ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Чехия – Турция: Прогнози, състави и детайли

0
Чехия vs Турция ЕВРО2024
Чехия vs Турция ЕВРО2024
Прогноза
Победа за Чехия2.622.67
Под 2.5 гола1.881.91

*Коефициентите подлежат на промяна

Отборите на Чехия и Турция излизат един срещу друг в сряда в последната си среща от Група „F“ на Европейското първенство. До момента чехите нямат победа, след като записаха нелепа загуба и равен, докато турците имат един успех и загуба и заемат второто място в групата.

  • Чехия срещу Турция (Група F)
  • 22:00 ч., 26 Юни (сряда) 2024 г.
  • Фолкпаркщадион, Хамбург
  • Ищван Ковач, Румъния (главен съдия)
  • БНТ, БНТ 3

Чехия се цели в осминафинал

Тимът на Чехия показа добра игра през по-голямата част на двубоя с Португалия, но изгуби с гол в добавеното време, а след това в сблъсъка с Грузия създаде много повече положения от съперника, но реализира само едно и се задоволи с едната точка.

След равенството треньорът Иван Хашек определи феновете на чехите за фантастични и каза, че именно заради тях искат да стигнат далеч на финалите.

На първо време обаче Патрик Шик и компания трябва да излязат от групата, а това ще стане възможно единствено при победа над Турция. При това положение ще съберат повече точки от своя съперник и вероятността да завършат втори в групата е голяма.

Като самостоятелна държава отборът на Чехия има традиции на Първенства на Стария континент, след като по веднъж е играл на финал и на полуфинал, и два пъти на четвъртфинал, включително на последното Европейско преди три години.

Патрик Шик
Патрик Шик (Снимка: БТА)

Турция иска да вземе ценната точка

Отборът на Турция тръгна в надпреварата с хубава победа над Грузия, но после бе приземен от Португалия и за да излезе от групата, трябва да спечели поне една точка от срещата с Чехия.

Загуба на подопечните на Винченцо Монтела може да ги изхвърли от турнира, ако Грузия надделее срещу осигурилите си първото място Кристиано Роналдо и компания.

След поражението от иберийците Монтела запази самообладание и отговори подобаващо на критиките на турските журналисти, които го обвиниха в грешен избор за състава.

Треньорът даде да се разбере, че никой от футболистите не носи вина за резултата и продължава да има доверие на всеки един от тях. Относно звездата Арда Гюлер, наставникът обясни, че е бил уморен и заради това, че е имало риск от контузия, се е появил по-късно на терена.

Срещу Чехия обаче се очаква играчът на Реал Мадрид да излезе титуляр.

Иначе, ако Турция стигне до директните елиминации, това ще се случи за трети път, след като преди това тимът е достигал до четвъртфинал на Евро 2000 и до полуфинал на Евро 2008, когато се класира на трето място.

Турция
Турция Снимка: (БТА)


Чехия – Турция един срещу друг

Чехия и Турция са се срещали помежду си 11 пъти, като балансът към днешна дата е равен. Двата съперника са си разменили по 5 победи, а една среща е завършила наравно. Головата разлика е 21:15 в полза на Чехия.

Последният двубой е приятелски и в него Турция побеждава с 2:1. Юнал извежда домакините напред през първото полувреме, но след почивката Черни изравнява. Точка на спора поставя Хакан Чалханоглу с попадение в 70-ата минута.


Вероятни състави

Чехия (3-4-3): Индрих Станек – Томаш Холеш, Робин Хранач, Ладислав Крейчи – Владимир Цоуфал, Лукаш Провод, Томаш Соучек, Давид Юрасек – Вацлав Черни, Патрик Шик, Адам Хложек

Турция (4-2-3-1): Алтай Байъндър – Зеки Челик, Самет Акайдън, Абдюлкерим Бардакджъ, Ферди Кадиоглу – Хакан Чалханоглу, Каан Айхан – Юнус Акгюн, Арда Гюлер, Керем Актюроглу – Баръш Йълмаз


Къде да гледаме Чехия – Турция от ЕВРО 2024?

Срещата Чехия – Турция ще бъде излъчвана по БНТ 1 и БНТ 3 с HD качество. Може също да я наблюдавате и в онлайн сайтовете на БНТ безплатно.


Прогноза за мача

Крайният изход от срещата е непредсказуем, тъй като силите са изравнени, но все пак минимална победа на чехите ще е нещо в рамките на очакванията.

Водещите букмейкъри дават абсолютно равни шансове на двата противника и приемат залози за победа на един от двата отбора със ставки между 2.61 и 2.73.

Примамлива изглежда също опцията да бъдат вкарани под 2.5 гола, като коефициентите варират между 1.88 и 1.94.

Още прогнози за Чехия – Турция от типстъри можете да откриете в страницата за мача.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.