10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Белгия срещу Словакия: Прогноза, превю и последни новини

0
Белгия срещу Словакия ЕВРО 2024
Белгия срещу Словакия ЕВРО 2024

Белгия излиза на сцената на Европейското първенство по футбол срещу отбора на Словакия, който е мистерия за широката общественост. „Червените дяволи“ са в залеза на едно „златно поколение“, така и не успяло да разгърне пълния си потенциал. Затова всички в страната осланят последни надежди към пълния със звезди състав.

Целите пред двата отбора изглеждат коренно различни. Белгийците мечтаят за първа титла от шампионат на Стария континент, докато словаците се стремят към достойно представяне и поне една победа. Футболът обаче е непридвидима игра и нито един тим не бива да бъде подценяван. Все пак за Словакия по-големите шансове изглеждат в двубите с Румъния и Украйна, които допълват Група Е.


  • Белгия срещу Словакия (Група Е)
  • 19:00 ч., 17 Юни (понеделник) 2024 г.
  • “Дойче Банк Парк“, Франкфурт
  • Халил Умут Мелер, Турция (главен съдия)
  • DIEMA, DIEMA SPORT 3

Последен шанс за слава

Белгия се стреми към ударен старт на шампионата, след който голяма част от звездите на това поколение ще се сбогуват със зенита, а вероятно и кариерите си. За следващото Европейско първенство Ромелу Лукаку ще е на 35, Кевин де Бройне на 36, Яник Караско на 36, Леонардо Тросар на 33 и тн. Един от доскорошните идоли в състава – Един Азар, вече приключи с футбола.

„Червените дяволи“ се намират в страхотна форма. За последно те загубиха от Мароко с 0:2 на 27 ноември по време на Световното първенство в Катар. През целия цикъл от срещи след Мондиала успяха да постигнат 10 победи и 5 равенства.

Белгийците претърпяха сериозен удар с контузията на опитния защитник Аксел Витсел в навечерието на ЕВРО 2024. Другият ветеран в ариергарда Ян Вертонген е с болки и до последно ще се прецени дали може да вземе участие пълноценно. Тома Муние също отсъства заради травма. Срещу по-класни съперници отборът може да има сериозни проблеми в отбрана.

Белгия се намира на 3-о място в ранглистата на ФИФА.

Белгия
Белгия (Снимка: БТА)

Словакия показва мускули през годината

Като самостоятелна държава Словакия дебютира на континентални финали през 2016, като това е трето поредно класиране. Отборът е считан за аутсайдер в групата, но демонстрира много солидна игра през последните месеци. Влиза в шампионата с две победи (4:0 срещу Уелс и 4:0 срещу Сан Марино) и равенство (1:1 с Норвегия) в контролите.

Преди това събра цели 22 точки в квалификационния цикъл и остана единствено зад Португалия в своята група. Там бяха надиграни солидни съперници в лицето на Исландия, Босна и Херцеговина и изненадата Люксембург. По всичко изглежда, че словаците са се справили бързо с отсъствието на Марек Хамшик, който приключи кариерата си. 36-годишният вече бивш халф е най-разпознаваемата футболна личност в страната през новия век.

Словакия се намира на 48-о място в ранглистата на ФИФА.


Един срещу друг

Двата отбора са се срещали едва три пъти, неизменно в контроли. Любопитно е, че два от мачовете завършват наравно – по 1:1. За последно те премериха сили през 2013 година, когато Белгия спечели с 2:1.


Вероятни състави

Белгия (4-3-3): Кун Кастелс – Тимъти Кастан, Артур Теате, Ян Вертонген, Вут Фаес – Орел Мангала, Кевин Де Бройне, Амаду Онана – Ромелу Лукаку, Джереми Доку, Леандро Тросард.

Словакия (4-3-3): Мартин Дубравка – Петер Пекарик, Денис Вавро, Милан Шкриняр, Давид Ханко – Юрай Куцка, Станислав Лоботка, Ондрей Дуда – Томаш Суслов, Роберт Боженик, Лукас Хараслин.

Словакия
Словакия (Снимка: БТА)

Къде да гледаме Белгия – Словакия на ЕВРО 2024

Сблъсъкът ще бъде излъчван в понеделник от 19:00 часа по DIEMA и DIEMA SPORT 3. По платения канал мачът ще е с HD качество. В онлайн пространството ще бъде наличен за потребителите на платения пакет PLAY DIEMA XTRA.

Припомняме, че в България два медийни гиганта държат правата за излъчването на Европейското първенство. При нас в Nostrabet може да проверявате програмата, както и да следите първи своя гид за отделните срещи от горещото събитие на лятото.


Прогноза за мача

Очакванията са за категорична победа на Белгия. Разликата в класите може да се види нагледно и от позицията на двете селекции в ранглистата на ФИФА, където те заемат 3-о и 48-о място.

Лично аз бих предпочел по-високия коефициент на успех за „червените дяволи“ с повече от гол разлика. Това се оценява на около 2.40 в повечето водещи букмейкърски къщи.

Проблемите в защитата на Белгия може и да не се окажат фатални. Далеч съм от мисълта, че Словакия би помогнала особено много да се покрие головата линия, затова опцията под 3.5 попадения в мача за 1.50 изглежда солидна.

Още прогнози за Белгия – Словакия от типстъри можете да откриете в страницата за мача.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.