10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Строителят на „Колежа“: Готов съм да покажа, че няма завишени цени и лошо качество

0
Стадион Христо Ботев
Facebook.com

Собственикът на фирмата, която строи стадион „Христо Ботев“ – Илиян Филипов, заяви готовност да покаже снимки и доказателства, че няма завишени цени и лошо качество около обекта, който вълнува всички фенове на Ботев Пловдив. Такива обвинения към неговата фирма хвърлиха феновете на „канарчетата“ на пресконференция по-рано през днешния 22 януари.

По-рано бултрасите обявиха, че са готови да излязат на протест. Причина е бавното и некачествено строителство на стадиона, както и високите цени на материалите. Феновете смятат, че на строителния обект гредите не са в добро състояние, а на една от тях има дори кен от бира. Притесненията са и заради оголени армировки, некачествено вибриран бетон, неправилно наредена зидария и други.

“Каня феновете да дойдат при мен и да им покажа всички документи с цените. За да се уверят, че няма завишаване. Някои от снимките, които показаха за некачествено строителство, са от две години, когато не бяхме влезли в обекта и са от предишния изпълнител. Където има пропуски, ги отстраняваме веднага”, коментира Илиян Филипов.

Строителят опроверга, че ще бъдат пуснати в действие само два сектора на стадиона. Такава теза заяви днес представителят на “жълто-черните” привърженици Борис Гиздаков, предизвиквайки смут сред останалите фенове.

“Работим за пускането едновременно на всички трибуни на стадиона. Нямам заповед да отворим само две. А и това е невъзможно, тъй като те се свързани със система за сигурност”, каза още Филипов.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.