10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Виктор Попов пред Nostrabet: Искам да радваме феновете на Черно море

0
Виктор Попов
Снимка: БТА

Десният защитник Виктор Попов е сред най-стабилните играчи на Черно море и националния отбор на България през последните три години.

Той започна на познатото високо ниво и новата кампания, и има заслуга за силния старт на държавния тим в Лига на нациите и второто място на вицешампиона във временното класиране.

Пред Nostrabet.com Виктор говори за израстването на трикольорите, очакванията си от „моряците“ за в бъдеще и трансфера си зад граница.


Викторе, как видяхте България срещу Беларус и Северна Ирландия?

– Бих искал да кажа, че победата над ирландците е за цяла България, но преди това играхме много добре и в първия мач с Беларус. Единственото, което не успяхме да направим, е да реализираме положенията си, които бяха доста. Срещу Северна Ирландия също влязохме силно през първото полувреме и след като съдадохме няколко ситуации за гол, успяхме да ги излъжем, а след почивката да съхраним с отборни усилия минималния си аванс.

Превръщат ли ни тези четири точки във фаворит в групата?

– Дали сме такъв, ще се види в следващите два двубоя през октомври, когато ще опитаме да затвърдим нашето добро начало с още точки. Бъдете убедени, че винаги ще гоним максимума, но държа да уточня, че Беларус и Северна Ирландия са корави съперници, играчите им са много добре подготвени физически и си личи, че играят на високо ниво. Люксембург пък отдавна не е джудже във футбола и е способен да създаде сериозни проблеми на всеки.

Как Илиан Илиев възроди националния?

– Вижте, успехите при него са видими, както в Черно море, така и в държавния тим. Той успява да напасне и двете неща, въпреки че е супер трудно, но най-важното е, че успява да изгради силен колектив и в двата отбора, както и да подготвя успешни тактики в защита в атака, редувайки няколко схеми. Отделно той взима и правилните решения, когато води мачовете.

Да преминем към Черно море. Какво очаквате от неделното домакинство срещу Арда?

– Очаквам победа и мисля, че ще успеем да я постигнем и да продължим успешната си серия у дома. Знаем, че ще е трудно, тъй като съперникът разполага с обигран и балансиран състав, но ние сме свикнали да играем срещу такива отбори.

Напипва ли Черно море вече верния игрови ритъм?

– Определено да. Тръгнахме колебливо в кампанията, но след двата мача в Европа, в които според мен се представихме достойно, постепенно се нагаждаме към срещите в първенството и започваме да играем така, както на всички нас ни се иска.

По-трудно ли ще ви бъде, след като съперниците вече гледат на вас с друго око и излизат двойно по-мотивирани и амбицирани?

– Вярно е, че вдигнахме страшно много летвата, но ние сме показали, че умеем да се справяме в мачове под напрежение, а за нас всеки един е такъв.

Какво класиране гоните през този сезон?

– Ще бъде чудо, ако станем пак втори, но пътят е дълъг и всичко зависи изцяло от нас и доколко ще успеем да поддържаме постоянно добро игрово ниво. Но с тези стойностни играчи, които имаме и с този сработен състав, е нормално да се борим за първата четворка и класиране в Европа.

Какво бихте казали на феновете на Черно море?

– Да продължават да ни подкрепят така сърцато и да идват все повече на стадиона, а ние ще се стремим да ги радваме с победи, както в неделя, така и в дербито на Варна след седмица и занапред.

Към Вас имаше интерес от чужди клубове. Защо не бяхте продаден през летния трасферен прозорец?

– Честно казано нямам конкретна информация. Говореше се и се пишеше по медиите, но мисля, че реален интерес към мен не е имало от Италия и Турция.

Цялата тази шумотевица отрази ли се на играта Ви?

– По никакъв начин не ми се е отразила, тъй като аз се чувствам прекрасно в родния си клуб и винаги се надъхвам да давам още повече от себе си и да се раздавам за нашата страхотна публика. Що се отнася до евентуален мой трансфер, все пак в някои страни пазарът още не е затворил, но ако не се получат нещата, може да се случат през зимата или най-късно другото лято.

В първенството на коя държава бихте искали да преминете?

– Ако зависи от мен, в някое от петте най-силни първенства в Европа, например в испанското. Аз обаче съм реалист и зная, че това трудно може да се осъществи, но няма да скрия, че искам да се докажа в чужбина, и то в клуб с цели.

Разбрали ли сте се с ръководството на Черно море при какви условия биха Ви продали?

– Аз нямам мениджър и съм оставил всичко на шефовете. Те са изключително коректни към всички футболисти в тима и аз съм спокоен, тъй като зная, че един ден, ако получат изгодна оферта за мен, която ги удовлетворява, ще направят това, което трябва. Сега обаче съм отдаден само на Черно море и мисля единствено за Черно море.

Преди дни Вашият учител във футбола и кумир Тодор Марев призна, че вече сте го надминали като футболист. Как ще коментирате тези негови думи?

– Ще ви призная, че никога не съм мислил дали ще го надмина. Искал съм само да му подражавам и винаги съм го слушал, ценил и уважавал, защото е един успешен и истински черноморец. Радвам се, че и до ден днешен поддържаме връзка с него.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Кристиян Кюлюнков
Кристиян КюлюнковКристиян Кюлюнков е специализиран в анализите на различни букмейкъри. Има опит в залаганията и следи отблизо офертите на различните компании. В Нострабет се занимава с писане, оформяне и публикуване на експертни ревюта, както и работа по прогнозите и спортните новини.
Коментирай

Няма коментари.