Инструменти за залози

Спортните залози са обвързани с математически изчисления, с които се пресмятат различни бонуси и евентуални печалби от залог. Букмейкърските системи извършват тези изчисления автоматично при поставянето на залог, но все пак има някои инструменти, които няма да откриете в сайтовете за залози. Ето защо ви представяме най-популярните и полезни бетинг инструменти, които може да ползвате напълно безплатно.

Инструменти за залози

Какво съдържа тази страница:
Какво съдържа тази страница:TOP

Какво представляват Бетинг инструментите?

Инструментите за спортни залози са начин да направим конкретни изчисления или да прегледаме различни стойности, свързани със залозите. Бетинг инструментите най-често са свързани с коефициентите и математическите изчисления за залозите. Много от тях са внедрени в сайтовете за залози и може да ги използвате при поставянето на прогнози. Има обаче и други полезни инструменти за онлайн залози, с които ще бъдете една крачка пред останалите.

Основната цел на бетинг инструментите е да ви бъдат от полза в избора на залог и изчисленията към него.


Какви видове инструменти за залози съществуват?

Най-често срещаните бетинг инструменти са свързани с предлаганите коефициенти от букмейкърите и изчисленията по конкретни залози. Когато става дума за коефициентите, те се предлагат в различни варианти за показване спрямо техния вид. Има инструмент, който лесно може да конвертира коефициента и да ви го покаже както в десетичен, така и във вид на дроби или друга разновидност.

При инструментите за изчисление удобството е налице, тъй като с въвеждането на различни стойности на ставките и попълването на желаната сума за залога, ще се изчисли потенциалната печалба. Има бетинг инструменти, които ще изчислят не само печалбата от права колонка, но и от залози тип система.

Налични са и инструменти за преглед на падащи коефициенти или събития с голяма промяна в ставките, което може да ви насочи към конкретна прогноза. Тези инструменти са полезни при цялостния анализ на едно събитие, когато определяте залога си.

Как да изчисляваме коефициентите за залози?

Коефициентите за спортни залози се изчисляват чрез умножаване на всички ставки във фиша по сумата на залога. Ако имате единичен залог, сметката се прави най-лесно като се умножи коефициентът по стойността на залога. Ако пък говорим за права колонка с две или повече селекции, тогава се умножават всички коефициенти и накрая резултатът отново се умножава по сумата на залога. Така се изчислява потенциалната печалба.

При изчислението на ставките за залози тип система ситуацията е малко по-различна. Там системата представлява различни акумулаторни залози, всеки от които се изчислява поотделно при определяне на евентуалната печалба. Затова обаче има инструмент, с който лесно да пресметнете сумите.


Конвертиране на коефициенти

Онлайн букмейкърите поддържат няколко различни вида на показване на коефициентите към спортните залози. В България и Европа най-предпочитани са десетичните ставки, но пък във Великобритания например се ползват дробните. Има и американски тип на показване на коефициентите. Реално, стойностите са едни и същи, но са изразени по различен начин.

Чрез инструмента за конвертиране на ставките ще може да проверите как изглежда един и същи коефициент в няколко различни формата.


Калкулатор за залози

Калкулатор за залози може да се използва за изчисление на потенциалната печалба от един залог. В него може да попълните коефициентите на избраното събитие или събития, ако имаме права колонка. Въвеждайки сумата на залога, ще проверите каква е стойността на потенциалната печалба.


Калкулатор на безплатни залози

Калкулаторът на безплатни залози ни помага да видим колко е чистата печалба от залог, извършен с безплатни бонус средства. Както повечето от вас може би знаят, при поставяне на безплатни залози сумата на самия залог се изважда от общата печалба и се изплаща единствено чистата печалба от залога. Чрез този калкулатор може да пресметнете каква е тя, въвеждайки коефициентите и сумата на получения free bet.


Калкулатор за залози тип Система

Този калкулатор дава възможност да изчислите какви са потенциалните печалби при залози тип Система. По-запознатите са наясно, че залози вид Система има най-различни видове. След като изберете вида на системата, попълните коефициентите и сумата на залог за една колонка, ще видите какви са възможните печалби.


Сравнение на коефициенти

Инструментът за сравнение на коефициенти предоставя възможност да прегледате актуалните стойности на коефициентите от различни сайтове за онлайн залози. Избирайки конкретно събитие, ще може да сравните коефициентите за наличните пазари от два или повече оператора. По този начин ще видите къде е най-високият коефициент и каква е средната ставка между различните опции.


Калкулатор на арбитражни залози

Арбитражни залози са такива, при които залагащият си осигурява печалба при всеки един изход от срещата. За целта обаче е нужно да се заложи в поне 2 различни онлайн букмейкъра. С калкулатора за арбитражни залози може да въведете коефициентите от различните оператори и сумата на залога, за да прецените дали чистата печалба от всички поставени залози си заслужава.

Важно е да отбележим, че голяма част от букмейкърите не толерират играчите при откриване на арбитражните залози и могат да ограничат сметката ви, ако прилагате тази стратегия.


Падащи коефициенти

При спортните залози често се наблюдават промени в коефициентите преди началото на даден мач. Ето защо системата за следене на падащи коефициенти е толкова полезна. Тя ви показва промените в коефициентите за различни пазари и събития, като по този начин може да прецените своите прогнози. Все пак, свалянето на един коефициент означава повишаване на шансовете този изход да се случи. Въпреки това, правилото не носи 100% успеваемост.


Сигурни залози

Системата за сигурни залози показва мачовете с фаворити, при които коефициентите за победа или друго събитие да се случи са ниски. Ниските коефициенти означават високи шансове за успех, но не и напълно гарантирана печалба. Винаги имайте едно на ум, че залогът ви може и да не бъде успешен, дори да попадне в графата сигурни.


Спортни залози със стойност

Прогнозирането на мачове, които придават стойност на залога е добра стратегия за търсене на успешен залог. По този параграф се отчитат мачове и пазари, които дават добри стойности на коефициентите спрямо шансовете за победа на даден тим/играч или друго събитие. Стойностни залози в даден букмейкър обикновено предлагат по-добри коефициенти спрямо други онлайн сайтове за залагания.