Betano Вземи бонуса

Доминик Янков получава шанс да се докаже при шампиона

0
Доминик Янков
Снимки: уикипедия, сайт на Лудогорец

Трансферът на Каули Оливейра и контузията на Рик Джонатан предоставят перфектната възможност за Доминик Янков да се докаже с екипа на Лудогорец. Защото той остава единственият типичен плеймейкър на шампионите за пролетния полусезон и ще има пълната свобода да твори и да прави играта на „орлите“. Досега дали заради неопитността, дали заради скъпите чужденци, дали заради голямата вътрешна конкуренция, Янков не беше сред лидерите на тима, въпреки безспорните качества, които има.


Но за младост вече не може да говорим, след като Доминик ще навърши 23 години през лятото, а и от няколко сезона е в представителния тим на разградчани. Едва ли е нужно да припомням какво са постигали на тази възраст други стойностни футболисти, които играят за водещи тимове у нас и по света. И най-вече за отбори, които редовно печелят шампионски титли и трофеи у дома и се подвизават по европейските терени.


Доминик Янков навярно осъзнава, че именно от тази пролет изявите му могат да го изстрелят нагоре и да постави началото на една успешна кариера, която ще бъде адекватна на потенциала му. Сега ще се види дали той има характер и психика, и най-вече нужната класа, за да се превърне в обединителна фигура на своите, да се откроява с играта си в средата на терена и да има решаващ принос за успехите на клуба си.

Не на последно място евентуалното силно и постоянно предстяване на Доминик до голяма степен ще го бетонира и в националния тим на България, след като селекционерът Младен Кръстаич даде ясно да се разбере, че политиката му е да залага на млади и перспективни футболисти.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.