ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Англия – Словакия: Прогноза, превю и състави

0
Англия срещу Словакия EURO 2024
Англия срещу Словакия EURO 2024
Прогноза
Победа за Англия1.451.45
Под 2.5 гола1.721.74

*Коефициентите подлежат на промяна

Отборите на Англия и Словакия излизат един срещу друг в неделя в третия осминафинален двубой от Европейското първенство в Германия.

  • Англия срещу Словакия (Осминафинал)
  • 19:00 ч., 30 Юни (неделя) 2024 г.
  • Арена Ауфшалке, Гелзенкирхен
  • Умут Мелер, Турция (главен съдия)
  • БНТ, БНТ 3

Англия преследва своята мечта

Тимът на Англия за четвърти път поред ще играе на осминафинал, като в предните три случая два пъти преодоля тази фаза, а на последните финали постигна и най-големия си успех – второ място.

В родината на футбола обаче продължават да мечтаят за европейската титла и надеждите, че Хари Кейн и компания могат да я спечелят сега, остават живи.

От друга страна обаче британците разочароваха с играта си в груповата фаза и ако не покажат подобрение, трудно може да се предположи, че ще постигнат нещо значимо.

Най-големият проблем на играчите на Гарет Саутгейт е, че им липсват свежи конструктивни идеи в средата на терена и след като не успяват да развият атаките си, трудно стигат до вратата на съперника и трудно създават ситуации за гол.

Неслучайно във всеки един от трите си двубоя в групата „трите лъва“ срещнаха затруднения, но къде с късмет, къде заради грешки на съперниците, някак си успяха да стигнат до първото място.

Показаното от Англия обаче е твърде малко за тим, към който има големи очаквания и ако треньорът не промени нещо, неговите футболисти може да минат през тежки периоди и в предстоящия сблъсък.

Англия
Англия (Снимка: БТА)


Словакия иска да стигне далеч

Отборът на Словакия поднесе една от изненадите в групите, след като на старта победи един от фаворитите – Белгия. Във втората си среща момчетата на Франческо Калцона изгубиха от Украйна, но запазиха шансове за първото място, което в крайна сметка не успяха да заемат, тъй като завършиха наравно с Румъния.

Словакия обаче продължи напред като един от четирите най-добри трети тима в групите.

При третото си поредно участие на Европейско и третото си изобщо, Словакия вече изравни най-доброто си постижение – осминафинал. До тази фаза тимът стигна и преди осем години, когато изгуби от Германия с 0:3.

След равенството с Румъния Калцона изрази задоволство от постигнатото и отбеляза, че са постигнали нещо голямо, след като са се представили на високо ниво срещу отбори, които са по-напред от тях в ранглистата на ФИФА.

Специалистът обаче даде да се разбере, че това не им е достатъчно и следващата цел е да се задържат колкото се може по-дълго в първенството.

Словакия
Словакия (Снимка: БТА)


Англия – Словакия един срещу друг

Отборите на Англия и Словакия са се срещали помежду си 6 пъти. Англичаните имат тотално предимство, след като са спечелили пет победи, а една среща е завършила наравно. Головата разлика е 11:3 в полза на Англия.

За последен път двата съперника се срещнаха преди около 7 години в квалификациите за Световното първенство през 2018-а. Англия спечели у дома с 2:1 на 4 септември 2017 година.

Станислав Лоботка, който ще видим на терена и в неделя, изведе гостите напред в 3-тата минута, но в 37-ата Ерик Дайер изравни, а след почивката Маркъс Рашфорд вкара победния гол.


Вероятни състави

Англия (4-2-3-1): Джордан Пикфорд – Кайл Уокър, Джон Стоунс, Марк Гехи, Киърън Трипиър – Конър Галахър, Деклан Райс – Букайо Сака, Джуд Белингам, Фил Фоудън – Хари Кейн

Словакия (4-3-3): Мартин Дубравка – Петер Пекарик, Денис Вавро, Милан Шкриняр, Давид Ханцко – Юрай Куцка, Станислав Лоботка, Ондрей Дуда – Иван Щранц, Роберт Боженик, Лукаш Хараслин


Къде да гледаме Англия – Словакия от ЕВРО 2024?

Двубоят между Англия и Словакия ще бъде излъчен по БНТ 1 и БНТ 3 с HD качество. Срещата може да бъде наблюдавана също и в онлайн сайтовете на БНТ безплатно в HD качество.


Прогноза за мача

Обективно погледнато Англия е абсолютен фаворит и всичко друго освен краен успех за „трите лъва“ би било равносилно на сензация.

Затова моята препоръка е да заложите на победа на подопечните на Гарет Саутгейт в редовното време.

Водещите букмейкъри също отписват Словакия и приемат залози Англия да спечели след редовните 90 минути при коефициенти между 1.42 и 1.48.

Примамлива изглежда също ставката Хари Кейн да вкара гол по всяко време в редовното време – 2.072.12, както и тази да паднат под 2.5 гола в срещата – 1.701.75.

В страницата с прогнози за Англия и Словакия може да намерите още предвиждания за мача.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.