ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Англия – Швейцария: Прогнози, състави и детайли

0
Англия срещу Швейцария EURO2024
Англия срещу Швейцария EURO 2024
Прогноза
Победа за Англия или равен1.241.28
Под 2.5 гола1.511.53

*Коефициентите подлежат на промяна

Отборите на Англия и Швейцария излизат един срещу друг в събота в третия четвъртфинален мач от Европейското първенство по футбол в Германия.


  • Англия срещу Швейцария (Четвъртфинал)
  • 19:00 ч., 6 Юли (събота) 2024 г.
  • Дюселдорф Арена, Дюселдорф
  • Даниеле Орсато, Италия (главен съдия)
  • Диема, Диема Спорт 3

Може ли Англия да покаже истинското си лице

Тимът на Англия е един от фаворитите за първото място и в този турнир, но с играта си до момента тотално разочарова анализаторите и своите фенове.

В нито един от досегашните четири мача подопечните на Гарет Саутгейт не показаха истинското си лице и благодарение на огромна доза късмет и индивидуални умения, особено на осминафинала срещу Словакия, някак си се задържат в битката за титлата.

Със сигурност обаче, ако „трите лъва“ не покажат повече креативност в средата на терена и идея как да превземат вратата на съперника, ще имат тежки моменти и срещу „кръстоносците“.

Като цяло обаче не е нормално при толкова утвърдени играчи в английското първенство, британците да показват такава игрова безпомощност и да страдат.

Очевидно е, че само Джуд Белингам и Хари Кейн, които вкараха четирите гола за своите досега, не са достатъчни да носят тима на гърба си и ако Англия не заиграе колективно и като отбор, съществуват реални предпоставки да преглътне голямо разочарование.

Хари Кейн
Хари Кейн (Снимка: БТА)


Швейцария гони трети пореден четвъртфинал

Отборът на Швейцария за четвърти пореден път излезе от групите си на финали и ако преодолее англичаните, ще се класира за трети пореден път на четвъртфинал.

„Кръстоносците“, които са непобедени по германските терени, разполагаг с балансиран и сработен състав, и играят грамотен и печеливш футбол.

Те показаха това най-вече на осминафинала, когато не само категорично надделяха над двукратния европейски шампион Италия, но и показаха, че са в състояние да постигнат нещо историческо.

Треньорът Мурат Якин разчита на ядро от основни изпълнители, които дълги години играят заедно и при положение, че продължават да се представят по такъв впечатляващ начин, могат да се справят с всеки по пътя им към решителния мач.

Срещу Англия Якин ще разчита на най-доброто, с което разполага, след като се разбра, че контузията на капитана Гранит Джака отшумя и полузащитникът ще е на разположение на наставника.

Ян Зомер
Ян Зомер (Снимка: БТА)


Англия – Швейцария един срещу друг

Англия и Швейцария са се срещали помежду си в 27 мача. Англичаните имат 18 победи, швейцарците – 3, а 6 двубоя са завършили наравно. Головата разлика е 59:20 в полза на Англия.

Любопитно е, че „трите лъва“ нямат загуба от своя съперник цели 43 години – за последен път „кръстоносците“ спечелиха с 2:1 на 30 май 1981 година в квалификация за Световно първенство пред своята публика.

Последната среща между двата тима е приятелска и в нея Англия надделя с 2:1 у дома. Гостите излязоха напред чрез Бреел Емболо в 22-рата минута, но в последните секунди на първото полувреме Люк Шоу изравни. В 78-ата минута Хари Кейн отбеляза победния гол от дузпа.


Вероятни състави

Англия (4-2-3-1): Джордан Пикфорд – Кайл Уокър, Джон Стоунс, Джо Гомез, Киърън Трипиър – Коби Мейну, Деклан Райс – Букайо Сака, Джуд Белингам, Фил Фоудън – Хари Кейн

Швейцария (3-4-3): Ян Зомер – Фабиан Шер, Мануел Аканджи, Рикардо Родгригес – Рубен Варгас, Ремо Фройлер, Гранит Джака, Михел Аебишер – Фабиан Рийдер, Дан Ндойе, Бреел Емболо


Къде да гледаме Англия – Швейцария от ЕВРО 2024?

Двубоят между Англия и Швейцария ще бъде предаван по Диема и Диема Спорт 3. Мачът може да наблюдавате и в платформата на PLAY DIEMA XTRA, която обаче е платена.


Прогноза за мача

С оглед на показаното от двата противтника крайният изход от тази среща изглежда непредвидим, макар че много специалисти и естети допускат, че е крайно време Англия да изригне в тази надпревара.

Швейцария обаче е солиден тим и също има своите аргументи за краен успех.

Предвид огромния залог в двубоя, съперниците най-вероятно ще са внимателни и предпазливи и може да се предположи, че едва ли ще паднат много голове в редовното време.

Моята препоръка е да заложите на победа на Англия или равен в редовните 90 минути, като коефициентът за такъв залог е 1.28, и на по-малко от 2.5 вкарани гола в мача – 1.51.

Според водещите букмейкъри пък Англия е фаворит и ставката за негова победа в редовното време е 2,35.

Още прогнози за Англия – Швейцария от типстъри можете да откриете в страницата за мача.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.