ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Белгия – Румъния: Превю, прогноза и последни новини

0
Белгия срещу Румъния ЕВРО 2024
Белгия срещу Румъния ЕВРО 2024

Белгия започна с чутовен провал участието си на ЕВРО 2024 и сега трябва да се завърне с победа. Във втория кръг от груповата фаза съперник ще е Румъния. „Червените дяволи“ допуснаха поражение с 0:1 от Словакия, което е най-голямата изненада в историята на Европейско първенство, съдейки по местата на двата отбора в ранглистата – 3-о и 47-о.

Два гола на Ромелу Лукаку бяха отменени след преразглеждане от ВАР, много положения бяха пропуснати, а съперникът вкара при единствения си шанс. Сега белгийците ще се надяват на повече късмет срещу северната ни съседка. В Румъния отпразнуваха шумно победата с 3:0 над Украйна на старта.

Така в група „Е“ се стигна до две изненади, а нищо чудно да видим и четирите отбора с равен актив от 3 точки преди последния кръг.


  • Белгия срещу Румъния (Група Е)
  • 22:00 ч., 22 Юни (събота) 2024 г.
  • Райненергищадион, Кьолн
  • БНТ, БНТ 3


Белгия ще излее яда си на румънците

Местната преса срина със земята „червените дяволи“ след издънката. Отлична новина за тях сега е завръщането на защитника Ян Вертонген, който има най-много мачове за националния отбор на страната. Опитният бранител ще вдъхне кураж и увереност на своите съотборници. Бившата звезда на Тотнъм подкрепи Лукаку, който пропусна изгодни шансове освен вече споменатите два отменени гола.

„Вярвам силно в Ромелу. Той е много здрав психически и е създаден за моменти под високо напрежение. Напълно убеден съм, че в събота ще намери начин да преобърне нещата. Всеки един футболист в този отбор има достатъчно качества, че да го направим. Да, разочаровани сме, а и сега напрежението е още по-голямо, но аз съм доволен от количеството създадени положения и играта в защита. Не бива да сменяме стила ни на игра, ще бъде грешка“, отчете Вертонген.

Неговото присъствие ще вдигне отбора при тежък психологически момент. Именно това липсваше срещу Словакия.

Белгия
Белгия (Снимка: БТА)

В Румъния още гърми манеле, но е време за нов мач

Страната се тресе от шумните празненства след успеха над Украйна. Местните анализатори отчитат, че все още нищо не е спечелено в турнира и играчите трябва да останат здраво стъпили на земята. Вторият съперник в групата е още по-класен, а и ще се опита да излее яда си от фиаското на старта.

Селекционерът Едуард Йорданеску, който преди време беше начело на ЦСКА, определи силата на отбора му в извън чисто футболните качества:

„В миналото имахме и златни поколения, които имаха невероятни резултати. Но тази генерация притежава душа. Играчите влагат максимално желание във всяко нещо, което правят. Никой отбор не е имал по-голямо сърце от този. Потенциалът на този отбор е безкраен.“

Защитникът на Тотнъм Раду Драгушин обра суперлативите след победата над Украйна. С 10-е си ключови изчиствания и уверената игра при всеки напрегнат момент, бранителят си спечели симпатиите на неутралния зрител. С топка в крака той внася спокойствие и ще се разчита много на него срещу белгийците.


Един срещу друг

Пълен паритет се забелязва в мачовете между тези два съперника – по пет победи и две равенства. Головата разлика е 16:14 в полза на Белгия. За последно са играли в официален мач през далечната 1993 година, когато Румъния печели с 2:1.

Оттогава се срещат три пъти в приятелски срещи, завършили 2:1 и 1:0 за балканците, както и 2:1 за „червените дяволи“.

Румъния
Румъния (Снимка: БТА)

Вероятни състави

Белгия (4-3-3): Кун Кастелс – Тимъти Кастан, Артур Теате, Ян Вертонген, Вут Фаес – Орел Мангала, Кевин Де Бройне, Амаду Онана – Ромелу Лукаку, Джереми Доку, Леандро Тросард.

Румъния (4-2-3-1): Флорин Ница – Андрей Рациу, Раду Драгушин, Адриан Рус, Никишур Банку – Мариус Марин, Денис Ман – Разван Марин, Николае Станчу, Валентин Михайла – Денис Драгуш


Къде да гледаме Белгия – Румъния на ЕВРО 2024?

Интригуващият сблъсък ще бъде излъчван в съботния следобед директно по БНТ 1 и БНТ 3 с HD качество.

Онлайн може да се гледа безплатно в сайта на БНТ.


Прогноза

Белгия ще си вземе поуки от грешната стъпка и съседите ни едва ли ще успеят да се противопоставят на по-класния си съперник. Във футбола при подобен мач с много пропуски и липса на късмет – обикновено в следващия съдбата ти го връща. Прогнозата ми е победа за белгийците на 1.50 във водещите букмейкъри.

Като алтернатива ви предлагам над 2.5 гола за 1.80. Ставката варира в различните сайтове за онлайн залози.

Още прогнози за Белгия – Румъния от типстъри можете да откриете в страницата за мача.

Прогноза
Победа за Белгия1.501.50
Над 2.5 гола в мача1.781.78

*Коефициентите подлежат на промяна

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.