10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Влатко Дробаров пред Nostrabet: Черно море иска да спечели битката за Варна

0
Влатко Дробаров
Снимка: Влатко Дробаров Източник: Сайт Черно море

Битката за Варна в неделя приковава вниманието на любителите на родния футбол, а в нея Черно море ще гони първа победа над градския съперник на неговия стадион от 15 години.

За последно „моряците“ спечелиха на стадион „Спартак“ на 23 май 2009 година с 1:0 и тези три точки на практика им осигуриха бронзовите медали, които бяха узаконени в следващия предпоследен кръг.

Сега един от тези, на които „моряците“ ще разчитат за успех над „соколите“, е и Влатко Дробаров. Железният и безкомпромисен централен защитник, който се наслаждава на страхотен втори период на „Тича“. Пред Nostrabet.com Влатко говори за предстоящия сблъсък и за очакванията си от вторите в България през този сезон.


Влатко, предстои да вземете участие във второ дерби на морската столица, след като в първото донесохте победата на Черно море. Какво си спомняте от онзи мач?

– Помня уникалната атмосфера и хореография, която създадоха нашите фенове. Доста хора бяха дошли и стадионът бе пълен, а ние на терена усещахме неописуема енергия. Това бе един щастлив ден за мен, тъй като имах и късмета да вкарам третия гол и да победим с 3:2.

Прави впечатление, че бележите рядко, което е нормално за поста, на който играете, но всичките Ви голове са важни и с цената на точки. Как го правите?

– Вижте, аз не гледам колко важен е един мой гол, и дали съм го реализирал за 1:1, 2:2 или 3:1. За мен е най-важно отборът да върви напред и да постига това, към което се стреми.

Има ли фаворит в срещата със Спартак в неделя, след като двата противника са на съседни високи места и с равни точки, но заради головата разлика вие сте четвърти, а те пети?

– Фаворит в такива мачове няма как да има. Лично аз обаче се радвам, че отново ще играя в двубой с толкова голям заряд и залог, и се надявам, че трибуните ще са пълни. В едно дерби обаче всичко може да стане и затова ние сме готови да дадем повече от себе си.

Спартак направи силен старт след завръщането си в групата на майсторите. Респектира ли ви?

– По-скоро подхождаме с нужното уважение към Спартак, каквото проявяваме към всеки съперник. Трябва да отчетем, че съперникът привлече добри играчи и показва, че може да играе успешно срещу всеки, така че неслучайно е в горната част на класирането. Безспорно е, че неговите резултати са отлични, но ние също знаем какъв отбор сме и на никой в елита не му е лесно срещу нас.

Как ще спирате голмайстора на „соколите“ Ахмед Ахмедов?

– Поздравявам го, че бележи редовно и стигна до националния тим, но не сме притеснени. Нека не забравяме, че в последните няколко сезона Черно море има една от най-добрите защити и всички в нашия отбор са научени да играят футбол, и всеки, който влезе на терена, да дава максимума, да гори в играта и да се раздава.

Ще успее ли Илиан Илиев да надхитри своя по-млад колега от Спартак?

– За мен е вън от съмнение, че нашият треньор ще ни подготви по най-добрия начин и ще има ясен план за противодействие, който ние трябва да следваме и да изпълним поставените задачи. За г-н Илиев е излишно да говорим, тъй като той разбира играта както никой друг и си знае работата. Знае също един футболист какво трябва да направи и как мисли на терена, знае и кое е правилно и кое не.

Вие сте играли в дербита на още две държави – Сараево и Северна Македония. Как се печели един такъв мач?

– Това е като един голям финал, за който има една приказка, че се печели, а не се играе. Емоцията и адреналинът са толкова големи, че нямаш търпение да излезеш и да вложиш сърце, душа и дух, за да надделееш.

Бихте ли се зарадвали и на грозна победа над „соколите“?

– Черно море играе красив футбол, но първенството е дълго и някой път се печели с не толкова хубава игра. Ние искаме да играем добре и да покажем нашата игра, и дано да постигнем положителен резултат с хубав футбол. Иначе няма отбор, който да не е бил доволен и на грозна победа в такъв важен двубой.

Какво бихте казали на феновете на Черно море?

– Да са живи и здрави, и да си изкарат добре на трибуните. Те за пореден път ще ни дадат своята огромна подкрепа и обич, а ние пък ще се раздадем, за да ликуваме всичко заедно след последния сигнал на съдията.

Влатко, защо Черно море тръгна трудно през новата кампания?

– Ако трябва да съм честен, стартът ни не бе този, който ние очаквахме и искахме. Срещу ЦСКА 1948 се задоволихме само с една точка, а заслужавахме три, а при загубата от Локомотив в София те използваха, че бяхме разклатени след отпадането ни от Европа и умората от тежкия път. Но няма как да върнеш времето назад и трябва да гледаш напред. Мисля, че в последните срещи стабилизирахме играта си и постигаме желаните резултати с изключение на домакинството с Арда, в което не се представихме на познатото ниво.

Започва ли вицешампионът да играе така, както се иска на моряшката общност?

– Ние имаме какво да подобряваме, тъй като още не сме това, което може да бъдем, но мисля, че с мачовете нещата ни ще се получават така, както ни се иска. Вярвам, че занапред ще трупаме самочувствие и точки, и с продукциите си ще показваме, че заслужаваме високо класиране и през този шампионат.

Колко високо?

– Всички в Черно море искаме да завършим в четворката, там където ни е мястото. Ние сме подготвени, че предвид сребърните медали през миналия сезон всеки наш съперник ще излиза двойно по-амбициран и мотивиран, но вече свикнахме да се справяме в мачове под напрежение и това не е нещо ново за нас. Целта ни е да даваме максиума във всяка среща, за да оправдаваме очакванията към нашия отбор.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Кристиян Кюлюнков
Кристиян КюлюнковКристиян Кюлюнков е специализиран в анализите на различни букмейкъри. Има опит в залаганията и следи отблизо офертите на различните компании. В Нострабет се занимава с писане, оформяне и публикуване на експертни ревюта, както и работа по прогнозите и спортните новини.
Коментирай

Няма коментари.