заради контузия, защити съотборниците си: „Реакцията на феновете и анализаторите беше твърде груба. За протокола, играчите поздравиха привържениците. Този отбор винаги играе за победа. Рядко съм виждал толкова много ентусиазъм в нашия състав. Да, мачът беше разочароващ. Но ние сме на Европейско първенство, не можем да печелим всеки мач с 3:0, 4:0“.

Ромелу Лукаку е голмайстор №1 на Белгия и всички погледи са насочени към него. С 11 попадения в 25 мача на големи първенства таранът често привлича и втори защитник, който да бъде ангажиран с опеката му. До момента Ром не се е разписал на ЕВРО 2024, но той е от играчите, които могат да накажат и най-малките грешки.


Един срещу друг

Съперничеството е традиционно за футбола. Белгия има предимство в него с 30 победи, като 19 от мачовете завършват наравно. Успехите на Франция са 26. Головата разлика е 162:131 в полза на „червените дяволи“.

Последната им среща от 2021 година в Лигата на нациите протече много драматично. Белгийците поведоха с 2:0 преди почивката, за да се стигне до пълен обрат 3:2 за „петлите“ през втората част. В полуфиналите на Мондиал 2018 Франция спечели сблъсъка с 1:0, а впоследствие грабна и титлата.

На Европейско първенство имат мач през далечната 1984-а, когато французите разбиват с 5:0 Белгия след хеттрик на великия Мишел Платини.

Белгия
Белгия (Снимка: БТА)

Вероятни състави

Франция (4-2-3-1): Майк Менян – Жул Кунде, Уилям Салиба, Дайо Упамекано, Тео Ернандес – Н’Голо Канте, Едуард Камавинга – Усман Дембеле, Антоан Гризман, Брадли Баркола – Маркус Тюрам

Белгия (4-3-3): Кун Кастелс – Тимъти Кастан, Артур Теате, Ян Вертонген, Вут Фаес – Орел Мангала, Кевин Де Бройне, Амаду Онана – Ромелу Лукаку, Джереми Доку, Леандро Тросард


Къде да гледаме Франция – Белгия на ЕВРО 2024?

Мачът от осминафиналите на ЕВРО 2024 е ранният от програмата в понеделник и ще започне в 19:00 часа. Ще бъде предаван на живо по DIEMA, както още по DIEMA SPORT 3 в HD качество и 4К.

Онлайн може да се наблюдава безплато на официалния сайт на Нова телевизия.


Прогноза

Основната прогноза е двата отбора да разменят поне по един гол. В тази фаза вече няма място за пестене на сили, защото всяка грешна стъпка води до отпадане. С огромния потенциал, който разполагат двете селекции, ще е привкус на лош вкус нули да останат на таблото след последния съдийски сигнал.

Ако трябва да избирам победител, то стойността в пазарите със сигурност е на страната на „червените дяволи“. Когато огромният финансов поток клони към единия знак, то другият (Х2 двоен шанс) се превръща в задължителна проба.

Още прогнози за Франция – Белгия от типстъри можете да откриете в страницата на мача.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.